Podłącze się do dyskusji, która wg mnie jest bezsensowna

Sprawa jest jasna, albo montujemy dzienne, które są homologowane i do których nikt się nie przyczepi, albo w ogóle. Każda inna modyfikacja jest niezgodna z przepisami to jest oczywiste. Jeżeli ktoś decyduje się na druciarstwa typu dzienne w długich, jakieś tam ringi i inne wynalazki, musi się liczyć z konsekwencją zabrania dowodu rejestracyjnego, lub w przypadku kolizji z innym autem, na odpowiedzialność związaną z niehomologowanym oświetleniem, które wedle relacji innego kierowcy uczestniczącego w kolizji mogło go np. oślepić, co w przypadku orzekania przy winie za spowodowanie zdarzenia drogowego działa na naszą niekorzyść (pojazd z niehomologowanym oświetleniem, nie może się poruszać po drogach publicznych). Także reasumując, albo homologacja albo jeździmy na światłach mijania, takie jest moje zdanie, ale każdy robi co chce w swoim aucie. Ja wybrałem duolighty, o których jest w tym wątku bardzo duzo poztywnych opinii. Może cena nie jest niska, ale nikt mi nie będzie mówił, że Alfa z duolightami źle wygląda, bo wygląda super i mam homologację co pozwala mi uniknąć sytuacji, czy diagnosta mnie puści na przeglądzie, lub czy policjant dopatzry sie barku homologacji

. Pozdro wszsytkim