Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Temat: Jaką długość ma bagnet oleju w 2.0 TS? Może ktoś wrzucić jego zdjęcie?

funky
    Gość

Domyślnie

o żesz ty w dziuple kopany...patrząc kol. Redzi na fotosy Twojej komory silnika i jego blok aż zgłodniałem...bo można by z niej śmiało jeść chyba)
    A co do miarki, to chyba własnie musze miec taka sama, zreszta potwierdzi mi to mam nadzieje gość z polcaru, bo jak byłem po olej(juz nabylem selenie i juz wlana zostala dzien wczesniej fakt, droga diabelnie) , gdyz jak pojechalem po olej to chcial mi juz sprawdzic aler niestety nie mialem przy sobie papierow od Ali, bo jak tylko pogoda dopisuje poruszam sie na 2 kołkach obecnie...Bo sam przyznal ze sa 3 rodzaje tych miarek i dopiero jak sprawdzi po nr nadwozia to sie sprawa wyjasni, ale juz widze ze to bedzie taka jak Twoja miareczka...A po wymianie oleju wyszlo na to ze mialem oleju tak pod minimum raczej dopuszczane, wiec ciesze sie ze juz operacja za mna, i na razie jest wszystko dobrze(oprocz oczywiscie oplakiwania 2 paczek na lej niemal z filtrem )w kazdym razie moj silniczek tez ma miarke bardziej tak bo lewej stronce(patrzac na niego od przodu auta)...Jak juz mi aso rozstrzygnie co i jak na tzw sete, to nie omieszkam dla potomnych ew. poinformowac, a noz sie komus przyda. Dzieki i pozdrawiam wszytkich pomocnych...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał funky Zobacz post
    o żesz ty w dziuple kopany...patrząc kol. Redzi na fotosy Twojej komory silnika i jego blok aż zgłodniałem...bo można by z niej śmiało jeść chyba)
    Hehe dzięki ale na tych zdjęciach nawet nie było wyczyszczona pod dłuższej trasie i jeszcze będzie komora i sam silnik dopieszczany żeby się jeszcze ładniej prezentował a co do bagnetu to fajnie że się mam nadzieje problem rozwiąże

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Jak tam kolego Funky udało się dostać odpowiedni bagnet ?

Fred
    Gość

Domyślnie

Widze ze sprawa sie wyjasniła ale moge potwierdzic ze mam identyczny bagnet jak redzi. Wydaje mi sie ze w Tsach z alupokrywą (150 KM) wlasnie takie mają byc. W wydmuszkach są już płaskie i wygięte na dole.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Fred Zobacz post
    Widze ze sprawa sie wyjasniła ale moge potwierdzic ze mam identyczny bagnet jak redzi. Wydaje mi sie ze w Tsach z alupokrywą (150 KM) wlasnie takie mają byc. W wydmuszkach są już płaskie i wygięte na dole.
    Tak właśnie jest tyle że w tych z aluminiową pokrywą są dwa miejsca umieszczenia bagnetu tzn. tak jak u mnie bardziej z lewej strony lub bardziej na środku i wtedy różnią się również osłoną od kolektorów którą zresztą poszukuje bo nowej nie da się zdobyć a o taką używkę ciężko bo każdy chce sprzedać razem z silnikiem

funky
    Gość

Domyślnie

już się odzywam, bo przyznaję że ostatnio coś czasu mało, ale jak obiecałem, to opowiem co i jak... Odebrałem w końcu z Polcaru na wojciechowskiego nowiutki bagnet, i ma on taką długość jak trza obecnie czyli 50,5cm w czesci metalowej, acz wyglada niemal identycznie jak ten co mialem, a ktory byl dluzszy jedynie. A najlepsze jest to że wg informacji i zdjęć uzyskanych od Was (jeszcze raz dzięki dla wszystkich)przerobiłem sobie ten stary bagnet tak dobrze że w zasadzie identyczny jest z tym nowym, za który notabene wybuliłem 88 zeta no ale cóż taka jest cena 100% pewności, że oleju mi nie braknie w silniku...na dowód że mam obecnie dwa równorzędne bagneciki załączam foto, a jakby ktoś potrzebowal, to proszę się odezwać i zawsze się możemy dogadać, oddam za 1/3 ceny nowego może mi się uda choć jakiś wkład odzyskać...
    Jedyna różnica obecnie między bagnetami w tej chwili jest taka że jeden ma plastikowy łepek w kolorze żółtym, a drugi czarnym ot i cała historyja

i Jak kolega Redzi wspomniał ta wersja bagnetu pasuje do TSa AR16201 gdzie bagnet znajduje się po jego lewej stronie...zreszta sam pan z Polcaru twierdził że do tych silników sa aż 3 rodzaje tych miarek

Co prawda ten mój bagnet nie jest taki zagięty jak u redziego ale wazne ze dlugosc sie zgadza, tymbardziej ze jest on bardzo elastyczny, gdyz wiekszosc jego powiezchni to taka mocna sprężyna jest.
    Ostatnio edytowane przez funky ; 28-06-2009 o 23:07

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

najważniejsze że Koledze udało się wybrnąć z tego problemu - udanego użytkowania tylko pozostaje życzyć
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Mój rzeczywiście jest trochę zagięty ( może się tak z czasem stało od kręcenia silnika na wysokie obroty ) ale ważne że spełnia swoją rolę i że Tobie udało się kupić taki trzeba pozdrawiam

ViP Alfa i Omega Avatar rdk_
    Mieszka w
    [ Płock ]
    Auto
    AR 159 [2.4 JTDm 20v]

Domyślnie

Mam pytanie , mianowicie jak u was wskazuje poziom oleju na bagnecie z zolta koniczynka ? U mnie po jednej stronie jest ponizej min a po drugiej "rozciagniete" pow max i ponizej min.. Jestem jakies 3 tys po wymianie. Zalany Valvoline Max Life 10/40.. Przed wymiana mialem to samo ..
    Anonima Lombarda Fabbrica Automobili

Alfa Romeo 156 [1.8 T.S 16v 144HP 2001r ] SPORTPACK / Berilna / 2008-2011r
    Alfa Romeo 156 [2.4 JTD 10v 136HP 1999r ] SPORTPACK / Berilna / 2011 - .....
    Alfa Romeo 159 [2.4 JTDm 20v 200HP 2007] SPORTWAGON / 2018-.....

funky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radooo Zobacz post
    Mam pytanie , mianowicie jak u was wskazuje poziom oleju na bagnecie z zolta koniczynka ? U mnie po jednej stronie jest ponizej min a po drugiej "rozciagniete" pow max i ponizej min.. Jestem jakies 3 tys po wymianie. Zalany Valvoline Max Life 10/40.. Przed wymiana mialem to samo ..
    nie wiem czy Cie kolego dobrze rozumiem, ale ja sugeruje sie tylko ta strona miarki gdzie jest zaznaczone min i max, ale i tak z tego co kojarze to poziom oleju rown jest po obu stronach, rozciagniecie o ktorym wspominasz byc moze powstaje bo zbyt szybko miarke wyciagasz...a moze na odpalonym silniku, sprobuj wiec na zgaszonym, jak olej deko "scieknie" z silnika...nie wiem czy Ci coś pomogłem bo jak wspomnialem nie do konca wiem czy chodzi nam o to samo pozdro