Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Temat: Tomek Karolak i jego Alfy

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Chłopaki po co ten spór? Oskarżacie sie zjeden czytac nie umie drugi analfabeta, trzeci jeszcze cos innego...o co chodzi????
    Kazdy kupi sobie co będzie chciał i wasze gadanie tutaj na nic bo, nikt nikogo do swoich racji nie przekona...
    Chcecie kupujcie A5, chcecie kupujcie AR...wolna wola. Ja uwielbiam Subaru Imprezke i zapewne jak bedzie cos poza Alfą to własnie takie coś...ciekawe czy mnie ktos za to tutaj pobije

Pozdrawiam i dajcie na luz...
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

oj widze że dyskusja zeszła na inne tory słuchajcie - myślę że nie należy się "kłócić" co do opinii na temat alf... ja słyszałam ich mnóstwo od tych baaaardzo pozytwnych po opinie że ktoś by nawet nie wsiadł do alfy. różnie bywa... alfy są kapryśne - to fakt niezaprzeczalny - ale moim skromnym zdaniem przy dobrej opiece wszystko powinno być ok

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Jak Majkel napisał- nie wiesz Roger, że diesle są zazwyczaj droższe od benzyniaków w zakupie?
    .
    Diesla 159 wziołem dlatego że osiągi benzyniaka który jest obecnie dostępny to troche komedia..

Cytat Napisał Hammer Zobacz post
    dlatego że kupiłeś trupa tylko sprzedaj go (zutylizuj?)
    nie musisz się mścic na całym forum dlatego, że kupiłeś zajeżdżonego trupa.
    Jak moja to trup to twoja to chyba deska klozetowa
    tak się składa że zanim kupiłem auto wydałem ponad 900zł na sprawdzenie kilku egzemplarzy, i ta niby poza zawieszeniem była ok, nawet ostatnio jak byłem w ASO akurat była przypadkowa rozmowa z mechanikiem o popychaczach i stwierdził że u mnie silniczek pracuje jak by miała połowę mniej przebiegu. Sam gość z ASO stwierdził że te auta to są jakie są.
    Ale ty twierdzisz że alfy się nie psują - to dlatego samo forum pomocy technicznej dla 147/156/166/GT ma zaledwie 4800 tematów. Wiec nie gadaj głupot bo taki charakter auta, kolega z pracy kupił SW 2 lata młodszą i ten to dopiero jeździ na serwis, ale ok jezeli czujesz się przez tro bardziej dowartosciowany to się ciesz - ALFY SIĘ W OGÓLE NIE PSUJĄ! - lepiej? az to widzę jak drukujesz teraz to zdanie i będziesz rozwieszał na słupach hehe.

i jeszcze wkleję moją wypowiedź z innego tematu gdyż nie chce mi się już pisać bo ze smiechu ręce mi się trzęsą, jak by ktoś jej nie czytał

Co byś powiedział gdyby obok ciebie podjechał Golf2 albo 126p i facet by twierdził że twoja alfa sie chowa i smiech z ciebie? - to samo myślę o tobie i o tych którzy myślą jak ty - że 'nie ma nic lepszego od alfy' przecież nawet ferrari jest gorzsze...

Moje pytanie czy chcecie aby alfaholicy mieli status klubu czy sekty? bo widzę że to w 2 kierunku idzie, zaniedługo jak ktoś przejedzie się BMW kumpla to będzie musiał popełnić seppuku...

Dobrze że koledzy np z bmw nie mają tak nas*** jak niektórzy tutaj, dzięki temu - nadal jesteśmy kumplami, bo gdyby zachowywali jak się niektórzy na tym forum to trzeba by z powodu auta zrezygnować ze znajomości, bądź któryś musiał by kupić to samo co drugi

Znajomy ma BMW e60 (540) więc jak wiadomo żadna alfa jej nie podskoczy a chłopak wchodząc do mojej 156 stwierdził 'ale to wnętrze jest zaje**iste' - podobała mu się po prostu deska i zegary. - to powiedział facet którego stać na 20 a może 30 a nawet biorąc pod uwagę majątek jego firmy to jeszcze sporo więcej...

