Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: cena ubezpieczenia 159sw 2017r

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Ja mam tak przykre doświadczenia z likwidacją szkody z AC w Aviva, że szkoda gadać. Dla mnie to oszuści i naciągacze.
    W tej chwili każda firma ma tak samo żenująco niski poziom obsługi przy likwidacji szkód. Ja złe doświadczenia mam nawet z likwidacji szkody z OC z PZU. Nie opłaca się płacić więcej bo i tak nic to nie da.
    Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Wystarczy dobrze poszukać.
    Jednym słowem – błędna teza.
    Jeśli chodzi o OC to na kwotę składki ma wpływ tak dużo czynników, że informacje ile ktoś płaci są tylko ciekawostką. We Wrocławiu dzisiaj nie ma szans na ubezpieczenie OC naszych 159 w cenach takich jak jeszcze 3-4 lata temu (np. 500 zł). Dzisiaj jest to bliższe 1000 zł i choćby "srały gały" to ciężko coś wymyślić poza przemeldowaniem samochodu do wioski nad Bugiem.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 04-01-2017 o 20:45

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Jeśli chodzi może o kosztorys to się zgodzę. Ale ja oddałem auto do ASO i cyrki były. Po tym czasie kilka razy oddawałem różne auta na likwidację bezgotówkową m.in. w Allianz, PZU i z likwidacją szkody takich problemów nie było.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Likwidowałem szkodę z AC w AXA. Mam pełen pakiet bez amortyzacji wkładów własnych itp itd. Kilka dni po zgłoszeniu szkody zadzwonił Pan z ubezpieczalni poinformował mnie, że sprawa rozpatrzona w trybie przyspieszonym i na podstawie mojego opisu uszkodzeń wycenili szkodę na X zł i czy zgadzam się z taką wyceną czy też życzę sobie wizytę rzeczoznawcy. Jako, ze kwota była bardziej niż zadowalająca przystałem na warunki i po 3h od rozmowy miałem hajs na koncie ;] Z tym, że ja za AC nie płacę tysiaka jak niektórzy tutaj tylko więcej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

U mnie 2,4 Jtd 2009, stawka AC sie nie zmienila a OC wzroslo z 470 PLN na 960 PLN -> AXA

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Kinia27
    Mieszka w
    WGR
    Auto
    AR 159 SW 1.9 jtdm

Domyślnie

dzisiaj zaliczyłam wizyte u Naszego agenta... rozbieżność cenowa masakryczna ale znalazł w LINK4 za 620zł na rok to mi się bardzo podoba 159sw 1.9 2006
    poprzednia polisa w Avivie była 504 zł - gdybym chciała przedłużyć...1800zł (bo biorą historię z 7 lat, a 5lat temu miałam małą stłuczkę)

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    W tej chwili każda firma ma tak samo żenująco niski poziom obsługi przy likwidacji szkód. Ja złe doświadczenia mam nawet z likwidacji szkody z OC z PZU. Nie opłaca się płacić więcej bo i tak nic to nie da.

Jednym słowem – błędna teza.
    Jeśli chodzi o OC to na kwotę składki ma wpływ tak dużo czynników, że informacje ile ktoś płaci są tylko ciekawostką. We Wrocławiu dzisiaj nie ma szans na ubezpieczenie OC naszych 159 w cenach takich jak jeszcze 3-4 lata temu (np. 500 zł). Dzisiaj jest to bliższe 1000 zł i choćby "srały gały" to ciężko coś wymyślić poza przemeldowaniem samochodu do wioski nad Bugiem.
    To nie teza, to fakt.
    Średnio co dwa miesiące muszę szukać ubezpieczeń na samochody- prywatne i firmowe.... i co? I jak poświęcę trochę czasu i poszukam to płacę w przybliżeniu tyle samo.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 159 1,9 Jtdm 150 km

