www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
To sprawdź Jak możesz
Panowie czas wymienić tarczę z tyłu plus klocki, czy ktoś testował tarcze rotingera nacinane ? http://allegro.pl/tarcze-rotinger-gt...734850072.html
jeśli lipa to co polecacie w cenie do 300 zł za komplet ? Textar ?
z przodu mam tarcze ATE,klocki ferodo i jestem zadowolony z takiego zestawu.
Ostatnio edytowane przez vego77 ; 06-03-2017 o 13:02
W poprzednim roku wymieniałem tarcze na przód wraz z klockami. Tarcze Zimmerman natomiast klocki EBC Green. Wszystko zakupione u pawpor. Tarcze kosztowały coś kolo 300 zł za komplet, klocki trochę więcej. Wszystko "daje rade"![]()
Ja kupilem komplet textara na tył i jestem zadowolony
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Mając duże brembo z przodu , co jest wrzucone na tył?
Tarcza wentylowana prawdopodobnie. W 2,4 i 3,2 tak jest, nie wiem jak w TBi. Klocki do tarczy litej i wentylowanej są takie same.
Na nacinanych ma sens, na nacinanych i nawiercanych nie z prostego powodu: z racji nawiercen zmniejsza się powierzchnia tarcia klocka a co za tym idzie klocek musi mieć większy współczynnik tarcia żeby zachować skuteczność, z racji nawierceń na wylot zmniejsza się pojemność cieplna tarczy(szybciej sie za to chłodzi) i klocek musi mieć wyższą temperature pracy. Na nacinanych możesz dać zwykły klocek, na nawiercanych odradzam. Poza tym klocki Galfer mają dużo lepszą trwałość niż ori ferrodo, na ferrodo robiłem 25 tyś km i wylot na galferach mam 30 i zjechałem je do połowy więc nie powiedziałbym że to drogo