Temat: Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Tak jak inni mówią, ja bym nie kombinował, zestaw 18/225/45 i Eibach -30 jest sprawdzony, dobrze wygląda, dobrze jeździ.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Kolego eibachem obnizysz auto o 3 cm,a nawet ciut wiecej. Dokladajac do tego opone 225/ 40/ 18 po pierwsze obnizysz alfe o kolejne 2 cm ( dedykowane 225/ 50/ 17 maja 658 mm vs 637 mm 225/ 40/ 18) ,a po drugie nawet z eibachem,na takim rozmiarze gum ,bedziesz mial duze przerwy w blotnikach. Takie kolo jest stanowczo za male w stosunku do takiego obnizenia. Albo zejdz z obnizeniem jeszcze nizej,albo ,jezeli chcesz niski profil,kup alu 19 i wtedy laduj gumy 225/ 40.
    Moja osobista rada: kup opony 225/ 45/ 18 i bedziesz zadowolony,gwarantuje Ci to.
    Tu trochę źle policzone. Srednica 658mm vs 637mm czyli 21mm roznicy w srednicy a nizej siądzie o 1cm bo się liczy w promieniu do osi . Bo co ci obniży jak ten drugi centymetr jest od osi do góry

Użytkownik Świeżak Avatar Avii93
    Mieszka w
    Wolbrom
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDM 16 V

Domyślnie

Witam. Czy ktoś mi może zrobić wizualizację jak czarna 159 SW będzie wyglądała na tych felgach?
    http://allegro.pl/felgi-alfa-romeo-1...5.html#thumb/5

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Tu trochę źle policzone. Srednica 658mm vs 637mm czyli 21mm roznicy w srednicy a nizej siądzie o 1cm bo się liczy w promieniu do osi . Bo co ci obniży jak ten drugi centymetr jest od osi do góry
    Masz racje,moja pomylka.
    Tak czy siak 225/ 40/ 18 moze dobrze wygladac,ale tylko przy obnizeniu - 60 i wiecej,a i tak optycznie jest to stanowczo za mala srednica do muskularnej 159.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Rav3k Zobacz post
    a 235/40 ? to zamiennik 225/45 z tego co wyliczył mi kalkulator...
    Niestety nie jest to zamiennik bo srednice maja sie: 645 vs 659 ( 225/ 45/ 18) , tak wiec nadal spora roznica.
    Poza tym 235/ 40 bedzie twardsze,bardziej ciagnace w koleinie i zamulajace start auta.
    Uwierz na slowo,jezeli obnizasz i chcesz kolo 18" - kup opony 225/ 45.

Jest na forum kolega jony88. On mial eibacha i opony 225/ 40/ 18. Jak napiszesz do niego ,lub wygooglasz foto,to sam sie przekonasz,ze to kiepski pomysl.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 01-03-2017 o 19:52

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Avii93 Zobacz post
    Witam. Czy ktoś mi może zrobić wizualizację jak czarna 159 SW będzie wyglądała na tych felgach?
    po pierwsze nie problem znalezc takie na google images, bo to standardowa felga. po drugie to aukcja kolegi alces1, popros go, mial kiedys te felgi na czarnej 159 tyle ze sedanie, mi nawet wysylal zdjecia (choc nie wiem gdzie je mam) juz masz jakis podglad, na pewno lepszy niz wizializacje.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Avii93 Zobacz post
    Na sedanie mniej więcej tak.
    Napisałem niej więcej, ponieważ te z aukcji to felgi z Giulietty, minimalnie inne niż te które są na zdjęciu poniżej, bo to felgi z brery/159.
    Moim skromnym zdaniem te felgi z Giulietty są trochę bardziej filigranowe w porównaniu do masywnych felg z 159/brery.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0001.JPG
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	356.1 KB
ID:	223086 [MENTION=20089]epsonix[/MENTION], dobrą masz pamięć
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Ostatnio edytowane przez alces1 ; 01-03-2017 o 22:31

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Na sedanie mniej więcej tak.
    Napisałem niej więcej, ponieważ te z aukcji to felgi z Giulietty, minimalnie inne niż te które są na zdjęciu poniżej, bo to felgi z brery/159.
    Moim skromnym zdaniem te felgi z Giulietty są trochę bardziej filigranowe w porównaniu do masywnych felg z 159/brery.

Nazwa:	IMG_0001.JPG
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	356.1 KB
ID:	223086 [MENTION=20089]epsonix[/MENTION], dobrą masz pamięć
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    BTW, na zdjęciu zawias obniżony jak widzę, trzeba wziąść to pod uwagę jeśli chodzi o efekt końcowy

Mało tych półksiężycy wtedy nie kupiłem od Ciebie, ale wolałem podkowy(też od Ciebie). Chwaliłem Ci się jak wyglądają po pomalowaniu, jeśli nie to poniżej

Nazwa:	DSC_0053.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	172.8 KB
ID:	223088
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-03-2017 o 22:52
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

Szczerze to bardziej podobają mi się grafitowe podkowy niż te 18' półksiężyce z Giulietty czy 159. Jak półksiężyce to tylko 19' z Brery, one robią robotę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Mało tych półksiężycy wtedy nie kupiłem od Ciebie, ale wolałem podkowy(też od Ciebie). Chwaliłem Ci się jak wyglądają po pomalowaniu, jeśli nie to poniżej
    Pamiętam
    Znasz kod koloru w który zostały polakierowane Twoje podkowy 18" Jest bardzo zbliżony do tego w który my często lakierujemy.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Pamiętam
    Znasz kod koloru w który zostały polakierowane Twoje podkowy 18" Jest bardzo zbliżony do tego w który my często lakierujemy.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Nie znam kodu. Mial byc Chrome Shadow w ciemnym wariancie. Mialem wrazenie ze robi sie to tak ze najpierw felga jest malowana na czarno (pewnie najpierw jeszcze jakis podklad), potem cieniutka warstwa chromu, tak ze przebija czarny podklad ale robi sie lustrzana/chromowa powloka i na to lakier transparentny. Wydaje mi sie ze gosc wspomnial cos o tym ze gdybym kiedys porysowal felge to ciezko bedzie jedna odmalowac na taki sam kolor, bo robia na raz i nie da sie powtorzyc takiego samego malowania.
    Ogolnie to felga miala byc jasniejsza troche, tak o ton lub dwa, i troche sie zdziwilem jak je odbieralem, jednak jak zalozyli na auto to stwierdzilem ze jest lepiej niz chcialem i dobrze ze im wyszly ciemniejsze.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.