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Likwidowałem szkodę z AC w AXA. Mam pełen pakiet bez amortyzacji wkładów własnych itp itd. Kilka dni po zgłoszeniu szkody zadzwonił Pan z ubezpieczalni poinformował mnie, że sprawa rozpatrzona w trybie przyspieszonym i na podstawie mojego opisu uszkodzeń wycenili szkodę na X zł i czy zgadzam się z taką wyceną czy też życzę sobie wizytę rzeczoznawcy. Jako, ze kwota była bardziej niż zadowalająca przystałem na warunki i po 3h od rozmowy miałem hajs na koncie ;] Z tym, że ja za AC nie płacę tysiaka jak niektórzy tutaj tylko więcej.
    Mam dobrego kolegę który likwiduje szkody na słuchawce, takie zachowanie maja żeby jak najszybciej zlikwidować szkodę i zaniżyć odszkodowanie. Dzwonią szybko po zdarzeniu żeby klient nie miał czasu się rozeznać i popytać znajomych. Często w autach pobieżnie widać małe szkody ale po oględzinach przez rzeczoznawce kwota rośnie x 2 i jeszcze podziękują że ci ją zlikwidowali. Jak on to mówi codziennie ma takich spraw 15 i tak to wygląda. Dobrze ze jesteś zadowolony z wyceny. Chcę tylko podzielić się moją wiedzą że likwidator szkód najbardziej nie lubi jak klient mówi "nie wiem i się nie znam" wtedy muszą całą procedure wykonywać rzetelnie. Klient ma czas na rozeznanie się i bez emocji podejmuje decyzję.

W temacie, we wrześniu w Hestii OC 704 zł AC 600 zł. 1,9 jtdm 2006 rok

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Koledzy w temacie ubezpieczeń stawki są różne i zmienne kazdego dnia. Zaczynając od "niby promocji" a konczac na aktualnej grupie docelowej. W skrócie, parametry, ktore wpływają na stawki to na dzień dobry:
    - kod pocztowy ( aglomeracja, wiecej ludu wieksze miasto wiecej szkód większe ryzyko to i stawka wyższa)
    - wiek wszystkich właścicieli (ubezpieczycielem maja swoja grupe docelową wiekową, rozne przedziały, a ostatnio Allianz brał gorsze zniżki jak był współwłaściciel, abstrakcja)
    - staż zniżki, przeswietlenie w UFG (najwazniejsze 3 ostatnje lata
    - model pojazdu i marka ( niektore ubezpoeczalnie lubują sie w niemieckich autach, inne celują np w Fiata)
    - opcja wyposażenia pojazdu, pojemnosc, moc
    - rocznik auta
    - do AC suma ubezpieczenia, od tego liczy sie skladka, directy często zaniżają wartosc auta to i niby lepsza oferta jest, vorzej jak szkoda calkowita albo kradzież...
    - od full opcji zmniejszamy udziałami wlasnymi, amortyzacja czesci, zmienną sumą ubezpieczenia, iikwidacja na kosztorysie itp
    Do tego mozecie dołożyć sobie głównie szyby, nnw, assistance, opony itp

Jest wiele zmiennych, stawki są różne. Mówię Wam to jako broker ubezpieczeniowy z kilkunastoletnim stażem...
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

No ja płacilem poprzednio cos ok 500 zł OC a teraz ponad 900 zł bez żadnych szkód.
    Co wyprawiają z tymi podwyżkami to już się odechciewa myśleć co będzie za kilka lat, bo jakoś tylko informują, że mają ubezpieczenia cały czas iść w górę.
    Mi za zderzak tylny chcieli zapłacic 1100zł, a bezgotówkowo mechanik skasował coś ponad 2000 zł. Frajerstwo próbują robić z klienta, a dzwonili do mnie naprawdę zadziwiająco szybko.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał maxer86 Zobacz post
    Mam dobrego kolegę który likwiduje szkody na słuchawce, takie zachowanie maja żeby jak najszybciej zlikwidować szkodę i zaniżyć odszkodowanie. Dzwonią szybko po zdarzeniu żeby klient nie miał czasu się rozeznać i popytać znajomych. Często w autach pobieżnie widać małe szkody ale po oględzinach przez rzeczoznawce kwota rośnie x 2 i jeszcze podziękują że ci ją zlikwidowali. Jak on to mówi codziennie ma takich spraw 15 i tak to wygląda. Dobrze ze jesteś zadowolony z wyceny. Chcę tylko podzielić się moją wiedzą że likwidator szkód najbardziej nie lubi jak klient mówi "nie wiem i się nie znam" wtedy muszą całą procedure wykonywać rzetelnie. Klient ma czas na rozeznanie się i bez emocji podejmuje decyzję.

W temacie, we wrześniu w Hestii OC 704 zł AC 600 zł. 1,9 jtdm 2006 rok
    Może tak to działa przy AC za 600zł ja dostałem taka kwotę, że mógłbym to zrobić w ASO na nowych elementach i jeszcze by na piwo zostało pod tym względem AXA stanęła wysokości zadania. Była to mała szkoda "parkingowa" jednak zobaczymy ile wzrośnie składka AC po tej szkodzie.