Strona 13 z 15 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 146

Temat: Giulia Sportwagon...?

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Nie nazywaj sukcesem sprzedaży na 300 milionoym rynku, oszalałym na punkcie motoryzacji, gdzie dzieciaki dostają samochody zamiast tabletów, średnio 30 tys w dwa lata. Ale oczywiście, wierzyć należy. Tylko, że sukces można mierzyć od stu tysięcy w górę na tamtejszym rynku...

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Nie nazywaj sukcesem sprzedaży na 300 milionoym rynku, oszalałym na punkcie motoryzacji, gdzie dzieciaki dostają samochody zamiast tabletów, średnio 30 tys w dwa lata. Ale oczywiście, wierzyć należy. Tylko, że sukces można mierzyć od stu tysięcy w górę na tamtejszym rynku...
    Czytam Twoje posty w kilku wątkach - wszędzie to samo. Na kilkunastu stronach zgłaszasz pretensje do samochodu którego nie chcesz kupić! Mozesz mi wyjaśnić w jakim celu? Załóżmy przez chwilę że masz rację - Giulia i Stelvio nie sprzedają się, kolejne modele to już łapanie się brzytwy, fca skreśla Alfę. Co wtedy? Wyślesz swoje posty do Turynu z propozycją doradztwa? Założysz wątek "a nie mówiłem?" O co Tobie właściwie chodzi?
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post

co do alfy, maja się odbic od dna.... a nie produkowac fafnascie modeli dla "nielicznej" grupy odbiorców, czyli isc w masę...
    Raczej od iścia w masę jest Fiat. Alfa raczej w taką liczbę nigdy nie pójdzie. Przełamanie niemieckiej trójki może być bardzo trudne, a konkurowanie w niższym segmencie odbierze Alfie zadotychczasowego klienta (sam rozważałem Mercedesa zamiast Alfy przez chwilę). IMO ławiej im będzie stworzyć swoją niszę jak już powoływany Scrambler i dobrze się tam rozsiąść zanim konkurencja wejdzie. Możesz wtedy sprzedawać drożej bo nie masz bezpośredniej konkurencji, a jak konkurencja przyjdzie to jest jeszcze sporo klientów, którzy nie chcą kopii tylko oryginał.
    To trochę jak z zegarkiem - możesz kupić na Ali express za 100$ podróbkę albo "prawie" identyczny za grube 1000 od producenta. I tutaj to prawie robi różnicę.

Ja osobiście cieszyłbym się z niszowej marki, bo to jednak też był argument na + za Giulią, Mercedesów A i C pełno pod każdy centrum handlowym

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Raczej od iścia w masę jest Fiat. Alfa raczej w taką liczbę nigdy nie pójdzie. Przełamanie niemieckiej trójki może być bardzo trudne, a konkurowanie w niższym segmencie odbierze Alfie zadotychczasowego klienta (sam rozważałem Mercedesa zamiast Alfy przez chwilę).
    A od ilu sztuk rocznej sprzedaży możemy już mówić o masówce? Sergio chce sprzedawać 400 tys. sztuk rocznie. Bez Ameryki i Chin takiego wyniku nie zrobi i Alfa nadal będzie marką niszową, tyle że znacznie droższą, niż była jeszcze dekadę temu, co będzie miało również wpływ na dotychczasowych klientów - mam na myśli tych, co kupują w salonach. Zyskiem dla producenta będzie zaś wyższa marża z każdego sprzedanego modelu, ale czy taki zysk zadowoli akcjonariuszy FAP, to już nie wiem.

