Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Temat: Tomek Karolak i jego Alfy

Tfaruk
    Gość

Domyślnie

Co do Audi A5 to według mnie jest to piękne auto pod każdym względem, zarówno zewnątrz jak i wewnątrz. Alfy są piękne, świetnie się prowadzą, ale nie ma co mówić, że nigdy nic się nie psuje -zresztą uważam, że w każdym aucie jest coś zawsze do poprawy, naprawy Co do kolekcji Karolaka to tylko pogratulować

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Zauwazylem kompleks Alfisti czy tylko mi sie tak wydaje od prawie dwoch lat??
    RogerIZ28 dobrze prawi
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał AlfaFAN Zobacz post
    Zauwazylem kompleks Alfisti czy tylko mi sie tak wydaje od prawie dwoch lat??
    O jakim kompleksie prawisz ? Prawie każdy kocha auto jakie posiada , podobnie jak żonę lub dziewczynę choć kolega ma ładniejszą kobietę i bardziej pracowitą

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adk Zobacz post
    Po pijaku zwierzył mi się nawet że zamiast mojej Alfy wolałby dużego Fiata lub Poloneza.
    Zależy w jakim stanie masz ta alfe... Kredensy i poldasy to zacne pojazdy, ale jak dla mnie zbyt ekologiczne. Polonez zbiodegradował mi się w 5 lat
    I dajcie spokój dyskusji. Jeden lubi audi, to niech sobie je ma, jak inny woli alfe, to droga wolna.
    A temat o Karolaku byl juz niejeden - Ale oczywiście moderator najpierw patrzy na inne rzeczy

Piotriix, ty lepiej poscalaj zdublowane watki o Karolaku, zamiast poprawiac moje ogonki. NIE ZYCZE SOBIE TEGO! Moj post nikogo nie obrazal, niczego zlego nie czynil - wiec nie zaczynaj znowu swoich zlosliwosci wobec mnie. Czemu nie poprawiasz postow innym userom? Czemu nie pilnujesz wlasnych?!
    Na czerwono, to bazgraj swemu dziecku w zeszytach, a nie w moich postach, erudyto wielki.
    Ostatnio edytowane przez adasco ; 27-06-2009 o 00:10

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    oj Mi się psuje? to skąd tak rozbudowany dział pomocy technicznej na forum? Wystarczy spojrzeć w statystyki dekry i wszystko jasne.
    Ja wiem że są tacy co mimo że wszystko się rozsypuje, tu coś piszczy, tu cos trzeszczy, tu coś faluje tu źle ciągnie z niskich, klekocze, kopci, cieknie, tu coś tam coś, 'eee tam drobnostki' - tak jeżdżą i serwisu nie odwiedzają, mówiąc potem "moja jest bezawaryjna bo ani razu na serwis nie jechałem" - tyczy się właścicieli każdej marki, ale jak ktoś chce aby wszystko działało jak w zamierzeniach producenta to niestety...

Ty to Ty - nie chciał byś zrobić tej trasy niczym innym bo takiego wyboru jak A5 czy A6 nie masz... no sory ludzie ale to mi się kojarzy z obrazkiem z przeszłości ze wsi - gość ma mieszkanie w domu 2 rodzinnym, ledwo na firanki starcza - ale to jest lepsze niż 300m^2 dom sąsiada za 800tyś i on by takiego nie chciał...
    Dobrze, że na forum 126p nie piszą że maluchy są lepsze od alf i dlatego jezdzą maluchami bo są szybsze, mniej awaryjne, wygodniejsze itp

AR to piękne samochody, stylistyka włoska od zawsze budziła zachwyt - ale na boga jak ktoś twierdzi że jego AR jest najmniej awaryjnym, najwygodniejszym i najszybszym i NAJBARDZIEJ DOPRACOWANYM samochodem na świecie to coś z nim chyba nie tak.
    Trzeba do tego podejść trochę krytycznie, a nie wygadywać, że się ma 7 cud tego świata, bo z niektórych opinii mogę wysnuć wniosek, że AR pobiła nawet drugą włoską markę taką jak ferrari - pod każdym względem, bo skoro ferrari ma wady a alfa ich nie ma...

