A robiles kolego ten test na CO2? cos ci wyszlo?
A robiles kolego ten test na CO2? cos ci wyszlo?
Jak masz ten tester to zrob test jak ci wyjdzie ze masz spaliny w zbiorniczku to znaczy ze jest problem z uszczelka lub z sama glowica.A plyn nie zmienil koloru?
Lukasz83 widziałeś te zdjęcia ? Co to za kruciec jest
wystukane na HONOR 8
Jak dobrze zrozumialem to na kompletnie zimnym silniku masz duze cisnienie w zbiorniczku wyrownawczym tak ze jakbys szybko odkrecil korek od zbiorniczka to by wyrzucilo plyn tak?
- - - Updated - - -
Widzaialem ten kruciec to pewnie jest odpowietrznik bo obok masz korek do odkrecania ale nie wiem czy tak samo jest w mojej 8v jak zona wroci autem to zerkne u siebie
[QUOTE=lukasz83;1953426]Jak dobrze zrozumialem to na kompletnie zimnym silniku masz duze cisnienie w zbiorniczku wyrownawczym tak ze jakbys szybko odkrecil korek od zbiorniczka to by wyrzucilo plyn tak?
Tak mam duże ciśnienie na zimnym jak i na ciepłym . Zastanawiałem się nad chłodniczka EGR może ona się zepsula
wystukane na HONOR 8
A co dziwne zauważyłem jak silnik ostygnie to nie ma też płynu w tej rurce zaraz z góry obok chłodnicy. Tak powinno być
wystukane na HONOR 8
Podjedz kolego do jakiegos warsztatu (dobrego) bo mi sie wydaje ze problem jest jak mowilismy wczesniej.Moze byc tak ze uszczelka jest dobra.Moze zle dokrecona glowica lub co gorsze jest nieszczelna i puszcza spaliny do plynu.A co do tej chlodniczki to kolego nie pomoge ci bo nie wiem i nie chce gadac jakis glupot
Nie chce być niemiły, ale pleciesz w kółko to samo... Koledzy Ci powtarzają już chyba 20 raz żebyś zrobił test CO2, a Ty dalej w kółko to samo... Jak chcesz odpowietrzyć układ, skoro i tak po odpaleniu non stop nabija Ci ciśnienie w układ chłodzenia, najprawdopodobniej (niestety) przez UPG. Twarde węże od chłodnicy, skoki płynu w zbiorniczku, syczenie i bulgotanie płynu po odkręceniu korka (własnie wtedy schodzi ogromne ciśnienie z układu), świadczą na 95% o uszczelce bądź o pękniętej głowicy.
Ode mnie co mogę Ci powiedzieć, to przestań już w kółko odpowietrzać, zrób test na obecność spalin w płynie chłodniczym, ewentualnie możesz jeszcze spróbować wymienić korek od zbiorniczka wyrównawczego, ponieważ on również ma za zadanie upuszczanie ciśnienia z układu.