Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    To nie jest tak, że ja krytykuję Alfę bezpodstawnie.
    Przestań, bo nie znający Twojego zdania o Giulii biorą to wszystko na serio

- - - Updated - - -

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    Swoją droga to dealer mi mówił ze diesle wcale sie nie sprzedają, maja od zeszłego roku 4szt na placu, a benzyny im ciagle rotują , stad tez zeszłoroczna sprzedaż gdzie były praktycznie tylko diesle
    Jestem optymista jeśli chodzi o sprzedaż AR
    Slogan Cuore Sportivo nie zrodził się przecież wraz z wsadzeniem kiedyś do AR perkinsowskiego czy VM-owskiego diesla

Pozdrawiam szczerych admiratorów Giulii.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 26-03-2017 o 12:26
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Grodzisk Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo Brera 3.2 JTS

Domyślnie

Ja się strasznie uśmiałem, auto jest tańsze od konkurencji, ale zdecydowanie droższe oby w końcu jeden użytkownik dostał bana.

Użytkownik Świeżak Avatar arteg83
    Mieszka w
    Lubaczów
    Auto
    156 SW 2.4 175KM - była, 156 SW 1.9 158 KM - była, S-Max 2.0 140KM - jest

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    po jeździe 2.0 z 200 po prostu się zakochałem, śwetny samochód! I akurat stała piękna biała Veloce... Niedługo będzie stać nie w salonie ale u mnie w garażu. Nie mogę się już doczekać odbioru !
    Gratulacje wyboru Veloce

A mi się obśmiewczy felieton 145Q podobał
    Zebranie wszystkich "Andersonizmów" w jednym tekście, być może poskutkuje i więcej KRS do spółki z Andersonem nie będą wmawiać, że sprzedaż wprawdzie rośnie ale auto się nie sprzedaje, bo nie ma klienta docelowego. Poza tym "wszyscy" i tak przecież wolą niemieckie.
    Vectra B 93' 1.6 75 KM - była
    Honda Accord 99' 1.8 136 KM - była

156 SW 05' 2.4 175 KM - R.I.P

156 SW 05' 1.9 158 KM - była
    Ford S-Max 07' 2.0 140KM - jest

Zawsze są dwa uda. Uda się albo nie uda...

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

A według mnie Julka w kombi powinna być i być może się jej doczekamy. Sergio to łepski gość i pokazał już przejmując Amerykanów że wie jak robić interesy. Mercedes wtopił w nich kupę kasy i nic z tego nie wyszło, a on nie dość że wyprowadził ich na prostą to jeszcze dobrze koncern na nich zarabia. Gość ma plan i dajmy się mu wyszaleć. Ja osobiście jestem spokojny o Alfę. Koncern nie powierzyłby los tak zacnej marki w ręce kogoś nieodpowiedzialnego i dawno Alfę sprzedał Niemcom.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

Dawno się tak dobrze nie bawiłem... Ale może już czas zakończyć wątek kabaretowy, bo nie wszyscy forumowicze chcą uczestniczyć w tej zabawie. Z drugiej strony - jakiś "adwokat diabła" zawsze się przyda, więc może nie eliminujmy kolegi A. z forum, tylko odnośmy się merytorycznie do tego do czego można, pomijając to co pominąć trzeba. A czasem naprawdę trzeba...

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Jedziecie tu na Andersona , a podobno mamy wolny kraj i każdy myśli i mówi co chce. Jego zdaniem Julka to porażka marketingowa i trzeba to uszanować. Czas pokaże czy on ma rację , czy my i Julka będzie sukcesem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał arteg83 Zobacz post
    Gratulacje wyboru Veloce

A mi się obśmiewczy felieton 145Q podobał
    Zebranie wszystkich "Andersonizmów" w jednym tekście, być może poskutkuje i więcej KRS do spółki z Andersonem nie będą wmawiać, że sprzedaż wprawdzie rośnie ale auto się nie sprzedaje, bo nie ma klienta docelowego. Poza tym "wszyscy" i tak przecież wolą niemieckie.
    A dzięki bardzo, odliczam dni kiedy będzi moja ! Trochę humoru zawsze ok, też się pośmiałem ale z drugiej strony jako nowy użytkownik niekoniecznie muszę znać historię piszących osób i pewnie tak jak większość niezarejestrowanych i zaglądających żeby się czegoś dowiedzieć Piona !