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Ja osobiście cieszyłbym się z niszowej marki, bo to jednak też był argument na + za Giulią, Mercedesów A i C pełno pod każdy centrum handlowym
    Na razie to ciesz się niszowym autem póki możesz, bo ja jeszcze żadnej Giulii na drodze nie spotkałem
    Dla mnie niszowość Alfy Romeo też była jej atutem przez kilka lat od zakupu, a teraz na drogach sama masówka - ciągle widzę 147, 156, 159
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A od ilu sztuk rocznej sprzedaży możemy już mówić o masówce? Sergio chce sprzedawać 400 tys. sztuk rocznie. Bez Ameryki i Chin takiego wyniku nie zrobi i Alfa nadal będzie marką niszową, tyle że znacznie droższą, niż była jeszcze dekadę temu, co będzie miało również wpływ na dotychczasowych klientów - mam na myśli tych, co kupują w salonach. Zyskiem dla producenta będzie zaś wyższa marża z każdego sprzedanego modelu, ale czy taki zysk zadowoli akcjonariuszy FAP, to już nie wiem.

Na razie to ciesz się niszowym autem póki możesz, bo ja jeszcze żadnej Giulii na drodze nie spotkałem
    Dla mnie niszowość Alfy Romeo też była jej atutem przez kilka lat od zakupu, a teraz na drogach sama masówka - ciągle widzę 147, 156, 159
    Dlatego fajnie byłoby jakby mieli kolejny model po Giuli wcześniej niż zrobili to Giulietta.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    śląsk
    Auto
    Stelvio '18 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Co Wy z tym SW tak? Ziemniaki, cegly i beton wozicie czy co? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Wystarczy, że masz jechać z teściową po nowy tv - teraz wiesz, po co jest kombi ?

Była 145 boxer, 159 selespeed, 147 JTD rosso skóra i 159 SW 1.9 QTRONIC '08, Mazda2, Stelvio 280KM '18 Snow White

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Jade kipuje, tego samego dnia lub nazajutrz przywoza mi go do domu..
    specjalne kupowanie kombi bo 3 razy w roku chcialbym przewiesc cos.. bezsens [emoji23]

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Szkoda (wielka) że nie widzicie Koledzy różnicy pomiędzy kombi a sportwagonem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Cytat Napisał variatore Zobacz post
    Wystarczy, że masz jechać z teściową po nowy tv - teraz wiesz, po co jest kombi ?

Mam 159sw jak kupowałem tv to mi sie do auta nie zmiescil i domowilem transport

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Bzdury piszesz. W Stanach w ogóle nie ma wersji 200KM, a co dopiero Q4. Dostępna jest wersja Q i 280KM z napędem RWD i AWD.

Veloce interior pack - dopiero zapowiedzieli w Genewie, czyli kilkanaście dni temu.

Android auto - no nie ma, minus, ale nie wydaje mi się, aby bez tego nie dało się żyć. Wyłączenie S&S - w wielu autach nie da się tego wyłączyć na stałe. ESP - zgadzam się, tu powinna być opcja off.

Także narzekanie dla narzekania.
    Sorki, ale jeśli ja się wstrzymuję z zakupem bo czekam na fotele to chyba kurna wiem lepiej czy narzekam dla narzekania czy nie. Gwoli scislosci zapowiedziano to przed Genewą i że bedzie to można zamówi w marcu.
    W praktyce oczywiscie nie, i takie wlaśnie zapowiedzi bez pokrycia uropią potencjal tego modelu.

Dla mnie reszta jest nieistotna ale dla kogoś innego może nie i potrafię to zrozumieć. Natomiast Alfa chyba nie, choć mam nadzieję że pouzipelbiaja braki.

Co do stanów, to za mocno skrócilem. chodzilo mi o to, że tam jest wersja 280 rwd, w genewie zapowiedziano 200 q4 więc w praktyce istnieją już dowolne kombinacje. Proszę o odrobinę dobrej woli, zapewne domyślaleś się, że chodzi mi wlasnie o to.

Generalnie, może Cie to zdziwi, ale jestem optymistą, jeśli chodzi o sprzedarz - w sensie alfa ma jeszcze szereg kroków które ja uatrakcyjnią. Martwię się tylko, że firma może to spartaczyć.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka