Strona 22 z 25 PierwszyPierwszy ... 1213141516171819202122232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 249

Temat: Problem po sprzedazy auta

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sobieski156
    Mieszka w
    Knurów
    Auto
    .alfa 147 .bylo alfa 156 2.0 ts , bylo 2,5 v6 24v

Domyślnie

ja sie wypowiedzialem i dalej widze ze domnie pijecie macie numer a do tej pory nikt nie dzwonil sie zapytac dziwne i te ciagle insynulacje w moim kierunku i firmy pit-stop tez mnie powoli zaczynaja draznic. goscia znam jak 200 innych osób z forum i osób które unas serwisuja swoje alfy to ze jest znajomym na fb to nic nie oznacza jest takim samym posiadaczem alfy jak cala reszta osób która zna PIT-STOP

bobby dla twoiej informacji auto trafilo do nas na lawecie ,na temat naprawy sie wypowiedzialem co bylo zrobione i sa zdjecia które posiada wlasciciel ,znajomosc wódki z nim ne pije trafil z polecenia ,auto bylo unas na serwisie po raz pierwszy

- - - Updated - - -

gosc nie jest na forum bo to jego pierwsza alfa i chyba ostatnia

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Dla mnie to 22 strony rozmowy w sumie o niczym. Już dawno napisane aby sprzedający dał sobie spokój. Miej chłopie jaja i odpisz temu Panu kulturalnie, ze nie życzysz sobie żadnej korespondencji z jego strony, a wszystkie ewentualne roszczenia niech załatwia drogą sądową inaczej sam zgłosisz próbę wyłudzenia.

Użytkownik Świeżak Avatar mgrMafia
    Mieszka w
    Legnica, DE-Kevelaer
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTD 2010r.

Domyślnie

Ja nie widzę w tym nic złego, że auto trafiło do Ciebie, mając do wyboru kilka firm, logicznym wyborem będzie ta firma, która sama używa Alf, a co za tym idzie zna się na tych autach

Wysłane z mojego CAT S60

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    AR 159JTDm 2.4 diesel automat

Domyślnie

Kupujący napisał ze nie bedzie mi wysylal dokumentów poczta bo wyslal mi do wgladu na mejla wiec oświadczył ze jutro kieruje sprawe do sadu wiec sad rozstrzygnie ten spór ja jestem pewny swego teraz poprostu czekam na oficjalne pismo

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał sobieski156 Zobacz post
    ja sie wypowiedzialem i dalej widze ze domnie pijecie macie numer a do tej pory nikt nie dzwonil sie zapytac dziwne i te ciagle insynulacje w moim kierunku i firmy pit-stop tez mnie powoli zaczynaja draznic. goscia znam jak 200 innych osób z forum i osób które unas serwisuja swoje alfy to ze jest znajomym na fb to nic nie oznacza jest takim samym posiadaczem alfy jak cala reszta osób która zna PIT-STOP

bobby dla twoiej informacji auto trafilo do nas na lawecie ,na temat naprawy sie wypowiedzialem co bylo zrobione i sa zdjecia które posiada wlasciciel ,znajomosc wódki z nim ne pije trafil z polecenia ,auto bylo unas na serwisie po raz pierwszy

- - - Updated - - -

gosc nie jest na forum bo to jego pierwsza alfa i chyba ostatnia
    OK. Dobrze, że napisałeś. Jak zerkniesz kilka stron do tylu to zauważysz, że nie podejrzewałem Cię o świadomy udział w próbie wyłudzenia, bo tak należy nazwać zawyżenie kwoty na umowie, a później domaganie się jej zwrotu.

Cokolwiek nie było zrobione już przy aucie, to dla jego nabywcy oznacza, że zupełnie nie ma czego szukać w sądzie ponad własne problemy. Żaden biegły sądowy nie wyda ekspertyzy na jego korzyść.
    Ostatnio edytowane przez bobby ; 29-01-2017 o 16:15

Mieszka w
    Knurów
    Auto

Domyślnie

trafia do nas bardzo duzo alf z drogi bo kazdy nas zna w okolicy i nie tylko se sporym gronem osób widzimy sie na zlotach siedzimy w temacie od lat wiec mnie to tez nie dziwi ale widze ze nie którzy tak

Użytkownik Świeżak Avatar dex01
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 156 FL SW , AR 166 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    Kupujący napisał ze nie bedzie mi wysylal dokumentów poczta bo wyslal mi do wgladu na mejla wiec oświadczył ze jutro kieruje sprawe do sadu wiec sad rozstrzygnie ten spór ja jestem pewny swego teraz poprostu czekam na oficjalne pismo
    Oficjalne pismo , którego nigdy nie dostaniesz czyli jest po temacie

Mieszka w
    Knurów
    Auto

Domyślnie

ja niemam pretensji tylko nie lubie takich sytuaci kiedy mnie ktos oskarza dlatego tez napisalem by zalatwili to miedzy soba, a jezeli ktos ma cos do mnie to podalem numer bo niemam nic do ukrycia ze swojej strony
    Ostatnio edytowane przez sobieski156 ; 29-01-2017 o 16:22

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Sobieski - Nikt Cię tu nie oskarża tylko kilka pytań padło co było robione etc- i najważniejsze pytanie w tym biciu piany nie padło- był przy lub po rozebraniu silnika u Ciebie jakiś rzeczoznawca?
    Masz bardzo dobrą opinię to i zainteresowanie spore naprawami.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Maras1823 Zobacz post
    I tym akcentem kończymy- Ja już pisałem parę razy- nie kontaktuj się z oszustem!!!
    Czekaj na oficjalne dokumenty z SĄDU!!! zapewne takie nigdy nie przyjdzie jak ma trochę instynktu samozachowawczego a gdyby przyszło pisz zawiadomienie do skarbówki w sprawie zawyżenia ceny.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał kowal78 Zobacz post
    Jak dla mnie wał jakich mało. Gość kupuje auto i w drodze do domu samochód się psuje. I typ zamiast zapakować auto na lawetę i zrobić zwrot do sprzedawcy zaczyna naprawę auta? Moim zdaniem jedynym logicznym zachowaniem w takiej sytuacji( świeżo zakupione auto psuje się w drodze powrotnej do domu) jest telefon do sprzedawcy wykonany na miejscu awarii z informacją ze auto wraca do niego na lawecie. A on niech się szykuje na zwrot kasy za auto i holowanie. I tyle w temacie. Każde inne zachowanie śmierdzi próbą oszustwa.

? jakie świeżo zakupione ? Świeżo zakupione, to ono było w salonie. Nawet jak się 2 metry od domu zepsuje UŻYWANE AUTO i to tyloletnie (!) , po jeździe testowej - próbnej , przeglądzie w serwisie i decyzji zakończonej umową, to przepraszam bardzo , ale nie ma mowy o żadnym "szykowaniu forsy" przez sprzedającego.
    Znikąd nie wynikają ceny używanych aut - m.in . z ryzyka takiego właśnie zdarzenia : awarii 2m od domu. Mało prawdopodobne, ale możliwe. Nowego nie zwrócisz do salonu tylko będzie naprawiane , a tu jakiś zwrot wielolatka, żart
    Bo niby dlaczego 1 dzień po zakupie zwracać należy, a kilka dni nie ? gdzie granica ? - jedynie udowodnienie zatajonej wady przez kupującego.
    Używane = tanie - a co tanie, to drogie niestety i tyle.