50km od Wwy masz warsztat Pablo -> http://www.pablogarage.pl/?kontakt,6
50km od Wwy masz warsztat Pablo -> http://www.pablogarage.pl/?kontakt,6
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Wiem, słyszałem że słynie z dobrych opinii i chętnie bym skorzystał z ich fachowych usług, ale jest kilka problemów. Po pierwsze terminy, niestety słyszałem, że na kilka dni musiałbym się pożegnać z autem, a poza tymi odległość. Łatwiej zostawić mi auto niedaleko pracy i wpaść po nie wieczorem, albo podjechać kilka przystanków metrem niż jechać jakieś 60km do warsztatu i wracać jakimś busem, a innego kierowcy nie mam jak ogarnąć, żeby to zgrać czasowo. Popytam o ceny w warsztatach pobliskich w których już coś robiłem, ale dzięki za info.
Panowie zwracam się z prośbą o pomoc. Bella jest po regeneracji turbo i niestety prawdopodobnie zostałem oszukany przez warsztat, który przeprowadzał regenerację, turbina w ogóle nie zbiera od dołu na 1,5 zaczyna ładować dopiero przy 2,7 tys obrotów, dodam, że przed regeneracja wszytko było dobrze. Zdecydowałem się na regenerację ze względu na szuranie przy schodzeniu z obrotów, ale zdanych spadów mocy. Wydaje mi się, że dali mi w ogóle inna turbine. Oczywiście zgłosiłem im ten problem, wyjęli turbo w celu ponownego ustawienia i stwierdzili, że wszystko jest dobrze i problem musi leżeć gdzie indziej. Nie mam zielonego pojęcia co dalej robić, dlatego proszę o jakieś podpowiedzi.
Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka
Nie wyskakuje Ci Check Engine? Zrób wykresy oczekiwanych i mierzonych: masa powietrza, ciśnienie powietrza, ciśnienie paliwa; korekty wtrysków. Wszystkie wykresy zrób z prędkością obrotową silnika. Masz klapy w kolektorze, czy wywalone? Co z EGR i DPF?
Jak nie masz kompa, to wpadnij w niedzielę o 16 do Sukcesji na spot Alfisti Łódź. Powinienem być, to mogę wziąć ze sobą kompa i Ci w tym pomóc. A jeśli mnie nie będzie, to i tak na pewno znajdziesz kogoś z wtyczką i AlfaOBD w telefonie.
Oczywiście bez konieczności podpięcia, to też możesz wpaść na spota![]()
Ostatnio edytowane przez SliwusBuu ; 03-03-2017 o 08:29
U mnie przy 132 tys. przebiegu było wymieniane same sprzęgło, mechanik obejrzał dwumas i stwierdził że nie ma sensu ruszać bo nie widać żadnych objaw zużycia. Zrobiłem od tego czasu 15 tys. i wszystko git, dwumas nadal się nie odzywa. Dodam tylko że wymiana nastąpiła na koszt sprzedającego bo taki był warunek kupna samochodu, sam pewnie wymieniał bym komplet ale pokazuję to że jeżeli dwumasa jest ok można wymienić same sprzęgło.
Ostatnio edytowane przez 5turbo ; 03-03-2017 o 09:07
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Zapytałem po co wymienili gruszki skoro stara była dobra, to powiedzieli, że skorodowala od srodka ☺ Wtedy poprosiłem o zwrot starych części, na co usłyszałem, że nie ma osoby która się tym zajmuje i części oddali mi następnego dnia.
Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka
Wymieniałem u Pablo w styczniu przy przebiegu 235k. Podobne objawy miałem od 4 biegu, ale przy takich niskich obrotach i prędkości to 5 nie wrzucam, katorga dla dwumasy.
Auto zostawiłem na dobę, więc czas do przeżycia
A jesteś w ogóle w stanie poruszyć sztangą sterującą zmienną geometrią?