ja mieszkam od pół roku w niemczech i nigdy nie miałem , ani nie słyszałem od innych polaków o takiej kontroli , no chyba że pojedziesz kopcącym złomem do rzeszy to na bank policja zatrzyma , bo inni kierowcy to zgłoszą
- - - Updated - - -
niemcy tak mają , nazywa się to HU , czyli sonda w wydech i piz...a na rozgrzanym silniku , bez tego badania z wynikiem pozytywnym nie podejdzie do TUV ,
a zaleta tego rządu jest taka że nie jest pieskiem Merkelowej jak tusk z małej litery
- - - Updated - - -
ja się wam dziwie że jeździcie tymi gruzami![]()
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
to już wole mieć tego dpf i pilnować wypalania niż płacić takie kary jak pojadę za granice na weekend np.
Trochę niebezpieczne jest dziś jeździc za granicę używanym samochodem. Sąsiad kupił nieświadomie diesla z wyciętym dpf. Przeglądy przechodzi, nikt mu w Polsce nie marudzi, że coś jest nie tak. Dopiero ja go uświadomiłem, że chyba ma auto bez dpf. Pojedzie za granicę i będzie miał kłopoty.
Moje doświadczenie jest takie, że udusić się można od zdezelowanych aut, które fabrycznie nie miały DPF. Auta od 2006 roku mają już na tyle zaawansowane układy wtrysku paliwa, że sprawne, ale bez DPF, nie kopcą i nie smrodzą.
Generalnie temat nie jest oczywisty, bo w Polsce bardziej smrodzą stare, kilkunastoletnie rzęchy, a nie świeże auta z wyciętymi DPF.
Jeśli macie sprawne DPF-y to je trzymajcie. Ja będę trzymał tak długo jak się da, a jak się nie da to pozbędę się diesla.
sedici...ty to niezły śmieszek jesteś. Najpierw wybrałeś nam rząd, a potem zwiałeś do Angeli...szacun.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Spokojnie, ten rząd napewno nie wprowadzi takich kontroli. Zbyt wielu wyborców by stracili.![]()
Dla mnie najlepsze jest to że jest masa aut z silnikami benzynowymi z bezpośrednim wtryskiem które potrafią generować więcej cząstek stałych niż JTDM bez DPF i nikt się nie burzy. Przyklad: silniki Forda o nomen omen nazwie ECO boost xD xD xD
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.