Spradz dokladnie pompe oleju przed montazem..
moja nowa w 1.8 wczoraj jednak stwierdzila ze oleju z miski przy 1 starcie nie zaciagnie.. efekty mozesz sobie wyobrazic.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Spradz dokladnie pompe oleju przed montazem..
moja nowa w 1.8 wczoraj jednak stwierdzila ze oleju z miski przy 1 starcie nie zaciagnie.. efekty mozesz sobie wyobrazic.
A co jej było ? miała popękaną zębatkę od nowości czy co ?
Niewiem.. idzie na reklamacje..
podczas montazu zalana olejem, przy 1 rozruchu najpierw odpieta byla wiazka zeby olej poszedl gdzie powinien..
pozniej doszlo do zablokowania silnika.. rozrusznik na aku z diesla nie ruszyl.. szukajac doszlismy do wior w smoku.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
1.6 nadal jeździ. Na hamowni nie byłem bo jak już miałem pojechać to powstała idea 2.0 turbo. 1.6 jedzie 230km/h więc pewnie ze 160KM jest
- - - Updated - - -
Andrzej, mam teraz skrzynkę z 1.6 TS 120KM z najkrótszym przełożeniem końcowym i piątką z 1.9 jtd z doblo o ile dobrze pamiętam. Seryjna piątka była za krótka. Skrzynia dostała ognia i żyje więc możesz śmiało zakładać.
Dzieki!
To na razie dalszy plan bo wymagałoby chyba rezygnacji z visco-szpery i zakupu quaifie torsena lub szukania możliwości plytkowej. A poza kosztami dochodzi obawa o narowistoc i szarpanie kierownica w przypadku tej ostatniej no i serwisowania. Nie mialem z pkytkowa stycznosci ale ponoc najwięcej daje - np gdy podbija jedno kolo , wtedy torsen nie działa.
Ale może samo wnętrze można przełożyć.
Jest jeszcze Torsen z napięciem wstępnym - choć płytka i tak będzie działać lepiej. Problem tylko w tym, że się zużywa...
[MENTION=3383]Andrzejsr[/MENTION] , masz szperę w 156?
On ma w dwóch Alfach szpery, kiedyś mi sprzed nosa buchnął Quaife do dopowozu![]()