Przepraszam jak kogoś uraziłem, zwłaszcza tych, którzy zamiast do kościoła chodzą modlić się do alfy, ja nie zamierzam.
    Nie widzialem innych tematow i se tu napisze. Ostatnio znajomy z pracy kupil 525 e34 wersje 24 zaworowa o mocy 192 koni. Jezdzilem z nim i jestem naprawde pozytywnie zaskoczony. Na przyklad jesli chodzi o wykonanie auta to trzeszczaca i tragicznie spasowana alfa(wewnatrz jak i na zewnatrz) sie chowa, albo wyciszenie wnetrza tez o wiele lepiej. Sam silnik jest swietny i chyba bardziej elastyczny niz moja v6, mialem odczucie ze znacznie lepiej przyspiesza z niskich obrotow niz moja 155, a auto wazy jakies 200 kilo wiecej! Co najwazniejsze ma naped na tyl. a i jeszcze jedno, przebieg ma ponad 270tys km, a ja niecale 120.

W pelni sie z kolega zgadzam, ale jest to naturalna cecha ze kazdy swoje chwali a reszte gani. Oczywiscie temat rzeka. Jak ktos pisze ze samochody rzedu A5 i podobnych klas jak rowniez cen to gowniane auta to sorry, ale zal to czytac. Z kolega Adasco tez sie zgadzam.
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 26-06-2009 o 22:38
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał wasyl Zobacz post
    Nie widzialem innych tematow i se tu napisze. Ostatnio znajomy z pracy kupil 525 e34 wersje 24 zaworowa o mocy 192 koni. Jezdzilem z nim i jestem naprawde pozytywnie zaskoczony. Na przyklad jesli chodzi o wykonanie auta to trzeszczaca i tragicznie spasowana alfa(wewnatrz jak i na zewnatrz) sie chowa, albo wyciszenie wnetrza tez o wiele lepiej. Sam silnik jest swietny i chyba bardziej elastyczny niz moja v6, mialem odczucie ze znacznie lepiej przyspiesza z niskich obrotow niz moja 155, a auto wazy jakies 200 kilo wiecej! Co najwazniejsze ma naped na tyl. a i jeszcze jedno, przebieg ma ponad 270tys km, a ja niecale 120.
    porównanie do naszej 155V6 12 zaworów 165KM to trochę przesada , raczej 156 lub 166 V6 24 zawory bardziej pasuje

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie

A ja powiem , iz moja 146 jest duzo lepsza niz A5... Ale niestety duzo gorsza od Maserati Ghibli - a bardzo choruje na ten samochod I jesli bym kiedys wygral A5 na loterii to od razu bym sprzedal i kupil sobie widelca...

A nawiasem mowiac jesli ktos jezdzi AR , bo go nie stac na Audi to dopiero zal... Zawsze mozna kupic starego A4 i tez bedzie namiastka

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał Darek Zobacz post
    A ja powiem , iz moja 146 jest duzo lepsza niz A5...
    i wszystko...
    Smiac sie czy plakac?
    Cytat Napisał Darek Zobacz post
    A nawiasem mowiac jesli ktos jezdzi AR , bo go nie stac na Audi to dopiero zal...
    jaki znowu zal?? Jaki zal pytam?
    Zal to jest byc zakompleksionym "Alfisti"
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Ciekawą kolekcje ma Tomek Karolak, nie spodziewałbym się po Nim tego ale może właśnie specjalnie ukrywał pasje do motoryzacji

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Andrzej, nie chodzilo mi o dokladne porownanie, nawet zwazajac na to ze bmw weszlo do produkcji ladnych pare lat wczesniej niz 155 np, juz nie mowiac o 156/166. Chodzilo mi o to ze niektorzy nie widza, badz nie chca albo nie umieja wytknac naprawade razacych wad naszych aut. Ja nie chce sie przesiadac na bmw lub auto innej marki, ale trzeba umiec podejsc do tematu troche obiektywnie. Moj nastepny samochod to bedzie 75 lub gtv 98-2003. A Karolak to wg mnie ogolnie spoko koles, a jak ma tyle fajnych alf to tym bardziej
    Ostatnio edytowane przez wasyl ; 28-06-2009 o 12:17
    155 V6 była
    155 TS była
    156 V6 była
    156 GTA była
    155 TS była
    x3 japonce były
    156 V6 była
    x1 japoniec jest. Zycie.