Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Temat: Objawy zużytego dwumasu JTD

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

bo stuków nie było? może nie być stuków, może nie być luzów i wyglądać jak nowe ale powierzchnia styku z tarczą sprzęgła nie będzie idealna i po kilku t km znów będziesz mieć ślizgające się sprzęgło i twardy pedał, będą leciały kur%^ w stronę nowego sprzęgła a tak naprawdę problem tkwił z dwumasie.. i tak będziesz wymieniał tylko to sprzęgło co kilka tkm bo przecież nie stuka i luzów nie ma

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    ALFA GT 1.9 (2005)

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    bo stuków nie było? może nie być stuków, może nie być luzów i wyglądać jak nowe ale powierzchnia styku z tarczą sprzęgła nie będzie idealna i po kilku t km znów będziesz mieć ślizgające się sprzęgło i twardy pedał, będą leciały kur%^ w stronę nowego sprzęgła a tak naprawdę problem tkwił z dwumasie.. i tak będziesz wymieniał tylko to sprzęgło co kilka tkm bo przecież nie stuka i luzów nie ma
    Nie jestem specjalistą od sprzęgieł i kół dwumasowych - dlatego zadałem pytanie na forum.
    Bo nie było stuków? Nie, bo nie było objawów zużytego koła dwumasowego- które znalazłem w internecie. Czyli jesteś zdania, że jak wymieniać sprzęgło to tylko z kołem dwumasowym i nie możliwości sprawdzenia stanu koła dwumasowego? Dlaczego są rozbieżne opinie na forum dotyczące tego zagadnienia?

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

bo każdy chce tanio ? 600zł + robocizna to nie 1800zł + robocizna.. a potem jest płacz, że Valeo robi gówno bo po kilku tysiącach sprzęgło znowu ślizga..
    Koło sprawdzisz ale żaden mechanik tego nie robi prawie bo po prostu mają to w dupie.. fajnie jak klient wróci za pół roku i znów będzie okazja 500 zarobić w 1 dzień..
    Wystarczy sprawdzić czujnikiem z podstawką jakie odchyłki masz na powierzchni dwumasu..chociaż i to nie daje 100% gwarancji że jest ok bo może być również luz na osi.

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Ja mam ok. 20 tys. na niemal nowym sprzęgle i na starym dwumasie. Dwumas w stanie dobrym, bez zniszczonej pow. ciernej, bez nadmiernych luzów, tak samo okładziny tarczy. Nic się nie ślizga (a kręcę pod czerwone nie raz) pod obciązeniem, pedał nie twardnieje, nie ma bicia, auto nie skacze przy ruszaniu, zero problemów. A, używana tarcza nie jest założona z oszczędności bo stać mnie na kpl. zestaw tylko awaryjnie. Także czarnowidztwo w moim przypadku nie sprawdza się.

Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Jakbys kilku klientom robil 2 razy taka sama robote w ciagu roku to pewnie bys twierdzil inaczej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk