U mnie taki zwykly niebieski nir dziala z alfaobd, dziala tylko z torque
U mnie taki zwykly niebieski nir dziala z alfaobd, dziala tylko z torque
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Polecam program Piston na Android dla adaptter bluetoth ELM 327 mini niebieski. Program nie przekombinowany i darmowy. Błędy kasuje bezproblemowo.
Ostatnio edytowane przez BobikPL ; 17-04-2016 o 16:10
U mnie biały łączył się bez problemu z alfa obd i torque (wersja 1.4) niestety padł po jakimś czasie (poszedł dymek)
Teraz kupiłem niebieski niby 2.1 i klops, nie łączy się z żadnym programem i k... człowieka trafia (pewnie jakaś podróba chińska niedziałająca)
AR 156 1.8 TS 2000r.
Panowie ja mam coś takiego : http://allegro.pl/mercedes-bmw-inter...589980275.html
Co polecacie do diagnostyki? AR 147 1.9 jtd 16v 2004
Dodam ,ze z alfaOBD na androida się łączyło.Teraz potrzebuje coś na PC ,próbowałem z multiecu niestety po mimo wykrycia interfejsu nie chce się połączyć
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Witam,
znalazłem w sieci coś takiego:
Interfejs ELM327 BLUETOOTH + program SDPROG (niebieski moduł).
Czy ktoś z Was łączył się z silnikiem 2.4 jtd z 2001r.?
Gdy podpinam biały elm oraz apki Piston i Torque, to pokazuje bzdury.
Czy łączenie silnika diesla z 2001r. ma w ogóle jakiś sens?
podlacze sie pod temat mam kabel od viakena vag kkl do tego kabel otg usb do telefonu da sie jakos posluzyc takim zestawem zeby podlaczyc sie do samochodu?
Biały ELM327 działa z AlfaOBD przy silniku 2.4 jtd z 2001, sprawdzone.
Moze pomozecie, kupilem na allegr elm-327-interfejs-usb-v1-5a-obd-ii
Probowalem roznych programow, min. Multicusacn, SacnMaster, ScanTool, FaitEcuSacn i zadnym z nich nie moge sie podlaczyc. Wywala mi bledy ze albo brak interfejsu, albo port jest blokowany, albo porostu nic nie wykrywa :/
Nie stać mnie na program obd2, mógłbyś tylko powiedzieć, które piny zamienić miejscami?