Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80

Temat: Tomek Karolak i jego Alfy

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    AR to piękne samochody, stylistyka włoska od zawsze budziła zachwyt - ale na boga jak ktoś twierdzi że jego AR jest najmniej awaryjnym, najwygodniejszym i najszybszym i NAJBARDZIEJ DOPRACOWANYM samochodem na świecie to coś z nim chyba nie tak.
    Dobrze powiedziane.
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

Ciekawe co by jeden z drugim gadał jak by miał któreś z owych 2 ostatnich pozycji:/ od razu wszystko co poza zasięgiem to 'ble' .

Ty to Ty - nie chciał byś zrobić tej trasy niczym innym bo takiego wyboru jak A5 czy A6 nie masz... no sory ludzie ale to mi się kojarzy z obrazkiem z przeszłości ze wsi - gość ma mieszkanie w domu 2 rodzinnym, ledwo na firanki starcza - ale to jest lepsze niż 300m^2 dom sąsiada za 800tyś i on by takiego nie chciał...
    i skąd ta agresja;
    po pierwsze, wątpię abyśmy się na tyle dobrze znali, abyś był uprawniony do oceny mojej wartości nabywczej - fakt ignorowanie przeze mnie niemieckich samochodów wynika wyłączne ze względów estetycznych a nie finansowych;
    po drugie - de gustibus non dispunantur - jeśli jesteś wielbicielem audi - Twoje prawo, jeździj sobie nim do woli; natomiast jeśli nie potrafisz zrozumieć, że są ludzie, którzy czerpią większą przyjemność z obcowania z pięknem alfy niż rzekomą wyższością technologiczną wytworu niemieckiego warsztatu (nb. jeślibym na pierwszym stopniu stawiał niezawodność to kupiłbym sobie raczej lexusa bądź mazdę) - wiele tracisz z życia...
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

epion
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Matka Zobacz post
    i skąd ta agresja. po pierwsze, wątpię abyśmy się na tyle dobrze znali, abyś był uprawniony do oceny mojej wartości nabywczej - fakt ignorowanie przeze mnie niemieckich samochodów wynika wyłączne ze względów estetycznych a nie finansowych;
    po drugie - de gustibus non dispunantur - jeśli jesteś wielbicielem audi - Twoje prawo, jeździj sobie nim do woli; natomiast jeśli nie potrafisz zrozumieć, że są ludzie, którzy czerpią większą przyjemność z obcowania z pięknem alfy niż rzekomą wyższością technologiczną wytworu niemieckiego warsztatu (nb. jeślibym na pierwszym stopniu stawiał niezawodność to kupiłbym sobie raczej lexusa bądź mazdę) - wiele tracisz z życia...
    To jest dopiero dobrze powiedziane

fabian
    Gość

Domyślnie

A5 to bardzo ładny samochód i również bardzo chciałbym mieć go w swoim garażu..
    Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 20-06-2009 o 23:02

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Matka Zobacz post
    jeślibym na pierwszym stopniu stawiał niezawodność to kupiłbym sobie raczej lexusa bądź mazdę) - wiele tracisz z życia...
    Podejżewam, że taka A5 jest pod absolutnie każdym względem lepsza, a nie tylko niezawodność – wykonanie, prestiż, komfort, trakcja - i niestety nie mamy się, co łudzić, że prędko się to zmieni…

A besztać coś czego się nie ma, ani się nie jeździło (wyprzedzę twoją odpowiedz – tak jeździłeś A5, ba nawet S5 ) i była ‘szajsowata’.

Znałem podobną osobę, ma do dziś golfa 2 - i nie zgadniesz - to najlepsze auto! i nawet jak by mu ktoś proponował jak to powiedział - wymianę na każde autko z salonu tego świata to by się nie zgodził, bo golf bije wszystkie auta tak jak z nim tak i z tobą nie dogadam się więc skończmy temat, podaję ci dłoń i pozdro

Marcin
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 20-06-2009 o 23:33

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

podaję ci dłoń i pozdro

Marcin
    jak powyżej ;
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Ale z takim bezobawnym jeżdżeniem przez Europę, albo conajmniej mniejszym niż w autach Włoskich bym się nie zgodził, mając ostatnio do czynienia z kilkoma nowymi wytworami VW i VAG. To raczej kierowanie stereotypowe, że "Nur fur Deutsch auto" fakt faktem- wykonanie o niebo staranniejsze. A raportów awaryjności nie biorę do siebie, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Zwłaszcza jak raz widziałem w czołówce Passata, a za nim była Toyota.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Ale z takim bezobawnym jeżdżeniem przez Europę, albo conajmniej mniejszym niż w autach Włoskich bym się nie zgodził, mając ostatnio do czynienia z kilkoma nowymi wytworami VW i VAG. To raczej kierowanie stereotypowe, że "Nur fur Deutsch auto" fakt faktem- wykonanie o niebo staranniejsze. A raportów awaryjności nie biorę do siebie, wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Zwłaszcza jak raz widziałem w czołówce Passata, a za nim była Toyota.
    No coś w tych nowych Passatach jest, bo kolega ma nówkę służbowego i na dzień dzisiejszy ma przejechane 16 tyś. km i 4 razy zaliczył naprawę w serwisie (elektronika)

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Panowie ale chyba nie o tym jest temat . Znów zaczynają sie przepychanki i udowadnianie która marka lepsza. Każdy ma swoje typy i nikt nikogo tu nie przekona do swoich racji!

Więc dajmy spokój tej bratobójczej wojnie

RogerIZ28 przepraszam jeśli uraziłem

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez AR_33 ; 21-06-2009 o 11:45 Powód: Literówki
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Znałem podobną osobę, ma do dziś golfa 2 - i nie zgadniesz - to najlepsze auto! i nawet jak by mu ktoś proponował jak to powiedział - wymianę na każde autko z salonu tego świata to by się nie zgodził, bo golf bije wszystkie auta
    Mam podobnego znajomego, jeździ starą E30 i rowniez twierdzi że nie zamieniłby go na żaden inny samochód, jego jest najlepszy i nawet nie podejmuje dyskusji. Tylko BMW. Po pijaku zwierzył mi się nawet że zamiast mojej Alfy wolałby dużego Fiata lub Poloneza. Zdziwiony????

Dlatego że ma napęd na tyl, przednionapędowców nie uważa.

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy