To prawda. Po 2010 r. był instalowany system Blue & Me plus nawigacja. Mapa całej Europy na karcie SD.
To prawda. Po 2010 r. był instalowany system Blue & Me plus nawigacja. Mapa całej Europy na karcie SD.
Nawigacja drugiej generacji z BT i SD jest już dużo lepsza, ale z tego co wyczytałem na forum, niemożliwe jest jest włożenie zamiast connectnav. A co do aukcji, to ja coś kiepsko szukałem, na tej aukcji jest sensowna nawi zastępująca connectnav - allegro.pl/show_item.php?item=6487560950&
Także sam sobie odpowiem, że jest to możliwe. Teraz tylko muszę znaleźć jakiś model z carplay i będzie spełniała potrzeby w 100%. Chwila na odsapnięcie finansowe po kupnie auta i się za to zabieram. Zastanawia mnie fakt, że tylko ten model na allegro ma w opisie możliwość wymiany za connectnav. Reszte można wsadzić tylko zamiast fabrycznego radia... Czy chodzi tutaj tylko o rozmiar? Czy kompatybilność determinuje tutaj coś innego?
A taka do czego pasuje?
Quad Core Android 5.1.1 Samochód DVD GPS dla Alfa Romeo Brera 159 Sportwagon Pająk z BT Wifi Radio
http://s.aliexpress.com/NBBN3Mbe
(from AliExpress Android)
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Ten odtwarzacz jest niegłupi i dużo tańszy niż ten co podałem kilka postów wyżej,.ciekawe czy trzeba mikrofon przeciągać do podsufitki czy może ma wbudowany w obudowę. Sterowanie z kierownicy podobno działa. Dodatkowo widziałem gdzieś na allegro bezprzewodowe kamery cofania. Ciekawym rozwiązaniem jest też wrzucenie modułu OBD na stałe przez BT i zainstalowanie jakiegoś MESa w tym radiu![]()
Odkopię trochę (bardzo) temat. Ktoś w końcu wymieniał connect nav na coś innego? Normalnie nie chciałbym tej nawigacji wymieniać, ale chyba mi się popsula i do wyboru mam szukanie używki, kogoś kto naprawi albo rozważyć upgrade (jeśli to możliwe). Wymiana dekoru na taki do radia mi nie straszna bo i tak planowałem odświeżyć wnętrze.
Szukam przycisku do wysuwania CD lub całego connect nav w rozsądnej cenie.