Witam. Mam drobne problemy ze swoją Alfą. Bez zbędnego rozpisywania napiszę o co chodzi.
Pierwsza sprawa dotyczy elektrycznych szyb, mianowicie chodzi mi o to, że nie działają tak jak powinny. Przednie szyby (obie) chodzą dosyć głośno i powoli. Prawa szyba otwiera się ledwo do połowy, a żeby poszła dalej potrzebuje trzymania przycisku do szyb. Tył chodzi w miarę sprawnie. Pytanie brzmi wystarczy wymiana silniczków czy trzeba coś więcej? Jeśli tak, to co?
Drugim problemem jest dziwne "skrzecznie" jakby gumy, przy pokonywaniu wzniesień (progi zwalniające) lub większych nierówności. Byłem z tym na stacji diagnostycznej lecz wszystkie testy wyszły prawidłowo i nie było nic słychać. Dopiero jak pojechałem z Panem ze stacji na okoliczne progi usłyszał o co mi chodzi, lecz powiedział jedynie, żeby się tym nie przejmować. Mnie jednak to denerwuję i drążę temat. Miał ktoś podobny problem? Możliwe jest że gumy na amortyzatorach tak się zachowują? Tutaj potrzebuję dużej pomocy.
Kolejna sprawa - jak ustawić w komputerku, żeby pokazywało mi średnie spalanie na 100km? Próbowałem coś ustawić, ale ciągle chyba wylicza mi trasę z punktu do punktu, i od razu pokazuje możliwe spalanie. Mam instrukcję obsługi, ale nie pomaga mi to w ustawieniu tego, czego potrzebuję.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Model samochodu w tytule.
Pozdrawiam, Fr4cTiv0.