Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: 1.9jtd 105km kilka problemów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Dziki90
    Mieszka w
    Grójec
    Auto
    Alfa 156 1.9jtd

Domyślnie 1.9jtd 105km kilka problemów

Witam, na początek chciał bym żeby ktoś objaśnił gdzie leży problem, podpiąłem alfe pod MES 2.2 i oto co zobaczyłem
    Napięcie kondensatora 1 75,784 V
    Napięcie kondensatora 2 0,000 V
    Prosił bym o objaśnienie, przeszukałem dużo tematów ale na nic takiego nie trafiłem
    Często mam problemy z odpaleniem auta rano, dziś kręcił kręcił i nie odpalił więc podpiąłem kompa i okazało się że ciśnienia paliwa jest bardzo niskie podczas odpalania logi w załączniku.
    Filtr paliwa wymieniony, przewody paliwowe wymienione, brak błędów związanych z tymi dolegliwościami.
    Pomóżcie
    Doda jeszcze że alfa raz odpala dobrze raz nie chce wcale i tak w koło
    Attached Files Attached Files
    Ostatnio edytowane przez Dziki90 ; 13-01-2017 o 13:45

Mieszka w
    Grójec
    Auto
    Alfa 156 1.9jtd

Domyślnie

Nikt nic się nie wypowie? Wczoraj normalnie jeździłem, zgasiłem pod blokiem a dziś rano już kaplica. W MESie podczas kręcenia rozrusznikiem zachowuje się tak jak by nie odbierał sygnału że chce odpalić. Jeszcze co zauważyłem to to że wcześniej na zapłonie było słychać pompkę w baku i pod maską też było słychać że coś się dzieje a teraz w baku normalnie a pod maską też słychać tylko cichutko, żeby usłyszeć cokolwiek trzeba wyjść z auta i przystawić ucho w okolice pompy.

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Sprawdź wtyczkę elektryczną na regulatorze ciśnienia paliwa (jest z tyłu pompy CR, musisz delikatnie podważyć śrubokrętem, żeby wyszła) Ten log był zrobiony gdy kluczyk był w pozycji MAR? Bo obroty silnika to 0, a napięcie na regulatorze to ok. 0.5V. Podczas kręcenia i potem na działającym silniku powinno być w okolicach 1,5V. Zrób może logi z obrotami silnika, wymaganym i zmierzonym ciśnieniem paliwa i napięciem na regulatorze.

Mieszka w
    Grójec
    Auto
    Alfa 156 1.9jtd

Domyślnie

Jutro rano zrobię logi, co do wtyczki regulatora to po sprawdzeniu okazało się że kabelki były przetarte i stykały się ze sobą tak samo od czujnika temp. w termostacie, czujniku temp. paliwa w rozdzielaczu oraz czujniku ciśnienia paliwa. Wszystko zaizolowałem dokładnie jednak nic się nie zmieniło, jak kręcę rozrusznikiem ciśnienie skacze do 20-30 barów a napięcie nie zmienia się. błędów nie pokazuje MES oprócz tego od grzania świec. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz mianowicie wykręcałem śrubę przelewową zwrotną która znajduje się na obudowie filtra paliwaKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20170110_122130.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	61.5 KB
ID:	219562Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20170113_191512.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	51.7 KB
ID:	219563 i zamieniłem ją na podobną od audi a6 2,5, po tym zabiegu po przekręceniu kluczyka na zapłon pompa cr głośno chodziła, odpalił o strzał, pojechałem do sklepu i jak chciałem odpalić później to musiałem bardzo bardzo długo kręcić i nic, a że byłem niedaleko domu to poszedłem po tą orginalną śrubę, wymieniłem, pompa znów pracowała w miarę cicho i zapaliła znów o strzał, pojeździłem trochę, i zaparkowałem koło bloku i dziś rano już nie zagadała Na zapłonie praktycznie nie słychać dźwięku pompy cr, pompa w baku pompuje, jednak słychać bulgotanie w zbiorniku i jak kluczyk w poz. stop to coś syczy w okolicach pompy cr i znów bulgot. Bezpieczniki sprawdzone i są ok, co do przekaźników nie jestem pewny.

Mieszka w
    Grójec
    Auto
    Alfa 156 1.9jtd

Domyślnie

Witam, Problem rozwiązany, okazało się że powstała nieszczelność na rurce miedzianej doprowadzającej paliwo z pompy do listwy wtryskowej, po naprawie tej nieszczelności okazało się również nie jest pęknięty korek spustowy w filtrze paliwa, filtr wymieniony i alfa ożyła, i jak narazie odpala i jeździ