Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Temat: [145] Wahacz przedni-co polecacie?

piećka
    Gość

Domyślnie

W tej chwili przejechałem jakieś 2 tyś . więc ciężko jest mi cos powiedzieć.Powiem za to o FEBI.Po 40 tyś wahacz od kierowcy lewy w dobrej kondycji , a prawy od pobocza rozwalony na amen.Myślę że VEMA więcej nie przelata.Pozdr.Piter

Użytkownik Świeżak Avatar jj82
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.6 T.S. ECO

Domyślnie

Witam,
    ja zrobiłem eksperyment trochę z ciekawości a trochę z konieczności z prawej strony założyłem wahacz firmy FAST a z lewej MOOG. T
    o będzie chyba najlepszy test wytrzymałości tych dwóch firm za rok powiem wam która wygrała
    Póki co mogę powiedzieć że jakość wykonania i końcowego wykończenia obu jest podobna chociaż MOOG kosztował przeszło 2x więcej niż FAST.

Użytkownik Świeżak Avatar czarek145
    Mieszka w
    Środa Wlkp.
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm

Domyślnie

Ja jakieś 15 tys km temu założyłem wahacze formy REMA, auto z silnikiem JTD, tak więc przód bardziej obciążony i jak na razie zero problemów. Komplet tych dwóch wahaczy + łączniki stabilizatorów kosztował ok 250 zł więc mało.
    Co do trwałości póki co nie ma zastrzeżeń. Jest jednak jedna uwaga - diagnosta który ustawiał mi zbieżność auta po wymianie tych wahaczy (w ASO AR) miał problemy z właściwym ustawieniem zbieżności, mówił że wahacze są "za krótkie". Trochę się pomęczył ale udało się ustawić jak trzeba. Auto jeździ jak po szynach i jak na razie nic nie stuka...

piećka
    Gość

Domyślnie

Nie załozyłeś od Tipo przypadkiem są ok 1 cm krótsze o naszych do alfy/marea.Pozdr.Piter

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Może tak być od Tipo są krótsze.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał czarek145 Zobacz post
    Ja jakieś 15 tys km temu założyłem wahacze formy REMA, auto z silnikiem JTD, tak więc przód bardziej obciążony i jak na razie zero problemów. Komplet tych dwóch wahaczy + łączniki stabilizatorów kosztował ok 250 zł więc mało.
    Co do trwałości póki co nie ma zastrzeżeń. Jest jednak jedna uwaga - diagnosta który ustawiał mi zbieżność auta po wymianie tych wahaczy (w ASO AR) miał problemy z właściwym ustawieniem zbieżności, mówił że wahacze są "za krótkie". Trochę się pomęczył ale udało się ustawić jak trzeba. Auto jeździ jak po szynach i jak na razie nic nie stuka...
    A ja wymieniłem lewy i prawy na RTS-hiszpański zamiennik, numery kat. do 145/146 te same co do Bravo HGT. Do pozostałych modeli Bravo/Brava, Marea niby te same wahacze, ale numery kat. już były inne. Płaciłem 150/szt.
    Z tańszych zamienników podobno niezłe są jeszcze firmy Teknorot.