Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Giulia jest super (to na temat).

a to już nie, ale może coś tam wyjaśnia
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Co nie zmienia faktu, że zwłaszcza w byłym enerdówku jeździ się tak sobie - a pod Monachium, gdzie autostrady są całkiem niezłe, ma się spore szanse, żeby zamiast pruć, ile fabryka dała, będziemy stali 4 godziny w korku... Dużo przyjemniej się jeździ po autostradach we Włoszech, gdzie są odcinkowe pomiary prędkości na odcinkach po 30-40 km i ludzie nawet Ferrari jeżdżą grzecznie 130 - ruch jest płynny, nawet na obwodnicy Mediolanu, gdzie jest po 6 albo i więcej pasów momentami i mnie się nie udało natrafić na żaden wypadek.
    Zgadza się. Jeździłem tymi autostradami, o któtych piszesz i mam takie same odczucia.
    Generalnie włoskie autostrady są dużo lepsze od niemieckich tylko cholernie drogie.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

polecam hiszpańskie, te bezpłatne czyli większość. Ruch niespecjalny, radarów mało, odległości duże, można pociskać

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    polecam hiszpańskie, te bezpłatne czyli większość. Ruch niespecjalny, radarów mało, odległości duże, można pociskać
    true.Wystarczy furę jakoś przemieścić i można śmigać po Hiszpanii w te i wewte

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Cytat Napisał srekal34 Zobacz post
    Panowie, porównujecie 30 letnie drogi z naszymi nowymi. Zobaczymy jak nasze autostrady będą wyglądały za lat 10. Przy takich kosztach jakie poszły na nasze drogi robienie dróg asfaltowych to jest jakis mało śmieszny żart. I jeszcze się tłumaczyli że betonowe nie nadają się na nasz klimat W Czechach, Austrii i Niemczech jakos się nadaja.

Przejedź się z Pragi do Bratysławy i z powrotem. Tylko przygotuj tylko kasę na remont zawieszenia jeśli w ogóle dasz radę przejechać. W Polsce każdy jest ekspertem od wszystkiego, także od budowy dróg i mostów. Po co w ogóle ludzie studiują budownictwo?

Wracając do tematu, ja dojrzewam do Giulii Veloce. Nawet kobietę już przekonałem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał zyto Zobacz post
    dojrzewam do Giulii Veloce. Nawet kobietę już przekonałem.
    Też bym chciał! Ale trochę mnie męczy że za mniejszą kasę można mieć Golfa R z generalnie tańszymi leasingami więc różnica w cenie robi się jeszcze większa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Też bym chciał! Ale trochę mnie męczy że za mniejszą kasę można mieć Golfa R z generalnie tańszymi leasingami więc różnica w cenie robi się jeszcze większa.
    Jeśli ktoś poważnie rozważa wybór między Giulią a Golfem RS, tzn że jest na tym forum (bez obrazy) przypadkowo. Więc jeśli na poważnie, to zrezygnuj w ogóle z rozważania i wal do salonu VW. Masz gwarancję taniego leasingu i to że niczym się nie będziesz wyróżniał.
    Każdy ma prawo jeździć czym chcę, wybierać to co chce i dobrze się z tym czuć - ale w takim razie Alfa Romeo to zupełnie nie ten adres.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał zyto Zobacz post
    Przejedź się z Pragi do Bratysławy i z powrotem. Tylko przygotuj tylko kasę na remont zawieszenia jeśli w ogóle dasz radę przejechać. W Polsce każdy jest ekspertem od wszystkiego, także od budowy dróg i mostów. Po co w ogóle ludzie studiują budownictwo?

Wracając do tematu, ja dojrzewam do Giulii Veloce. Nawet kobietę już przekonałem.
    Dokładnie. W bratysławie byłem i można się poczuć jak Hołowczyc. W Czechach na autostradzie widziałem dziury większe od koła, albo odcinki tak pofalowane, że się prawie tłukło glową w podsufitkę. Austriackie i niemieckie autostrady są, jest ich dużo, fajnie, tylko komfort na większosci z nic, pamietajacych jeszcze III rzeszę jest zerowy. No i mityczny "brak ograniczenia prędkości", gdzie na ogromnej większości autostrad prędkość jest ograniczona znakami.
    Włoskie autostrady są rewelacyjne, ale absurdalnie drogie.

No ale wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Jeśli ktoś poważnie rozważa wybór między Giulią a Golfem RS, tzn że jest na tym forum (bez obrazy) przypadkowo. Więc jeśli na poważnie, to zrezygnuj w ogóle z rozważania i wal do salonu VW. Masz gwarancję taniego leasingu i to że niczym się nie będziesz wyróżniał.
    Każdy ma prawo jeździć czym chcę, wybierać to co chce i dobrze się z tym czuć - ale w takim razie Alfa Romeo to zupełnie nie ten adres.
    Golfem R się nie będę wyróżniać? Ty tak poważnie? I tak giulia to ten adres bo jakość wykonania jest podobna i ceny/osiągi porównywalne. To że jedno ma najpierw napęd na tył potem na przód a drugi na odwrót też nie ma za dużego znaczenia bo i tak esc nie wyłączę w giuli. I serio mam kupić alfę tylko dlatego że się wyróżnia??? No chyba nie tędy droga, no ale w sumie Zachar zrobił film o tym że większość mężczyzn nie myśli tylko patrzy przy zakupie auta.
    Ostatnio edytowane przez deadswine ; 11-02-2017 o 15:28

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Prawdziwy alfaholik nie bierze innych aut pod uwagę