Tak jak inni mówią, ja bym nie kombinował, zestaw 18/225/45 i Eibach -30 jest sprawdzony, dobrze wygląda, dobrze jeździ.
Tak jak inni mówią, ja bym nie kombinował, zestaw 18/225/45 i Eibach -30 jest sprawdzony, dobrze wygląda, dobrze jeździ.
Witam. Czy ktoś mi może zrobić wizualizację jak czarna 159 SW będzie wyglądała na tych felgach?
http://allegro.pl/felgi-alfa-romeo-1...5.html#thumb/5
Masz racje,moja pomylka.
Tak czy siak 225/ 40/ 18 moze dobrze wygladac,ale tylko przy obnizeniu - 60 i wiecej,a i tak optycznie jest to stanowczo za mala srednica do muskularnej 159.
- - - Updated - - -
Niestety nie jest to zamiennik bo srednice maja sie: 645 vs 659 ( 225/ 45/ 18) , tak wiec nadal spora roznica.
Poza tym 235/ 40 bedzie twardsze,bardziej ciagnace w koleinie i zamulajace start auta.
Uwierz na slowo,jezeli obnizasz i chcesz kolo 18" - kup opony 225/ 45.
Jest na forum kolega jony88. On mial eibacha i opony 225/ 40/ 18. Jak napiszesz do niego ,lub wygooglasz foto,to sam sie przekonasz,ze to kiepski pomysl.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 01-03-2017 o 19:52
po pierwsze nie problem znalezc takie na google images, bo to standardowa felga. po drugie to aukcja kolegi alces1, popros go, mial kiedys te felgi na czarnej 159 tyle ze sedanie, mi nawet wysylal zdjecia (choc nie wiem gdzie je mam) juz masz jakis podglad, na pewno lepszy niz wizializacje.
Na sedanie mniej więcej tak.
Napisałem niej więcej, ponieważ te z aukcji to felgi z Giulietty, minimalnie inne niż te które są na zdjęciu poniżej, bo to felgi z brery/159.
Moim skromnym zdaniem te felgi z Giulietty są trochę bardziej filigranowe w porównaniu do masywnych felg z 159/brery.
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], dobrą masz pamięć
Pozdrawiam.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 01-03-2017 o 22:31
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 01-03-2017 o 22:52
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Szczerze to bardziej podobają mi się grafitowe podkowy niż te 18' półksiężyce z Giulietty czy 159. Jak półksiężyce to tylko 19' z Brery, one robią robotę.
Nie znam kodu. Mial byc Chrome Shadow w ciemnym wariancie. Mialem wrazenie ze robi sie to tak ze najpierw felga jest malowana na czarno (pewnie najpierw jeszcze jakis podklad), potem cieniutka warstwa chromu, tak ze przebija czarny podklad ale robi sie lustrzana/chromowa powloka i na to lakier transparentny. Wydaje mi sie ze gosc wspomnial cos o tym ze gdybym kiedys porysowal felge to ciezko bedzie jedna odmalowac na taki sam kolor, bo robia na raz i nie da sie powtorzyc takiego samego malowania.
Ogolnie to felga miala byc jasniejsza troche, tak o ton lub dwa, i troche sie zdziwilem jak je odbieralem, jednak jak zalozyli na auto to stwierdzilem ze jest lepiej niz chcialem i dobrze ze im wyszly ciemniejsze.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.