Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Temat: Blue&me - działają SMSy!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie Blue&me - działają SMSy!

Daję znać, może kogoś zainteresuje.
    Ostatnio zmieniłem telefon na Samsunga A3 2016 i po sparowaniu doszła dodatkowa opcja w ustawieniach BT połączenia z BlueMe telefonu, mianowicie Dostęp do wiadomości. Dzisiaj dosłem podczas jazdy SMSa po raz pierwszy, odezwał się głos że mam wiadomość, pokazała się kopertka między zegarami, głos zapytał czy odzczytać, Tak, i ładnie B&M przeczytało mi wiadomość!
    Wcześniej miałem Alcatela One Touch Idol 3 i to nie działało, i na pewno nie było w ustawieniach BT takiej opcji. Wiem że u kumpla z iPhonem 5s nie działa (no chyba że nie udostępnił wiadomości).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar t0m
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR Spider 946 2.4 Moded 246PS/490Nm @cinsoft

Domyślnie

A to bardzo ciekawe co piszesz. Bo ja mam na stałe opcję MESSAGE READER w menu B&M i to nawet niezależnie czy telefon jest akurat sparowany, czy nie. Ona po prostu jest, ale oczywiście to nie działa. Wczytywałem się kiedyś w temat i generalnie miało to działać chyba tylko z telefonami na platformie Windows Mobile (w końcu B&M to też M$) oraz z jakimiś starociami na Androidzie. Nic normalnego. Co prawda istnieją jakieś apki w store, które mają tę funkcjonalność udawać, ale ogólnie szkoda czasu na nie. Zaskoczyłeś mnie tym. Ciekaw jestem, czy moja też by potrafiła się dogadać z A3...

Auto

Domyślnie

niedoczytałeś mojego posta. napisałem : doszła dodatkowa opcja w ustawieniach BT połączenia z BlueMe telefonu

sam Message Reader w samochodzie był zawsze, ale w telefonie były tylko 2 opcje dla połączęnia BlueMe, rozmowy i udostępnianie kontaktów, i smsy nie działały. z nowym telefonem jest jeszcze trzecia opcja udostępniania: Dostęp do wiadomości, i teraz działa.

widocznie nowy telefon akurat wspiera tą funkcję.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    stary brus
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 16V crosswagon 2006r

Domyślnie

Kurcze , fajnie by było założyć sobie też Blue&Me

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Sprawdz czy jutro bedzie Ci dzialac. Mam Samsunga S6 i wlaczona ta funkcje. Czyta smsy tylko zaraz po sparowaniu tel z autem. Potem funkcja sie dezaktywuje. Czemu? Nie wiem.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

epsonix, świetna wiadomość. Ja u siebie b&m jeszcze w ogóle nie ogarniałem. Mam tylko sparowany telefon: HTC Desire (wkrótce będę zmieniał na huawei).
    Jaką masz wersję b&m? Możesz podpowiedzieć co zrobić żeby zmienić język (aktualnie mam włoski w b&m) na jakikolwiek inny, tzn angielski lub polski (jeśli dostępny) i jak zsynchronizować kontakty?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    epsonix, świetna wiadomość. Ja u siebie b&m jeszcze w ogóle nie ogarniałem. Mam tylko sparowany telefon: HTC Desire (wkrótce będę zmieniał na huawei).
    Jaką masz wersję b&m? Możesz podpowiedzieć co zrobić żeby zmienić język (aktualnie mam włoski w b&m) na jakikolwiek inny, tzn angielski lub polski (jeśli dostępny) i jak zsynchronizować kontakty?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Auto kupiłem z Włoch, gadało po włosku. Wgrałem odpowiednie update-y do wersji 5.5 a potem 5.6 i na to polski język. Updaty nie ruszyły z pierwszego pendrive (512MB Kingston), za to ruszyły z jakiegoś chińskiego 4GB jakiego dostałem jako gadżet firmowy od kooperantów.
    O aktualizacji języka i firmware-u poczytaj sobie, są odpoweidnie wątki. najpierw firmware, bo chyba po aktualizacji wraca do ori języka. Choć z drugiej strony, może jak nie ma potrzeby to firmware lepiej nie ruszać - ktoś pisał że już nie wszystkie mp3 mu się odtwarzają. Ładować tylko paczki dla Twojej wersji B&M, bo można podobno zbrikować B&M.

O udostępnienie kontaktów chyba sam mnie telefon pytał. Można to włączyć w tel w opcjach B&M (tak jak rozmowy i SMS). W razie czego z menu w aucie (słuchawka, strzałki góra dów na prawym przycisku kierownicy, słuchawką zatwierdzasz) da się chyba wymusić aktualizację książki telefonicznej.

Główna zaleta B&M dla mnie to wybieranie głosowe, naciskasz *)) i mówisz : wybierz, nazwa kontaktu, zatwierdzasz i dzwoni (działa w 95% przypadków, choć czasemchce dzwonić do kogoś innego).

B&M ma marny mikrofon, ja kombinowałem z innymi ze sklepu elektronicznego, i mam aktualnie 2 różne połączone równolegle - jakość w końcu jest dobra (na ori jest słabo).

Co do MP3, to też nie wszystko idzie i czasem potrafi się zawiesić i przełączyć na radio. Problematyczne MP3 przekonwertowałem na wma (bo zmiana samego bitrate na stały 192kbps nie pomagała).

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Dzięki wielkie za odp. Niestety kiedy w szkole była lekcja o b&m nie było mnie wówczas i tak zostało do dzisiaj Dla mnie to czarna magia, boję się, że coś popsuję...
    Pewnie poproszę kogoś kto to ogarnia, żeby mi zrobił z tym co trzeba.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jak
    Auto
    159 TI 2.0 JTDM 2011

Domyślnie

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

W poprzedniczce B&M smsy czytało z Motoroli pro plus , LG G2 już cisza tak samo jak i teraz z Asusem Zenofon czy jakos tak.