Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Turbo do regeneracji .... ?

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

50km od Wwy masz warsztat Pablo -> http://www.pablogarage.pl/?kontakt,6
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Wiem, słyszałem że słynie z dobrych opinii i chętnie bym skorzystał z ich fachowych usług, ale jest kilka problemów. Po pierwsze terminy, niestety słyszałem, że na kilka dni musiałbym się pożegnać z autem, a poza tymi odległość. Łatwiej zostawić mi auto niedaleko pracy i wpaść po nie wieczorem, albo podjechać kilka przystanków metrem niż jechać jakieś 60km do warsztatu i wracać jakimś busem, a innego kierowcy nie mam jak ogarnąć, żeby to zgrać czasowo. Popytam o ceny w warsztatach pobliskich w których już coś robiłem, ale dzięki za info .

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16v. Stromboli Grey

Domyślnie

Panowie zwracam się z prośbą o pomoc. Bella jest po regeneracji turbo i niestety prawdopodobnie zostałem oszukany przez warsztat, który przeprowadzał regenerację, turbina w ogóle nie zbiera od dołu na 1,5 zaczyna ładować dopiero przy 2,7 tys obrotów, dodam, że przed regeneracja wszytko było dobrze. Zdecydowałem się na regenerację ze względu na szuranie przy schodzeniu z obrotów, ale zdanych spadów mocy. Wydaje mi się, że dali mi w ogóle inna turbine. Oczywiście zgłosiłem im ten problem, wyjęli turbo w celu ponownego ustawienia i stwierdzili, że wszystko jest dobrze i problem musi leżeć gdzie indziej. Nie mam zielonego pojęcia co dalej robić, dlatego proszę o jakieś podpowiedzi.

Wysłane z mojego SM-T535 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Nie wyskakuje Ci Check Engine? Zrób wykresy oczekiwanych i mierzonych: masa powietrza, ciśnienie powietrza, ciśnienie paliwa; korekty wtrysków. Wszystkie wykresy zrób z prędkością obrotową silnika. Masz klapy w kolektorze, czy wywalone? Co z EGR i DPF?
    Jak nie masz kompa, to wpadnij w niedzielę o 16 do Sukcesji na spot Alfisti Łódź. Powinienem być, to mogę wziąć ze sobą kompa i Ci w tym pomóc. A jeśli mnie nie będzie, to i tak na pewno znajdziesz kogoś z wtyczką i AlfaOBD w telefonie.
    Oczywiście bez konieczności podpięcia, to też możesz wpaść na spota
    Ostatnio edytowane przez SliwusBuu ; 03-03-2017 o 08:29

Użytkownik Świeżak Avatar vego77
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 16v

Domyślnie

U mnie przy 132 tys. przebiegu było wymieniane same sprzęgło, mechanik obejrzał dwumas i stwierdził że nie ma sensu ruszać bo nie widać żadnych objaw zużycia. Zrobiłem od tego czasu 15 tys. i wszystko git, dwumas nadal się nie odzywa. Dodam tylko że wymiana nastąpiła na koszt sprzedającego bo taki był warunek kupna samochodu, sam pewnie wymieniał bym komplet ale pokazuję to że jeżeli dwumasa jest ok można wymienić same sprzęgło.

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Cytat Napisał rafal12310 Zobacz post
    Oczywiście zgłosiłem im ten problem, wyjęli turbo w celu ponownego ustawienia i stwierdzili, że wszystko jest dobrze i problem musi leżeć gdzie indziej.
    To spytaj czemu przed wymianą dobrze wstawało, a później po co kręcili regulacją gruszki. Ciekawe kto teraz poniesie kolejne koszty demontażu, uszczelek itp.
    Ostatnio edytowane przez 5turbo ; 03-03-2017 o 09:07
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Zapytałem po co wymienili gruszki skoro stara była dobra, to powiedzieli, że skorodowala od srodka ☺ Wtedy poprosiłem o zwrot starych części, na co usłyszałem, że nie ma osoby która się tym zajmuje i części oddali mi następnego dnia.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Nie wyskakuje Ci Check Engine? Zrób wykresy oczekiwanych i mierzonych: masa powietrza, ciśnienie powietrza, ciśnienie paliwa; korekty wtrysków. Wszystkie wykresy zrób z prędkością obrotową silnika. Masz klapy w kolektorze, czy wywalone? Co z EGR i DPF?
    Jak nie masz kompa, to wpadnij w niedzielę o 16 do Sukcesji na spot Alfisti Łódź. Powinienem być, to mogę wziąć ze sobą kompa i Ci w tym pomóc. A jeśli mnie nie będzie, to i tak na pewno znajdziesz kogoś z wtyczką i AlfaOBD w telefonie.
    Oczywiście bez konieczności podpięcia, to też możesz wpaść na spota
    Nic nie wyskakuje, zero błędów. Klapy wywalone, Egr zaslepiony, dpf w dobrej kondycji☺ Byłbym wdzięczny za pomoc, chętnie podjadę w niedzielę.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Wymieniałem u Pablo w styczniu przy przebiegu 235k. Podobne objawy miałem od 4 biegu, ale przy takich niskich obrotach i prędkości to 5 nie wrzucam, katorga dla dwumasy.
    Auto zostawiłem na dobę, więc czas do przeżycia

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

A jesteś w ogóle w stanie poruszyć sztangą sterującą zmienną geometrią?