a co by powiedział któryś z was wchodzący do jego e60? 'wiocha, bieda, nie jeździ, jesteś głupi ze to kupiłeś, moja alfa sie mniej psuje, to niemiecki szajs, a moja alfa to cud świata, za darmo bym jej nie wziął, a ten guzik mógł by być 2cm obok, skóra jest brzydka wole mój potargany materiał' itp

zastanówcie sie panowie
    Dla mnie koniec dyskusji, nie mam zamiaru gadać z ludzmi którzy nie wiedzą co to jest 'samokrytyka' patrzącymi co rano w lustro 'jaki ja cudowny i wszystko co mam jest najlepsze'
    Nara
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 01-07-2009 o 15:26

diesel power http://je.pl/qeuy

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Jak moja to trup to twoja to chyba deska klozetowa
    tak się składa że zanim kupiłem auto wydałem ponad 900zł na sprawdzenie kilku egzemplarzy, i ta niby poza zawieszeniem była ok, nawet ostatnio jak byłem w ASO akurat była przypadkowa rozmowa z mechanikiem o popychaczach i stwierdził że u mnie silniczek pracuje jak by miała połowę mniej przebiegu. Sam gość z ASO stwierdził że te auta to są jakie są. Wiec nie gadaj głupot bo taki charakter auta, kolega z pracy kupił SW 2 lata młodszą i ten to dopiero jeździ na serwis, ale ok jezeli czujesz się przez tro bardziej dowartosciowany to się ciesz - ALFY SIĘ WOGULE NIE PSUJĄ! - lepiej? az to widzę jak drukujesz teraz to zdanie i będziesz rozwieszał na słupach hehe.
    Chciałem zauważyc, że deski klozetowej jest większy pożytek jak z trupa

Dla mnie koniec dyskusji, nie mam zamiaru gadać z ludzmi którzy nie wiedzą co to jest 'samokrytyka' patrzącymi co rano w lustro 'jaki ja cudowny i wszystko co mam jest najlepsze'
    Tak samo my nie bardzo mamy chęc czytac wywodów o nadludzkości rasy aryjskiej która tworzy nadsamochody, od kogoś kto kupił Alfę bo go nie było stac na Mercedesa- więc się sfrustrował. Potem frustracja rosła bo kupił zajeżdżony egzemplarz, albo może wybrakowany. Więc po którejś tam usterce postanowił wejśc na forum- a tu jego frustracja sięgneła drogi mlecznej- bo zauważył , że są ludzie którzy dali za auto mniej i jeszcze śmie się im ten wóz nie psuc.

Polecam na przyszlośc- mniej patrzenia czarno-białego.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

...

Polecam na przyszlośc- mniej patrzenia czarno-białego.
    Z całym szacunkiem, ale czym dla Ciebie jest patrzenie czarno-białe? W cytowanym przez Rogera fragmencie tekstu jest przytoczony przykład kolegi, który na co dzień jeździ bmw i stwierdza, że podoba mu się wnętrze alfy. Ale znam też ludzi (niektórzy z tego forum NAWET), którzy po wsiądnięciu do mojego bmw stwierdzili, że całkiem w nim przyjemnie.

Problem w tym, że, co już zauważyłem parę lat temu, masa ALFAHOLIKÓW nie widzi niczego poza alfą. A zapewniam WAS, że jest na świecie masa ciekawych samochodów i to nie tylko produkcji włoskiej. Jasne, wszyscy urodzili się alfistami. Jestem fanem marki, ale dla mnie najnowszą możliwą alfą jest 75 z 1992 roku (bo na sz mnie nie będzie prędko stać). I nie dlatego, że jest najlepsza ze wszystkich samochodów w świecie, że jest lepsza niż równoległe e30 (bo to sprawa dyskusyjna). Po prostu pokochałem ten samochód od pierwszej przejażdżki na tylnej kanapie jako 8letni szczeniak, za jego nietuzinkowość. Natomiast przejażdżka 156 czy 146 nie dostarczyła większych emocji niż jazda poczciwym, wielkim bmw 523. W czym poza dizajnem lepsza od innych samochodów jest alfa? Ale tak obiektywnie.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    Z całym szacunkiem, ale czym dla Ciebie jest patrzenie czarno-białe?
    Chodziło o to, że kolega Roger widzi rozróżnia tylko dwa położenia pedału gazu - albo zero, albo decha.
    W wielu jego wypowiedziach można wyczytać, że "albo się coś jest ładne, albo jest brzydkie" - stanów pośrednich brak.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Chciałem zauważyc, że deski klozetowej jest większy pożytek jak z trupa
    Skoro tak to sprzedaj to coś, tą jeżdzącą korozje - jak już jesteś taki cwany żeby odwrócić kota ogonem. Gdybym miał auto w takim stanie jak ty to bym się nie dziwił że to takie awaryjne wiec sory.
    Masz niezłą kolekcje w dziale 'pomocy technicznej' tematów jak na bezawaryjne auto i z tego co widzę to nawet żłopie za dużo oleju no ale ok, bezawaryjny ideał a ja mam żęcha:] to tyle jak mamy tak na swoje najeżdzać - bo widzę że cię to kręci
    Jak chcesz to przyjedz pojedziemy do dowolnego ASO i zobaczymy czyja jest w lepszym stanie, chciał byś mieć w takiej kondycji autko - ale niestety...

