Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Temat: Pierwsza Włoszka - 166 2.0 TS?

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Pytanie tylko skoro 166 taka hujowa jest dlaczego wielu ich nie wypycha na handel tylko smiga latami i jest fanbojami modelu...
    jest bo:
    FL w czasach gdy pojawiały się już BT i inne szmery bajery polift miał nadal kaseciaka.
    ICS w rozdzielczości jak stara nokia, brak polskich map, nawet w czasach świetnosci,
    ch*jowo umieszczone komputery zalewane przez kolejny szrot czyli cieknące nagrzewnice.
    oczy jak zezy, rdzewiejące progi na potęge.
    drogi zawias, a wytrzymały jak wahacze z gównolitu,
    i masa innych pierdoł.
    ale równie dobrze mozna wypisac cała litanie pozytywów.
    Wszystko kwestia podejścia czego sie oczekuje.
    Mielismy 166 kilka lat, troche na temat auta moge powiedziec, wsadzilismy kupe kasy 2 silniki, skrzynia biegow, 2 sprzegla, komplet zawiasu p+t. nie mowie o olejach, hamulcach itd. oddalismy z grosze - bo mimo wszystko auto - nie podpasowało.

A co do perełki - nie mówie, że nie jest. Ale to auto ma 15 lat. Zapłacisz 9k jak za auto dopieszczone, a trzepnie panewka za bramą sprzedającego i co Ci po perełce za 9tysięcy.
    Skoro kolega się zastanawia nad kwestia finansową - OC, to trzeba go uświadomić, że potencjalna usterka, która w 166 w przeważającej części będzie droga. To dokładanie sobie tylko problemów.
    Wiem doskonale, ile osób jeździ zadowolonych 166 i nie powiedzą złego słowa na nie. Ale opinie trzeba wyśrodkować.
    Pamiętaj jeszcze o jednym - nie wiem jak w większych miastach, ale u mnie w większości na hasło 166 było o to limuzyna, to panie musi kosztować i kosztowało zawsze więcej jak w 156 czy 147 za podobne czynności.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Polać mu, mądrze gada!
    Ty jestes po rocznym romansie i już myslisz o wypchnieciu alfy ale dobrze zrób to teraz zanim całkowicie poplyniesz i sie zadluzysz u stefczyka jak my
    Ludzie w chwilówkach mówią mi po imieniu jak wchodze do nich z prosbą o pozyczke na drobna naprawe mojej dziarskiej babci w dizlu. Zawsze jest " dzień dobry panie Marcinie. Jak tam pana stoszesc-hehe-sześć? ile tym razem tysiączek styknie? pan siada i opowiada co tam znowu odpadło"
    [C

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał masa Zobacz post
    Ale ja nie pytalem kto ile mial TSa tylko o porade co sie moglo stac...
    Mój błąd przy wspisyuwaniu nick'u , przepraszam za to. Drugi kolega Masa ma z końcówką 635 a tego nie napisałem , dlatego z tego wątku powiadomienie dostałeś,

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Bo może wpakowali już tyle hajsu, ze nikt im za to nie zapłaci tyle ile by chcieli więc się bujają dalej
    To już w sferę psychologii wkraczamy
    Bo kupując nowe auto, o wartości powiedzmy "współczesnej 166tki" , wpakuję się jedną ratę leasingową tyle, co w zawias do 166tki cały .I tak samo nic nie zostanie Więc, różnie można to samo widzieć

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ladnie piszesz o swej milosci do marki AR
    Cytat Napisał mattom Zobacz post
    A auto jest traktowane typowo - zero jedynkowo, aby auta się jak najszybciej pozbyć z garażu.
    To kolejny raz nasz rodzinny trupek - czyli 147 od prawie 7 lat na gazie, od dobrych 4 na tych samych filtrach - bo jakoś nie po drodze do serwisu.
    Jedynie co to pora byłaby na świece, ale dla trupa to zbyt duża inwestycja więc odpada.
    weszło ponad 4 litry do maxa na bagnecie a auto ma się nadal (niestety) świetnie.
    potem piszesz ze (co po powyzszym mnie troszke nie dziwi)
    Mielismy 166 kilka lat, troche na temat auta moge powiedziec, [...] oddalismy z grosze - bo mimo wszystko auto - nie podpasowało.
    No sie jakos nei dziwie ze Wam autko nie podpasowało... Jeszcze dopisz ze ma slaby zawias, i bagaznik bo jak wsadzisz worek z owsem i doczepisz przyczepke z knurkiem to zawias siada
    [C

