Mogłeś bo pewnie klapki są ustawione w pozycji otwartej i pewnie będzie ok chyba że przy osiach zacznie się robić nieszczelnosc. Jeśli nie robiłeś rozrządu to przy okazji zmiany zrób z tym porządek. Generalnie ja bym z tym tak nie jeździł bo nie wiesz jak dobrze się jeszcze trzymają osi.
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez olo_84 ; 18-02-2017 o 20:30
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Jak klapy są bez listwy to są nie w jednym, a w różnych położeniach no chyba, ze się już zablokowały od syfu w kolektorze dlatego listwa spadła bo klapy zablokowane, a silniczek pchał. Tak czy inaczej warto pomyśleć o ich wywaleniu dla świętego spokoju. Nikt Ci tu nie da sobie reki uciąć, że będzie ok lub, że coś się rozleci bo to loteria.
Dokładnieja uwuwałem zaraz po kupnie przy przebiegu 175 tys (teoretycznie) ponieważ było świeżo sprowadzone z holandii i nie wiedziałem co jest. Okazało sie że po zdjęciu kolektora dolotowego z zewnątrz i w środku wyglądał jak nówka po dalszych oględzinach okazało się że głowica byla robiona poniewaz się swieciła a blok był brudny
pomimo świetnego stanu klap zdecydowałem się na ich wywalenie żeby mieć świety spokój ale jak widać holender wywalił kase i mu pewnie wciągło klapy (mam tylko nadzieje ze zrobili głowice zgodnie ze sztuką) tak czy siak żadnych wad po wywaleniu nie zauważyłem ani zalet
pozdrawiam
Zaleta jest taka, że więcej do kolektora nie będziesz musiał zaglądać
Dla zdrowia silnika można jeszcze zaślepić EGR.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Egr zaslepiony musze go tylko jeszcze wyprogramowaczastanawiam się nad DPF odrazu tylko że niby mają wejść te kontrole na stacjach przy przeglądzie i tak się waham nad tym zabiegiem
![]()
Widzę, że strach ma wielkie oczyW UK tak straszą od 2006
Tu jest opis techniczny badania i urządzeń do badania cząstek stałych w spalinach http://www.autoexpert.pl/technika-i-...-spalin,2591,1
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 19-02-2017 o 10:24
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zobaczymy mialem padnięty czujnik temperatury spalin teraz po wymianie mam w tym momencie zapchanie 40% i 270 km przejechanew kompie pisze ze byl wymieniony filtr przy przebiegu 171 tys mam 175 ale od spodu na nowy nie wyglada
wiec pewnie licznik cofnięty albo cuś
komp mi pokazuje że mam 225 tys ale to ponoć nie zawsze mówi prawdę
- - - Updated - - -
A artykuł ciekawy![]()
Powiedzcie, czy wywalenie klap, da radę zrobić samemu...? Potrzebny jakiś specjalny sprzęt, czy dobry zestaw kluczy, i szwagier z 6-cio pakiem wystarczy. Może znajdzie się opis krok po kroku, z przebiegu pracy ?