KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Kiedyś miałem taką 159. Jeździła miodzio do momentu jak jej nie nagrzałem i to porządnie. Wtedy załapywała muła i gasła. Robiła to losowo. Co ciekawe, to nie było żadnego błędu. Ale analiza logów z powietrza i doładowania, po przejechaniu chyba z 30km wskazała, że przy dobrze dogrzanym samochodzie głupieje klapa gasząca.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Tak jak pisałem. Podczas jednej z awarii jak nie mogła mi odpalić to zdjąłem plastikową rurę dolotową tą przed przepustnicą właśnie żeby sprawdzić czy mi nie świruje. Niestety, wszystko było ok, otwarta na maksa a pomimo to nic nie odpalała. Tak więc może i świruje, ale to nie ona była winna nie odpalającemu silnikowi.
Zaślepka już jedzie kurierem. Zaślepię i wyeliminuję EGR. Z całego tematu i wszystkich wskazówek zostało jeszcze "losowy problem z elektryką" co jest nie do namierzenia
Tak czy siak jestem w dup..e bo bez jednoznacznej identyfikacji problemu auto nie jest pewne i strach nim jeździć.
Dzisiaj na zimnym odpaliła od strzała. Logi:
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 08-03-2017 o 18:07
Nie znam się tak jak Wy więc moje zdanie pewnie mało się będzie liczyć ale miałem taki przypadek. Wywalało mi egr ( łapało muła szarpało) i mnie to mocno dziwiło bo auto po mapie a egr wyprogramowany. Nie wiem jak to tuner zrobił podobno jest dwa sposoby ale pomimo zaślepienia i wyprogramowania cewka musi być sprawna a u mnie była spalona. Wymieniłem cewkę od egr używkę i z głowy. Podobno ecu musi widzieć tą cewkę a ja miałem przerwę na niej.
Pełna zaślepka EGR wrzucona. Ecu rejestruje błąd egr (niskie napięcie) ale kontrolka żadna się nie świeci. Będę jeździł i czekał aż kolejny raz nie odpali....
Kontrolkę Ci wywali po kilku uruchomieniach auta ale tym się nie przejmuj. EGR masz przynajmniej wyeliminowany z przyczyn.
Jak kręci i nie odpala to obroty rosną na obrotomierzu?
Właśnie zauważyłem po dłuższej wycieczce że wywaliło check engine.
Odnośnie kręcenia przy nie odpalaniu to oczywiście obroty widzi. Nie patrzyłem na obrotomierz ale na pomiar w FES. Obroty normalnie widoczne.