Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Golfem R się nie będę wyróżniać? Ty tak poważnie? I tak giulia to ten adres bo jakość wykonania jest podobna i ceny/osiągi porównywalne. To że jedno ma najpierw napęd na tył potem na przód a drugi na odwrót też nie ma za dużego znaczenia bo i tak esc nie wyłączę w giuli. I serio mam kupić alfę tylko dlatego że się wyróżnia??? No chyba nie tędy droga, no ale w sumie Zachar zrobił film o tym że większość mężczyzn nie myśli tylko patrzy przy zakupie auta.
    Prawda jest taka, ze dla niewprawnego oka ciezko odroznic Golfa R od zwyklego jakich jest setki tysiecy na drogach. A w sumie to i wersji R tez sporo widze na drogach. Mozesz być kolesiem który kupił sobie usportowionego Golfa albo kolesiem ktory ma włoskiego sportowego sedana. ja wiem co bym wybrał.
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Z całym szacunkiem dla Golfa R, który dobrym samochodem jest, to na drodze on się za bardzo nie wyróżnia. Tak jak Dymo napisał, większość nie odróżni go od zwykłego Golfa w TDi.
    Inna sprawa, że trochę tego jeździ i wybacz, ale z wyróżnieniem się na drodze to on ma niewiele wspólnego. Zwłaszcza na tle konkurencji z tego samego segmentu jak chociażby Focus RS.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Golfem R się nie będę wyróżniać? Ty tak poważnie? I tak giulia to ten adres bo jakość wykonania jest podobna i ceny/osiągi porównywalne. To że jedno ma najpierw napęd na tył potem na przód a drugi na odwrót też nie ma za dużego znaczenia bo i tak esc nie wyłączę w giuli. I serio mam kupić alfę tylko dlatego że się wyróżnia??? No chyba nie tędy droga, no ale w sumie Zachar zrobił film o tym że większość mężczyzn nie myśli tylko patrzy przy zakupie auta.

Jak dla mnie możesz kupić to chcesz, nawet wyłącznie dla znaczka VW. Twierdzę tylko, i powtórzę jeszcze raz, że jeśli dla ciebie alternatywą dla giulii jest gof, to trafiłeś pod zły adres i nawet nie rozumiesz dlaczego.
    Ppisałem, że lepiej będzie jak kupisz tego Golfa i oszczędzisz sobie i nam porównań jaka to alfa jest do dupy w porównaniu z golfem. Dla ciebie najlepszy będzie Golf i raczej jestem gotów się założyć, że właśnie jego kupisz a nie Alfę. Więc o czym jest ta rozmowa.
    Zachar ... powiem tak, miałem wiele aut, wieloma jeździłem (nie tylko po drogach) i nie wszystkie wypowiedzi Zachara są warte zapamiętania. Taki Golf jest właśnie dla tych "myślących"

W temacie:
    nie będzie wersji sportwagon
    “We decided not to do a Giulia Sportwagon,” said Alfa manufacturing head Alfredo Altavilla in an interview with CAR magazine. “Do we really need it if the Stelvio SUV drives that well? Maybe not. With our fine-tuning, the Stelvio can capture all the people who would otherwise have been interested in the SW.”
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio156 ; 11-02-2017 o 16:36
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Nie było mnie tu kilka dni, ktoś mi wyjaśni o co chodzi, czy może mam wirusa w kompie?
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

....a czymże się tak strasznie wyróżnia na drogach giulia? podobieństwem do bmw3? i w ogóle,. gdzie ta giulia na drogach? zrobiłem 7 tysięcy kilometerów jesienią w Portugalii, Hiszpanii, Francji i Niemczech i ani jednej giulii nie widziałem.
    Nie przesadzajmy panowie. Facet chce mocnego golfa, jego prawo. W świadomości społecznej będzie zawsze mądrzejszy, bo wybrał auto pewniejsze i lepsze. Tak myśli większość ludzi po prostu. A wy możecie zaklinać rzeczywistość i co z tego. Jak was ktoś zobaczy w giulii, to 7 na 10 pomyśli: o, pewnie jedzie do warsztatu.
    Taka jest brutalna prawda, taki wizerunek ma marka i to też wpływa na marną sprzedaż. Pytania, czemu jezdzisz alfą i czy czesto się psuje, przerabiałem ze sto razy. Golfiarzy nikt o to nie pyta.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 11-02-2017 o 17:21

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

To wielki sukces Giulii, że potencjalny klient, który śni po nocach o mocnym Golfie bierze także Alfę pod uwagę, choć inny segment, włoszczyzna itp . Ten przykład świadczy o tym jak dobrą "prasę" ma ten model.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Żuczek ; 11-02-2017 o 17:51

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Golfiarzy nikt o to nie pyta.
    Ty tak poważnie, to wygugluj sobie historie serwisowe 1.4 TSI, albo pierwsze 2.0 TDI CR.