i poczytaj posty wcześniej, wielu jest takich którzy nie uważają że 'alfa lepsza od ferrari'

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Chodziło o to, że kolega Roger widzi rozróżnia tylko dwa położenia pedału gazu - albo zero, albo decha.
    W wielu jego wypowiedziach można wyczytać, że "albo się coś jest ładne, albo jest brzydkie" - stanów pośrednich brak.
    Rozwaliłeś mnie... masakra, Przecież to własnie ty i pare innych osób piszesz ze 'ALFA JEST NAJLEPSZA POD KAŻDYM WZGLĘDEM' a 'cała reszta jest do d***' - więc chyba to jest to twoje 'albo czarne albo białe' nie widzicie właśnie tego stanu pośredniego o którym piszesz - że nie ma najlepszych, są za to takie co mają wiecej lub mniej wad.

więc zastanów się co piszesz, bo piszesz o sobie a zwalasz na Mnie. Ja już 10 razy pisałem że włoskiego designu nikt by się nie powstydził, natomiast włoska jakość uuuuhhh
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 01-07-2009 o 17:47

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Co byś powiedział gdyby obok ciebie podjechał Golf2 albo 126p i facet by twierdził że twoja alfa sie chowa i smiech z ciebie? - to samo myślę o tobie i o tych którzy myślą jak ty - że 'nie ma nic lepszego od alfy' przecież nawet ferrari jest gorzsze...

Moje pytanie czy chcecie aby alfaholicy mieli status klubu czy sekty? bo widzę że to w 2 kierunku idzie, zaniedługo jak ktoś przejedzie się BMW kumpla to będzie musiał popełnić seppuku...

Dobrze że koledzy np z bmw nie mają tak nas*** jak niektórzy tutaj, dzięki temu - nadal jesteśmy kumplami, bo gdyby zachowywali jak się niektórzy na tym forum to trzeba by z powodu auta zrezygnować ze znajomości, bądź któryś musiał by kupić to samo co drugi

Znajomy ma BMW e60 (540) więc jak wiadomo żadna alfa jej nie podskoczy a chłopak wchodząc do mojej 156 stwierdził 'ale to wnętrze jest zaje**iste' - podobała mu się po prostu deska i zegary. - to powiedział facet którego stać na 20 a może 30 a nawet biorąc pod uwagę majątek jego firmy to jeszcze sporo więcej...

a co by powiedział któryś z was wchodzący do jego e60? 'wiocha, bieda, nie jeździ, jesteś głupi ze to kupiłeś, moja alfa sie mniej psuje, to niemiecki szajs, a moja alfa to cud świata, za darmo bym jej nie wziął, a ten guzik mógł by być 2cm obok, skóra jest brzydka wole mój potargany materiał' itp

zastanówcie sie panowie
    nic wiecej dodawac nie trzeba. W pelni sie zgadzam, a widze, ze niektorzy naprawde nie maja tutaj kultury na forum. Ktos najpierw pisze, ze to forum Alfaholikow i jesli uzytkownikowi sie nie podoba to nie musi zagladac, a pozniej odsyla mnie do podstawowki.
    Dziekuje, ale ukonczylem z calkiem dobrymi wynikami i czytanie ze zrozumieniem mam opanowane
    Kompleksy Panowie to sie leczy, ale napewno nie na forum w internecie
    Wiekszosc z Was to zakompleksieni pseudo "Alfisti". Osobiscie mi za Was wstyd, ze uzywacie tego okreslenia i zachowujecie sie tak jak w tym temacie.
    Oczywiscie na forum jest tez masa ludzi patrzacych obiektywnie na wszystko i tych ludzi pozdrawiam i dziekuje za to, ze jeszcze tu sa, a nie odeszli z forum dawno temu.

