20 tysięcy km dla świec przy LPG to już dużo, mój gazownik poleca wymieniać świece co 10 tysięcy.
20 tysięcy km dla świec przy LPG to już dużo, mój gazownik poleca wymieniać świece co 10 tysięcy.
To niech ten gazownik ci płaci .
Skracanie interwału o 2/3 to głupota nie poparta żadnymi racjonalnymi argumentami po za widzimisię gazmena
P 9
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie jest to opinia jednego fachmena. W takim razie wracając do wątku głównego, jeśli nie wymianę to poleciłbym dokładne wyczyszczenie świec.
To zmienić fachmanów bo wyrażenie zatrzymali się na 1 generacji.
A co do czyszczenia świec to raczej nie zalecana operacja to nie komarek .
Jak skład mieszanki jest ok to i świeca jest czysta
P 9
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 13-03-2017 o 06:42
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Doświadczenie z LPG w mojej Julce mam bardzo dobre chociaż stosunkowo krótkie. Nie szukałem auta z LPG, tym bardziej do MA, ale że się taki egzemplarz trafił to kupiłem z LPG. Instalacja jaką mam to Tatarini EVO (nie pamiętam jaki numer) zakładaną przez Auto Gaz Śląsk. Samochód miał założone LPG przez poprzedniego właściciela przed 30kkm, teraz dobija do 100 kkm, z czego ja przejechałem niecałe 4 kkm (przez 5 miesięcy) i złego słowa powiedzieć nie mogę a średnie spalanie LPG jest pomiędzy 8,5 (trasa tryb kapelusz) do 11 (miasto) więc jeździ się za niewielkie pieniądze.
Poprzedni właściciel też twierdził, że samochód jeździł na LPG dokładnie tak samo jak na Pb. Poszukałem teraz w google i znalazłem nawet instrukcję montażu do Julki Multiair właśnie tej instalacji Tatarini Evo, tak więc chyba te dziesiątki postów również na tym forum, że MultiAir to technologia która nie toleruje LPG raczej nie jest prawdziwa.
http://autogaz.com.pl/download/instr...-km-euro-5.pdf
- - - Updated - - -
Nie wracałem do tematu, ale o dziwo objawy same ustąpiły jak tylko ustały mrozy... Tak więc samochód odpala bez żadnego dudnienia i falowania obrotów od dobrych dwóch miesięcy. Nie mniej jednak, w związku z tym, że upłynęło niemal 30kkm od ostatniej wymiany świec w ostatnią sobotę wymieniłem świece na nowe. Jest nawet mój osobny wątek o świecach. Jak mechanik podłączył komputer to były zapisane 2 lub 3 błędy w komputerze związane z zapłonem więc może rzeczywiście objawy były pochodną świec... Na szczęście chyba wszystko wskazuje, że to nie MultiAirPrzynajmniej jeszcze nie teraz.
Nie Wiem co ma MA do gazu...
Gdy Twój silnik pracował na 3 cylindrach słychać było jakby rozpadające się koło dwumasowe.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...