Pytania, czemu jezdzisz alfą i czy czesto się psuje, przerabiałem ze sto razy
    I co odpowiadasz jako Alfista?

- - - Updated - - -

zrobiłem 7 tysięcy kilometerów jesienią w Portugalii, Hiszpanii, Francji i Niemczech i ani jednej giulii nie widziałem.
    Wypatruj na wiosnę, bo dane za 2016 r. to 10500 i rośnie; ale za bardzo pewnie przywiązujesz się do własnych wpisów na forum, a przydałoby się wyjść poza ten zgrany schemat.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

....a czymże się tak strasznie wyróżnia na drogach giulia? podobieństwem do bmw3? i w ogóle,. gdzie ta giulia na drogach? zrobiłem 7 tysięcy kilometerów jesienią w Portugalii, Hiszpanii, Francji i Niemczech i ani jednej giulii nie widziałem.
    Nie przesadzajmy panowie. Facet chce mocnego golfa, jego prawo. W świadomości społecznej będzie zawsze mądrzejszy, bo wybrał auto pewniejsze i lepsze. Tak myśli większość ludzi po prostu. A wy możecie zaklinać rzeczywistość i co z tego. Jak was ktoś zobaczy w giulii, to 7 na 10 pomyśli: o, pewnie jedzie do warsztatu.
    Taka jest brutalna prawda, taki wizerunek ma marka i to też wpływa na marną sprzedaż. Pytania, czemu jezdzisz alfą i czy czesto się psuje, przerabiałem ze sto razy. Golfiarzy nikt o to nie pyta.

Z całym szacunkiem, to o czym napisałeś powyżej to kolejny BANAŁ.
    Proponuję wyzbyć się tonu pouczania tu wszystkich, może wtedy dałoby się o czymś sensownym porozmawiać.

Może weź chociaż raz przeczytaj co ja napisałem a nie ciągle w kontrze. Jeśli to za trudne to powtórzę w punktach:
    - Zwisa mi to czym kolega będzie jeździł, może nawet Golfem. Jego wybór ale przesłanki jakimi się kieruje pytając Giulia albo Golf, to jakaś pomyłka.
    - Mam gdzieś to, tak jak miałem lata temu, co mówią na temat posiadacze innych pojazdów, szczególnie niemieckich. Przerabiałem już to wszystko, tak jak wielu z piszących tutaj. Ty chyba też nie jeździsz Alfą przez pomyłkę albo z powodu niskiej ceny nabycia?
    - "nas" może i zobaczy ktoś w Giulii, Ciebie nie, to już od dawna wiemy.

A dlaczego?
    Motto pewnego klubu Alfy które wyraża to dlaczego jest się fanem alfy a nie tylko użytkownikiem alfy:
    "My Alfa costs me a fortune to insure, to service and to keep filled with petrol. When I drive it I feel like a million dollars and the smile lasts all day. I have heard that you don't buy an Alfa with your head but with your heart." [alt.autos.alfa-romeo]
    "Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień! Mówi się, że Alfę kupujesz sercem, nie głową." [alt.autos.alfa-romeo]

Jak człowiek w miarę inteligentny może być tak zatwardziały w przyjmowaniu innych opinii i nie może zrozumieć, że nie każdy musi być "taki jak wszyscy"...nie rozumiem.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    To wielki sukces Giulii, że potencjalny klient, który śni po nocach o mocnym Golfie bierze także Alfę pod uwagę, choć inny segment, włoszczyzna itp . Ten przykład świadczy o tym jak dobrą "prasę" ma ten model.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Tylko ja najpierw chciałem kupić giulię i w sumie nadal chcę ją kupić. Tylko przypomniałem sobie że jest też parę innych aut w podobnych widełkach cenowych. Mam jeszcze jakieś 2 miesiące na decyzję. W sumie jakbym mógł wyłączyć esp w Giuli to bym ją kupił na 100%
    Ostatnio edytowane przez deadswine ; 11-02-2017 o 18:18

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Tu większość osób (mam nadzieję) wybiera samochód i staje na głowie żeby zdobyć "widełki" a Ty w widełkach szukasz samochodu,........ jakiegokolwiek
    Wiec się nie dziw że materiał na alfistę z Ciebie słaby

....a czymże się tak strasznie wyróżnia na drogach giulia?
    Tym że jej nie widziałeś......... dobry powód? Myślę że tak samo dobry jak twoja retoryka. Cóż ci ta alfa uczyniła...........
    Ostatnio edytowane przez slavol ; 11-02-2017 o 18:28
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...