---------- Post dodany o godzinie 17:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:57 ----------

Chcecie przyklad Hamskich wypowiedzi odnosnie innych marek?? Prosze bardzo...
    Kolega Bimski napisal:
    "A teraz pilne pytanie, gdyż jutro wymiana. Lać shella 5w40 czy jakiegoś castrola edge? Jeśli castrola, to lepiej 0w40 czy 10w60?"
    Odpowiedz 75andrew155:
    "Ja bym zalał kujawski z pierwszego tłoczenia :mrgreen:"
    Kolejna wypowiedz 75andrew155:
    "Przecież to żart bo tak traktuje zapytanie o olej do bmw , nie lepiej zapytać u wyznawców tego wozidła :wink:"

Czyli BMW jest bee, gorsze i niedobre. Kolega Bimski mam BMW wiec nie spier...la z forum Alfy na forum BMW i tam pyta. Oczywiscie nie dalo sie normalnie odpowiedziec tylko jakies uszczypliwe wypowiedzi
    Brak slow

---------- Post dodany o godzinie 17:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:05 ----------

Cytaty z tego tematu :
    http://www.forum.alfaholicy.org/foru...ecacie-16.html
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Skoro tak to sprzedaj to coś, tą jeżdzącą korozje - jak już jesteś taki cwany żeby odwrócić kota ogonem. Gdybym miał auto w takim stanie jak ty to bym się nie dziwił że to takie awaryjne wiec sory.
    Masz niezłą kolekcje w dziale 'pomocy technicznej' tematów jak na bezawaryjne auto i z tego co widzę to nawet żłopie za dużo oleju no ale ok, bezawaryjny ideał a ja mam żęcha:] to tyle jak mamy tak na swoje najeżdzać - bo widzę że cię to kręci
    Jak chcesz to przyjedz pojedziemy do dowolnego ASO i zobaczymy czyja jest w lepszym stanie, chciał byś mieć w takiej kondycji autko - ale niestety...

i poczytaj posty wcześniej, wielu jest takich którzy nie uważają że 'alfa lepsza od ferrari'
    No Ci co tak uważają to mają te same doświadczenia co Ty więc i w nich szybciej sojusznika znajdziesz. Niestety- nie jest to komuna i ludzie mają różne doświadczenia jak i z niemieckimi i włoskimi autami. Mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi.

A ile oleju ten mój silnik znowu żłopie? Bo ja nie wiem, przez ostatnie 2000 km nie stwierdziłem ubytku. Remontu między czasie też nie robiłem.

Poza tym mamy zgoła zupełnie inne zdania na temat Alfa Romeo, która spowodowana jest naszymi doświadczeniami, a nie jak Ty próbujesz wcisnąc- tym, że aktualnie posiadam takie auto (co więcej z wyboru, a nie dlatego, że nie było mnie stac na nowsze) -ogólnie chyba Twój i mój stosunek do naszych posiadanych aut, a dokładniej posiadanej marki dobitnie świadczy kto ile do tej pory włożył w swój samochód czasu, emocji i pieniędzy.

Wyobraź sobie, że u mnie w domu jest nawet VW Golf i to bezwypadkowy- czy to zmienia moje podejście do tego auta? Nie- ale nie wchodze na vwgolf.pl i nie piszę demagogicznych komentarzy i nie narzekam, że wali przegub, albo rdzewieje w okolicach rury i gdzie ta rzekoma niemiecka niezniszczalnośc. Poza tym nie wmawiam userom, że jeżdżą niemieckimi trupami, bo jak to możliwe że mnie się psuje, a im nie.

A tak BTW- 3 strony OT, dyskusja jałowa która do niczego nie prowadzi, tylko co najmniej rozrywki jednej osoby, która ma z tego zabawę- o Karolaku to tu już długo nikt nic nie mówił i temat dalej nie jest zamknięty?
    Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 01-07-2009 o 18:44
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Administracja
    Auto
    8C Bi Turbo + NO2

Domyślnie

Temat o samochodach Tomka Karolaka chyba się wyczerpał.
    Koledzy prowadza jałową dyskusję.

TEMAT ZAMYKAM