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    To już w sferę psychologii wkraczamy
    Bo kupując nowe auto, o wartości powiedzmy "współczesnej 166tki" , wpakuję się jedną ratę leasingową tyle, co w zawias do 166tki cały .I tak samo nic nie zostanie Więc, różnie można to samo widzieć
    Z tym, ze ktoś dysponujący kwotą w okolicach 200K zł na pewno lepiej przemyślał swój zakup i wszystkie z tym związane plusy i minusy, w przeciwieństwie do większość napaleńców kupujących 15 letnie limuzyny za ułamek ich salonowej wartości Jak kupujesz z góry wiesz jakie raty leasingowe Cie czekają, gdyby przy zakupie auta używanego sprzedawca przedstawił kosztorys wszystkich wydatków jakie Cie czekają przez najbliższe dwa lata cześć by usiadła i zapłakała
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 06-02-2017 o 13:22

jersey
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Ty jestes po rocznym romansie i już myslisz o wypchnieciu alfy ale dobrze zrób to teraz zanim całkowicie poplyniesz i sie zadluzysz u stefczyka jak my
    Ludzie w chwilówkach mówią mi po imieniu jak wchodze do nich z prosbą o pozyczke na drobna naprawe mojej dziarskiej babci w dizlu. Zawsze jest " dzień dobry panie Marcinie. Jak tam pana stoszesc-hehe-sześć? ile tym razem tysiączek styknie? pan siada i opowiada co tam znowu odpadło"
    Od mojego portfela się odstosunkuj. Kto bogatemu zabroni kupić paździerz, wyprowadzić na prostą i sprzedać za grosze

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Z tym, ze ktoś dysponujący kwotą w okolicach 200K zł na pewno lepiej przemyślał swój zakup i wszystkie z tym związane plusy i minusy, w przeciwieństwie do większość napaleńców kupujących 15 letnie limuzyny za ułamek ich salonowej wartości Jak kupujesz z góry wiesz jakie raty leasingowe Cie czekają, gdyby przy zakupie auta używanego sprzedawca przedstawił kosztorys wszystkich wydatków jakie Cie czekają przez najbliższe dwa lata cześć by usiadła i zapłakała
    No niestety, auta kosztują.
    Ja też uważam, że zamiast supłać na przysłowiowy wahacz, lepiej _jeździć_ puciakiem czy Sandero i to nowszym znacznie niż wypas-skóra-fura z przed XX lat z, jak mówisz łysymi czy najgorszymi oponami (ale fela odmalowana za to i wieeelka ) i robić dobrą minę do złej gry. Ale mierzenie możliwości na zamiary to oddzielna kwestia, faktycznie wydawać by się mogło podstawowa, a o dziwo nie jest.
    Później poza wspominanymi zbiórkami na Alfę, się pojawiają jakieś dywagacje o zwrotach zakupionego auta używanego - bo się śmiało coś w nim popsuć czy zużyć

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

nie miałem haka .. niestety
    Widzisz masa - to ze mam jedno auto do dojechania, którego żal zezłomować nie znaczy, że cała reszta musi taka być to primo. A po drugie ktoś tu już napisał, że nie ma co się cackać, tylko auta zajeżdżać, a później walić za cene rynkowa.
    Mam dokładnie taki plan - tylko cena rynkowa będzie wyrażona w zlotówkach za kilogram.
    166 mnie nie przekonała i fakt. Polift w drugim podejściu mnie nie przekonał również - może i dobrze.
    Coś napisałem nie tak wcześniej o 166 ? Sama prawda. Przez 4 lata troche kilometrów zrobiłem, troche w to auto grosza włożyłem. Z perspektywy czasu - żałuje, że nie sprzedałem wcześniej.
    No ale cóż nie jestem nie byłem i nie będę funboyem.
    Nawet z alf sie już wyleczyłem z tej miłosci do AR bo jeżdżę fiatem na gnojówke z przerwami na 156.
    Nie podpasowało ze względów wielkościowych - tak duże auto okazało się zbędne. Zresztą dlatego chce się też pozbyć cromy i przesiąść się na jakąś małą miejską pszczółke z silniczkiem 1.0 np.
    a co do 166 akurat bagażnik był spoko, bo oprócz worka z owem to jeszcze warchlaka można było zapakować i nie wystawało nic siana spod klapy.
    147 powodów do zadowolenia

Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Kto bogatemu zabroni kupić paździerz, wyprowadzić na prostą i sprzedać za grosze
    pamiętam ten dzien roku Panskiego 2016 jak chciales komus zrobic prezent na swieta i
    Paskuda siedzi na oto za 17000, do 25 dużo nie brakuje
    ale ta jak mówisz kto bogatemu zabroni ładna cena jak na przedlifta Panie.
    I nie zrozum mnie zle. Ja wierze ze Twoje autko jest tyle warte. ale sam widzisz ze dobrego autka nikt za 4000 nie kupi tym bardziej 166...A jak jest zadbana czy to ts czy dizel cene trzyma...
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 06-02-2017 o 13:39
    [C

jersey
    Gość

Domyślnie

4000 franków jak za wóz w którym dolot (turbo, rurki), wtryski, sprzęgło, obie dwumasy, komplet pasków, hamulce etc. są zrobione to niemal jak za darmo

Ale z ciekawości wystawiłem wśród pomorskich alfistów za połowę tej kwoty - też nikt nie był zainteresowany Jeżeli kupię 164 to będę miał zagwozdkę: zrobić światu na złość i złomować czy oddać za 5-6 tysi

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia