Witam !
Mam problem przestał działać (nawet nie swieci na czerwono)cały panel sterowania ogrzewaniem samochodu alfy 159. Gdzie szukać problemu ? Ewentualnie które bezpieczniki mogą stwarzać owy problem ? Z góry dziękuje za pomoc.
Witam !
Mam problem przestał działać (nawet nie swieci na czerwono)cały panel sterowania ogrzewaniem samochodu alfy 159. Gdzie szukać problemu ? Ewentualnie które bezpieczniki mogą stwarzać owy problem ? Z góry dziękuje za pomoc.
Schemat z opisem bezpieczników masz zarówno na klapce pokrywy bezpieczników jak i w instrukcji auta.
Tu schemat
autogenius.info/pl/alfa-romeo-159-2005-2011-bezpieczniki-schemat/
Podłącz się do komputera i powinien Ci się pojawić błąd
Potwierdzam,odłącz aku u mnie też raz się tak zdarzyło![]()
u mnie się również zdarzyło. Brak było wskazań na wyświetlaczu, ale prąd był. Samo minęło, od ponad roku zjawisko się nie powróciło.
A zdarzyło się komuś aby jeden z przycisków nie działał ? Dokładnie to klawisz nawiewu na stopy kierowcy u mnie nie działa tzn nie włącza nadmuchu na stopy i nie włącza podświetlenia tego klawisza. Samo podświetlenie działa robiąc testy FESem. Błędów żadnych nie wyświetla mi FES.
Ja mam doladnie tak samo i nie wiem co się stało, odłączenie aku nic nie dało mam tak i u pasażera i u kierowcy chętnie poznam rozwiązanie
No cóż odpowiem sobie sam, spróbuj nacisnąc przycisk w wewnętrznym rogu u mnie odnosi to pozytywny skutek, jak nacisnę normalnie na wprost to nie działa
Ostatnio edytowane przez mcgyver ; 01-03-2017 o 21:46
Ściąg cały panel środkowy, wyciąg sterowanie klimą i zobacz czy nie zaśniedziały wtyczka od panelu. U kolegi tak właśnie było, czyszczenie pomogło w 100 procentach. Czyszczącym pomogło wtedy w 40 procentachGeneralnie łatwa robota.