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Jedziecie tu na Andersona , a podobno mamy wolny kraj i każdy myśli i mówi co chce.
    To prawda, ale jak wynika z Twojego niedawnego wpisu, nie śledziłeś tego tematu na bieżąco, i nie sądzę - i wcale Ci tego nie życzę - że przeliczyłeś ilość jego powtarzających się co do treści wpisów. Stale to samo, często w reakcji na zainteresowanie Giulią różnych userów. Oczywiście były też głosy krytyczne. Jedne i drugie wypowiedziane i już. Z czasem kolejne tematy, zwłaszcza po pojawieniu sie auta na rynku.

Nikt jednak nie wprowadzał tu jak on jednej - przez wielu z nas ocenianej jak zauważyłeś jednoznacznie negatywnie - mantry.

Przypomina w tym jednego prezesa, którego nic nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne - i owszem, ma do tego prawo, ale nie kosztem pozostałych userów i gości tego forum.

Proszony i napominany o zmianę tego zachowania - bo nie zdania (dla jasności) - zupełnie to ignoruje.

I tak z tematu o Giulii, mamy temat o... mnie to od dawna nie odpowiada.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Czas pokaże czy on ma rację , czy my i Julka będzie sukcesem.
    Nie w tym rzecz co pokaże czas, tylko jak, i czy w ogóle odnosimy się tu do faktów oraz czy przedstawiamy i przekonujemy, czy narzucamy w ten czy inny sposób swoje zdanie.

Nie przyjmuj tej biało-czarnej narracji, promowanej tak nachalnie przez...

Przecież doskonale wiemy, że rzeczywistość Giulii to i sporo odcieni szarości, o czym tak wiele tak wielu tu pisało. Niemniej trzymamy za nią kciuki, życzymy powodzenia i jesteśmy po prostu zadowoleni, że jest - a z Q osobiście jestem dumny, że AR stworzyła takie auto.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

hehe Niektóre wypowiedzi tutaj traktuję humorystycznie więc w ramach rozrywki zajmę się statystykami
    (wniosą tyle samo do rozmowy )

Zwrot "Alfa tonie i nic jej już nie uratuje.":

użyty - 8 razy
    liczba postów - 2
    ---
    średnio 4 razy na post

Żeby ten post nie był aż tak bezużyteczny to dodam, że jako nieistniejący target z niecierpliwością czekam na transport do polski, który prawdopodobnie dojedzie jutro a pod koniec tygodnia będę mógł się cieszyć że wspieram tę mizerną sprzedaż
    Ostatnio edytowane przez azar ; 27-03-2017 o 00:58

kazikx
    Gość

Domyślnie

Archi, wbrew pozorom, trochę łączy Cię z Andersonem, którego tak tutaj postponujesz.

Po pierwsze primo, obaj nie macie Giulii w garażu i nic nie wskazuje na to, abyście mieli ją mieć (nic przynajmniej o tym nie wspominacie), a udzielacie się regularnie i namiętnie w tym wątku.

Po drugie primo, niechęć do pewnego Prezesa, ale od tego jest dział w HP pt. "Dobra zmiana".

Dla odmiany, taki np. Garraty, ma całe 4 posty na liczniku i zamówioną Veloce.

Dobrze wiem, jaki jest Anderson - kilka razy uderzył we mnie poniżej pasa (w Ciebie nie, tylko w Giulię), ale jednak na miejscu moderatorów nie banowałbym go i zachowałbym do niego więcej dystansu.

Nie wiem nawet czy się znacie, dla mnie jest nickiem, za którym kryje się jakiś nieszczęśnik.