Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Kupno głośników

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Nowy Sącz/Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1.9JTD 85kW

Domyślnie

I co z tego, że kupi nowy zestaw głośników o większej mocy jak jego końcówka mocy w radiu nie będzie w stanie tego wysterować. Więc bez sensu taki pomysł wkładać tylko same głośniki. Jak robić to całe car audio. A w jego przypadku najlepszym wyborem jest Bose. Jestem pewien, że przechodzony 10 letni zestaw bose jest w stanie dłużej działać niż chiński głośnik. Zasadniczo nie miałem takich głośników i prawdopodobnie nie będę takich mieć. Jestem audiofilem i z doświadczenia wiem, że za dobrą jakość dźwięku trzeba zapłacić

PS: Kupiłem za 300 zł cały zestaw i gra tak jak powinno

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    Alfa Romeo 1,9 jtd 140km Ti

Domyślnie

Tego Hertza nie trzeba podłączać pod osobny wzmacniacz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Konrad.P
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    GT 1.9jtd Nero Metallico, 147 1.6 TS Grigio Sterling

Domyślnie

Jakiś czas temu nieco bardziej interesowałem się car audio niż teraz, ale z tego co mi zostało w pamięci, to najlepszy efekt będzie dopiero gdy cały zestaw odseparowany będzie pod wzmacniaczem. Sam wzmacniacz to spory koszt, a nie zapominajcie, że mamy budżet 300zł i chcemy, żeby grało to w miarę

Nie znam się na wyliczeniach, ale podczas odsłuchu różnych systemów zawsze bardziej podobało mi się brzmienie zestawów, które były zasilane w całości wzmacniaczem, jednak radio nie potrafiło napędzić głośników tak jak bym tego oczekiwał. Ale jak już ktoś chyba wyżej napisał, to tylko subiektywna opinia

Uważam, że bose nie może równać się pod względem jakości dźwięku z wyliczonym systemem podpiętym pod wzmacniacze, ze zrobionym wygłuszeniem - uważam natomiast, że cenę ma nieporównywalnie niższą i warto w takim przypadku zaryzykować

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    147 TI JTDM

Domyślnie

Witam.
    Odświeżam temat. Kupiłem ostatnio alft 147 2008 z navi I zastanawiam się nad wymianą głośniczków. Bose do 147 na allegro teraz 600zl więc zastanwiam się czy nie kupić lepiej nowych. Znalazłem od GT ale czy beda pasowaly?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Wymiana głośników to też nie jest tania zabawa. Ja zakładałem hertz DSK165.3 na wzmacniaczu. Za wzmaka, wygłuszenie i przewody zapłaciłem razem ok 700zl z przesyłkami. Radio i głośniki kupiłem już kiedyś. Powiem, że efekt jest super, ale jak ktoś lubi bas to niestety, ale mała skrzynka do bagażnika jest wskazana. Akustyke mam taką w aucie, że jeżeli jadę sam to głębia basu jest mizerna, natomiast jeżeli w aucie jest więcej osób, to i sam ten zestaw bez skrzynki wystarcza. Dlatego też mam zamiar kupić małą skrzyneczkę basową
    Ostatnio edytowane przez impo12 ; 21-02-2017 o 15:33