Strona 12 z 25 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 249

Temat: Problem po sprzedazy auta

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    W dziale 159 Maras napisał w temacie że odebrał pozew.
    Ok sorry, to zmienia postać rzeczy. Nie wiedziałem o tym.

Ale nie zmienia to sytuacji sprzedawcy.
    Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    To wyslij mu smsa ze masz skan ogloszenia gdzie jest info o wypadkowej przeszłości, w umowie jest zapis ze zapoznał się ze stanem technicznym, ingerował w silnik bez Twojej wiedzy i zgody i z tym niech sie uda do swojego radcy prawnego i zobaczymy co Ci odpisze, a dwa zarządaj dokumentow mailem tak jak napisał Belfer.
    Radca prawny kupującego będzie tak pokazywał swojemu klientowi (kupującemu) sprawę, żeby ten płacił za jego porady i pisma. Nie ma znaczenia czy jego działania są sensowne czy nie.

Moim zdaniem – jeśli pompa oleju faktycznie jest uszkodzona mechanicznie to trzeba iść w tym kierunku, że z taką pompą nie przejechałby 700 km bez awarii. Awaria musiała nastąpić już na miejscu po dojechaniu do celu, a jej przyczyna to uszkodzenie mechaniczne przez nowego właściciela. Ale to też jest trudne do udowodnienia, bo mamy tutaj opinię rzeczoznawcy przeciwko drugiemu. A sąd nie musi znać się na mechanice i rozumieć. Pytanie kolejne – jak dużo auto przejechało po naprawie po kolizji?

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Witam , posiadam komplet dokumentów : opinie rzeczoznawcy , fakture za naprawe oraz fakture za holowanie pojazdu . Według opini rzeczoznawcy przyczyną awari było pęknięcie pompy olejowej w skutek przebytej kolizji . Kupiłem samochód z przeszłością pokolizyjną ale po dokonanej naprawie . Opinia wskazuje że naprawa pokolizyjna nie została wykonana rzetelnie i nie został przywrócony stan techniczny z przed kolizji . Decyzją rzeczoznawcy odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia z tytułu rękojmi ponosi sprzedający . W dniu dzisiejszym odebrałem przygotowany pozew ale wolal bym sprawe załatwic polubownie ponieważ wolałbym mieć zwrot cześć kosztów teraz niż zwrot całość po długim czasie jaki wymagaja rozprawy sądowe . W wypadku braku odzewu w poniedziałek składam pozew .
    To nie Maras odebrał powód, tylko kupujący straszy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159JTDm 2.4 diesel automat

Domyślnie

Auto bylo zrobione w marcu od tamtej pory procz alternatora nic sie nie dzialo powtarzam jeszcze raz mechanik nic nie robił orzy pompie bo nie byla uszkodzona tylko jak to piszecie ciezko bd to udowodnić wlasnie wyslalem kupującemu smsa żeby wyslal te dokumenty na e-maila w celu weryfikacji ale napisał ze zrobi to dopiero jutro zastanawia mnie troche dlaczego jutro a nie odrazu jakby chcial aie jeszcze z kims skonsultowac nie wiem dziwne to trochę..

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Może musi je spreparować
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie Problem po sprzedazy auta

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    Auto bylo zrobione w marcu od tamtej pory procz alternatora nic sie nie dzialo powtarzam jeszcze raz mechanik nic nie robił orzy pompie bo nie byla uszkodzona tylko jak to piszecie ciezko bd to udowodnić wlasnie wyslalem kupującemu smsa żeby wyslal te dokumenty na e-maila w celu weryfikacji ale napisał ze zrobi to dopiero jutro zastanawia mnie troche dlaczego jutro a nie odrazu jakby chcial aie jeszcze z kims skonsultowac nie wiem dziwne to trochę..
    Pisz mu że ma wysłać dzisiaj. Albo je ma albo nie ...
    Tak poza tym poświęć chwilę w necie i zobacz czy nie wysłał Ci pozwu z wzoru znalezionego w internecie + z ciekawości sprawdź nazwisko radcy/adwokata który sie pod tym podpisał. Jak zakładam pozew z kaneclarii dostałeś.
    Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 27-01-2017 o 14:58

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

[MENTION=65215]Maras1823[/MENTION]

Napisz mu że ma Ci wysłać wszystkie papiery dzisiaj, bo jutro zgłaszasz próbę wyłudzenia.

Auto jeździło 3/4 roku od wypadku i wszystko było ok, aż tu nagle po zakupie się zepsuło xD i zdaniem "rzeczoznawcy" ma to związek z kolizją sprzed blisko roku xD

Maras1823 przestań się pieścić z tym delikwentem.

PS. Trochę humoru:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2885_600.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	55.6 KB
ID:	220610

PS2. Mam nadzieję, że moderatorzy się nie obrażą
    Ostatnio edytowane przez bobby ; 27-01-2017 o 15:26

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał bobby Zobacz post
    [MENTION=65215]Maras1823[/MENTION]

Napisz mu że ma Ci wysłać wszystkie papiery dzisiaj, bo jutro zgłaszasz próbę wyłudzenia.

Auto jeździło 3/4 roku od wypadku i wszystko było ok, aż tu nagle po zakupie się zepsuło xD i zdaniem "rzeczoznawcy" ma to związek z kolizją sprzed blisko roku xD

Maras1823 przestań się pieścić z tym delikwentem.

PS. Trochę humoru:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2885_600.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	55.6 KB
ID:	220610

PS2. Mam nadzieję, że moderatorzy się nie obrażą
    Tak apropo:

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    Witam , posiadam komplet dokumentów : opinie rzeczoznawcy , fakture za naprawe oraz fakture za holowanie pojazdu . Według opini rzeczoznawcy przyczyną awari było pęknięcie pompy olejowej w skutek przebytej kolizji . Kupiłem samochód z przeszłością pokolizyjną ale po dokonanej naprawie . Opinia wskazuje że naprawa pokolizyjna nie została wykonana rzetelnie i nie został przywrócony stan techniczny z przed kolizji . Decyzją rzeczoznawcy odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia z tytułu rękojmi ponosi sprzedający . W dniu dzisiejszym odebrałem przygotowany pozew ale wolal bym sprawe załatwic polubownie ponieważ wolałbym mieć zwrot cześć kosztów teraz niż zwrot całość po długim czasie jaki wymagaja rozprawy sądowe . W wypadku braku odzewu w poniedziałek składam pozew .

- - - Updated - - -

Wlasnie dostałem wiadomosc od tego kolesia ktory kupil ode mnie alfe po wypadku ci ktorzy czytali post w grudniu pamietaja co pisalem pomozcie co z tym zrobić

Niech składa pozew. Rzeczoznawca nie "decyduje" tylko opiniuje, a na temat rękojmi wypowiada się prawnik, federacja konsumentów etc. Rzeczoznawca to się może o kolorze błotnika wypowiedzieć.. Decyduje Sąd.

Ja bym odpisał, że czekasz na wezwanie do sądu.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Z Gliwic i to takie rzeczy kolo mnie się dzieją? Mogę osobiście w Twoim imieniu ładnie poprosić o ta dokumentację jakby była potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez wiedzmaak ; 27-01-2017 o 17:36