Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: Blue&me - działają SMSy!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

nie powiem, u mnie było w menu B&M (pod słuchawką) od samego początku, nawet jak telefon nie obsługiwał tego. u kumpla w TBI Sport Plus z 2011 w wersji radio z navi tez mówił że jest taka opcja, tyle że nie działa z jego iPhonem 5s.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 04-02-2017 o 17:39
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar master85
    Mieszka w
    Rabka Zdrój
    Auto
    Alfa 159 SEDAN , 2,0 diesel 190KM 400Nm 2011r

Domyślnie

Potwierdzam. Po aktualizacji na język polski i sparowaniu telefonu samsung s5 neo czyta sms. poprzedni właściciel nawet o tym nie wiedział.
    U mnie alfa 159 rok 2011

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

Cytat Napisał grzegorz113 Zobacz post
    mnie w menu b&m nie ma opcji czytania smsow dlaczego?
    Nie wszystkie wersje B&M miały możliwość czytania SMSów i nie było to związanie z Media Playerem. Np. 50505921 ma Media Player a nie ma Message Readera.

Cytat Napisał master85 Zobacz post
    Po aktualizacji na język polski i sparowaniu telefonu samsung s5 neo czyta sms. poprzedni właściciel nawet o tym nie wiedział.
    Poprzedni właściciel mojego auta nawet nie wiedział, że ma B&M w ogóle. Ot, tacy też się trafiają. Dobrze, że choć wiedział, gdzie jest wlew paliwa.
    Ostatnio edytowane przez t0m ; 05-02-2017 o 11:47

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Np. 50505921 ma Media Player a nie ma Message Reader

a to ciekawe ja dokładałem centrale właśnie o takich numerach i według teorii z forum ten model nie ma MP a gniazdo na usb jest na froncie centrali dołożyłem kabel z gniazdem, próbowałem wszelkich możliwych połączeń jak i w kablach i w mesie i mp nie żywe, Dobrze pamięta moje wyczyny kolega epsonix. Nawet nie szły aktualizacje przez gniazdo w schowku ,przez żadne peny a gniazdo świeci i w ogóle cacy
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 05-02-2017 o 20:25

Użytkownik Świeżak Avatar grzegorz113
    Mieszka w
    poznan
    Auto
    Alfa 159 SW 1.9 16V

Domyślnie

czyli nie mam co kombinować z aktualizacjami skoro nie ma w menu opcji czytania sms?

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    a to ciekawe ja dokładałem centrale właśnie o takich numerach i według teorii z forum ten model nie ma MP a gniazdo na usb jest na froncie centrali
    Osobiście miałem 50505921 w rękach i w aucie, dlatego jestem pewien, że Media Player działa w niej bez problemu. Ale oczywiście pendrive-a należy podłączać do gniazdka w schowku, które jest skrosowane na odpowiednie piny niebieskiej 40-pinowej wtyczki. Gniazdo na froncie w niej służy chyba tylko w celach serwisowych - nigdy nie korzystałem z niego - nawet update oprogramowania i wgranie języka robiłem normalnie przez gniazdko w schowku. Chyba, że są różne wersje o jednym numerze oem, w co raczej wątpię. Ewentualnie Twoja mogła być jakoś walnięta...
    Ostatnio edytowane przez t0m ; 05-02-2017 o 21:27

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

tOm ale było tak czy dokładałeś sam bo jak dokładałeś to będę jeszcze próbował. Oczywiście zadzwonić mogę jak i odbierać.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Pawelek_S, już nie pamiętam szczegółów z czasu gdy walczyliśmy z uruchomieniem B&M i media, Twoje radio miało piny audio w żółtej wtyczce, zgadza się? COś mi po głowie się kołacze że działało tylko przez zieloną wtyczkę czyli mono i analogowo przełączne na telefon (a w proxi próbowałeś stereo i robić połączenie na żółtą wtyczkę). Inna sprawa to też coś mi świta że Ty miałes zmieniane radio na inny model (może ori miałeś bez pinów w żółtej wtyczce), może to czy działa media player to nie tylko kwestia radia i centralki b&m ale też czegoś więcej typu body computer i dlatego udało się uruchomić tylko w konfiguracji dla radia jakie było oryginalnie? tak tylko spekuluję, może nie ma to znaczenia, w każdym razie w tamtym czasie polegliśmy z media playerem, mimo wyczerpania chyba wszelkich możliwości, wielu prób itp.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 06-02-2017 o 01:13
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Gliwice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    tOm ale było tak czy dokładałeś sam bo jak dokładałeś to będę jeszcze próbował. Oczywiście zadzwonić mogę jak i odbierać.
    Oryginalnie w aucie było B&M 50505921. Auto kupiłem od człowieka, który b&m nawet nie używał. Język był francuski. Upgradnąłem więc soft, wgrałem polski język i wszystko działało dobrze włącznie z Media Playerem. Aż do czasu, gdy trafiłem na okazję zakupu 50511183 czyli zgodną z moim samochodem Blue&Me Nav. Kupiłem więc i podmieniłem. Tym razem w centralce był język włoski i również stara wersja softu. Więc znowu identycznie: upgrade, wgranie polskiego... i oprócz nowej opcji Navigation zobaczyłem także Message Reader, którego nie było wcześniej. Reszta działa identycznie jak w poprzedniej.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Epsonix , zgadza się. Radio zamieniałem na takie z mp3 ale piny w mini iso były identiko i na naklejce radia też. Wrócę do radia oryginalnego bo mam ale to czyba nic nie zmieni, może mam uwaloną ta centralę b&M skoro działa ale nie całkiem a u kolegi wyżej bez problemu i taka sama jak moja. dobrana jest dobrze do auta. Sprubuje jescze wszystkich opcji w fesie jak i na wtyczkach zielonej i żółtej i oczywiście na 32 pinowej zarazem. Wiem o wszystkim teraz i pamiętam ze np, jak przepinam na żółtą to i we wtyczce do b&m trzeba przepiąć i w mesie poustawiać . Może faktycznie mam bm walnięty. Na pewno drugiego nie kupie bo chyba szkoda mi będzie grochu akurat na b&m,może jak bym na próbę dorwał to bym się zdecydował. Jak będzie cieplej to powalczę. Nic na to nie poradzę że tak mam ,najchętniej to bym chciał mieć charakter typowego handlarza " panie jest cacy " aby przykitować i tyle. Ja każde auto jak dureń dopieszczę i potem sprzedaję po paru latach za normalną kasę. Jak na razie na tym B&M trochę poległem i się zamotałem bo nie jestem w tym dobry. Może dla tego nie mogłem aktualizacji pchnąć bo moze by ruszyło nie wiem.