To 18". Tych chińczyków z allegro nie kupuj, marna jakość![]()
To 18". Tych chińczyków z allegro nie kupuj, marna jakość![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dzięki magil i nie mam zamiaru... to jak 18" to idealnie, ale jaka na nie polecicie opone? Ja teraz mam 18" po poprzednim właścicielu i mam 215/45, a wydają mi się cieńsze od tych na focie ArkadiuszaG. Chyba, że mam pomroczność jasną. Znalazłem 18" na alledrogo [http://allegro.pl/kola-felgi-18-alfa....html#thumb/2] ale nie wiem po ile takie oryginały chodzą i może ktoś z was zerknie czy warto?
Mam też drugi plan czyli zakupić narazie opony na te fele co mam, a jak uciułam to zakupie turbiny, ale pytanie laika... czy jak zakupie opony na moje gwiazdy to bez problemu przełoże kiedyś na turbuny? Moje felgi: 18X7 1/2 JJ mam też dystanse na przód.![]()
Na turbiny z Giulietty o szerokości 7,5" radziłbym 225/45. Turbiny ze 159 mają 8" i wtedy możesz założyć dedykowany przez producenta rozmiar 235/45, ewentualnie jeśli sporo jeździsz po koleinach 225/45. Na 215/45 nie jest za nisko? Na felgi z Giulietty też wejdą jeśli chcesz dojeździć.
Dzięki Sliwus... czyli z tego co piszesz wnioskuje, że najlepsza będzie 225/45 i mogę taką założyć na te gwiazdy które mam. A jak znajde wkońcu turbiny od gulietty to spokojnie przełoże je właśnie na nie?
Nie wspomniałem że te 215/45 zakładał mój poprzednik, a ja tylko dojeździłem do zimy, dlatego teraz muszę sprawić sobie nowy komplet dlatego szukam u was pomocy. W takim razie powiedzcie mi jeszcze jedno bo nie zapytałem. Moja 159 jest po lifcie i zakładam, że ma duże zaciski Brembo? Czy turbiny od Gulietty pasują fabrycznie czy już w grę będą wchodzić dystanse?
raczej nie masz dużego brembo, ja mam polift i są małe. Duże jest w mocnych odmianach 2.4 i 3.2
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...polift_-2.html
Oraz we wszystkich TI bez wzgledu na wersje silnika
Sent from my iPhone using Tapatalk
no to moja Alfa się do takich zacisków raczej nie kwalifikujeMiałbym ostatnią prośbę. Czy ktoś może wpisać jakie są oznaczenia na tych turbinach 18"? Bardzo by mi to pomogło.