Strona 184 z 275 PierwszyPierwszy ... 84134174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,831 do 1,840 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Mam dzienne w kierunkach, te chińskie z ali, niedawno byłem na przeglądzie, gdzie diagnosta sam wszystko robi i nie przyczepił się (a dzienne na 100% zauważył). Stacja jest porządna, w innym aucie zabrali mi dowód za zjechanie sprzęgło i brak ręcznego.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Zabrali Ci dowód?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    A jak diagnosta zażyczy sobie by wyłączyć wszystkie światła? Co wtedy?
    Jakie - "wszystkie światła"?
    Oprócz mijania, masz drogowe, pozycyjne no i kierunki, o jakich innych światłach piszesz, a może sądzisz, że diagności mają dar jasnowidzenia?

A dla mnie właśnie tak wyglądają dzienne w drogowych - świeci to na żółto co przy tym samochodzie wygląda średnio.
    Hmm, no jeśli ten kolor, ma cokolwiek wspólnego z żółtym, to ja jestem daltonista
    Mam to rozwiązanie zarówno w 159 jak i 146 i w żadnym, światło nie jest żółte - zdaję się, że nie znając tematu, szukasz, po prostu "dziury w całym"

Wolałbym włożyć dwukolorowe LEDy w miejsce żarówki kierunkowskazu, jeśli już miałbym dzienne robić w reflektorach.
    Wiesz jak to jest, "jeden woli wódę, a drugi rude"

Dlatego, że długie nie spełniają tych wymagań.
    To napisz, konkretnie - jakich, wtedy będziemy mogli podyskutować, bo jak na razie, to nie ma o czym.

Skoro sam podałeś konkretny akt prawny, który nadaj istnieje w Twoim wpisie, to jaki masz problem z jego znalezieniem, wpisuje w google i masz.

Cytat Napisał slon Zobacz post
    gdzie diagnosta sam wszystko robi i nie przyczepił się
    To, mniej więcej tak, jak z Policją, jeden da sobie spokój, bo wie, że 90% doczepianych dziennych, nie spełnia warunków, a drugi się przyczepi - jak napisałem, znam fakt, kiedy Policjant z Gniezna, zabrał dowód, jak się później okazało niesłusznie, bo coś mu się ubzdurało, że w ciężarowym VOLVO, są wsadzone HIDy, podczas, gdy samochód miał w fabrycznym wyposażeniu ksenony z poziomowaniem i spryskiwaczami, ma się rozumieć - później gliniarze musieli odkręcać temat i przepraszać, bo chcieliśmy ich obciążyć kosztami przeglądu oraz postoju ciężarówki.

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Cytat Napisał hagi Zobacz post
    Zabrali Ci dowód?
    Od 159 nie, wcześniej od innego auta tak.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Jakie - "wszystkie światła"?
    Oprócz mijania, masz drogowe, pozycyjne no i kierunki, o jakich innych światłach piszesz, a może sądzisz, że diagności mają dar jasnowidzenia?
    Przeczytaj co wcześniej pisałem - diagnosta sprawdzał światła w każdym położeniu włącznika świateł, w tym również 0. Dlatego jeśli masz je ustawione, że zapalają się automatycznie to by je zauważył.
    Nie wspomnę już o tym, że przeszklona ściana na przeciwko wjazdu na stanowisko pięknie by je pokazała, ale to już tylko zbieg okoliczności na tej SKP.
    Póki co tylko na tej jednej SKP diagnosta tak dokładnie się przykładał do przeglądu.

Hmm, no jeśli ten kolor, ma cokolwiek wspólnego z żółtym, to ja jestem daltonista
    Mam to rozwiązanie zarówno w 159 jak i 146 i w żadnym, światło nie jest żółte - zdaję się, że nie znając tematu, szukasz, po prostu "dziury w całym"
    Zdaje się, że wiem co mówię, bo też ten patent próbowałem
    Dla mnie biały jest LED, H7 przy obniżonym napięciu dla mnie jest żółte.

To napisz, konkretnie - jakich, wtedy będziemy mogli podyskutować, bo jak na razie, to nie ma o czym.

Skoro sam podałeś konkretny akt prawny, który nadaj istnieje w Twoim wpisie, to jaki masz problem z jego znalezieniem, wpisuje w google i masz.
    Nie wiem, gdzie widzisz, że podałem ten akt prawny, skoro go nie podałem nigdzie Zatem szukaj w google
    Nie podawałem go nigdzie, przeglądałem go na tablecie - tyle.

makarov
    Gość

Domyślnie

Hmm, jakby Ci to powiedzieć, wg Ciebie, to nawet Ziemia może być płaska - podaj mi na priv emilka, to wyślę Ci fotki, jak te światła wyglądają w rzeczywistości, bo wg mnie, piszesz bzdury, jak mało który

Diagnosta, który sprawdza światła na przełączniku, ciekawe po kiego grzyba, przepisy o kącie świecenia, których, nagle nie potrafisz znaleźć - nie widzisz, że jesteś śmieszny, żeby nie powiedzieć żałosny?
    Ostatnio edytowane przez makarov ; 31-03-2017 o 21:45

makarov
    Gość

Domyślnie

Pomyłka w edycji wcześniejszego posta - do skasowania.
    Ostatnio edytowane przez makarov ; 31-03-2017 o 21:47

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm 8v

Domyślnie

http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-d...854816259.html Montował ktoś lub widział na żywo jak świecą te światła? Ringi zapalają się razem z mijania czy to zgodne z przepisami?

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Hmm, jakby Ci to powiedzieć, wg Ciebie, to nawet Ziemia może być płaska - podaj mi na priv emilka, to wyślę Ci fotki, jak te światła wyglądają w rzeczywistości, bo wg mnie, piszesz bzdury, jak mało który

Diagnosta, który sprawdza światła na przełączniku, ciekawe po kiego grzyba, przepisy o kącie świecenia, których, nagle nie potrafisz znaleźć - nie widzisz, że jesteś śmieszny, żeby nie powiedzieć żałosny?
    Kolego, jeśli chcesz kogoś nazywać śmiesznym, to powinieneś zacząć od siebie - niby przeczytałeś zamieszczone przeze mnie akty prawne, a twierdziłeś, że niczego o czym rozmawialiśmy tam nie ma
    Przyznaj się, nie przeczytałeś?

Chcesz namiary na tego diagnostę? Nie ma problemu, Gdynia, Opata Hackiego.

A fotki wrzuć tutaj

PS. Nie znalazłem do końca tego czego szukałem, ale w Regulaminie nr 112 EKG ONZ określony jest rozkład światłości dla świateł drogowych. Wartości wymagane dla poszczególnych kątów są znacznie niższe niż w przypadku świateł dziennych - kilkukrotna różnica.
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 01-04-2017 o 00:16

makarov
    Gość

Domyślnie

Ja nie chcę na niego namiarów, pytam, po kiego grzyba miałby to sprawdzać, jak będę miał życzenie i fantazję, to sobie zrobię przełącznik gdzie tylko ta fantazja mi podpowie i diagnoście nic do tego, bo to nie podlega badaniu diagnostycznemu, a jeśli tak, to znowu poproszę Cię o, regulujące to, przepisy, czyli podstawę prawną - przy okazji, mógł Ci również sprawdzić stan migdałków, jeśli nie miałbyś nic przeciwko temu
    Jeszcze raz Ci tłumaczę, jak komu dobremu, że mnie, obywatela RP, dla samochodu zarejestrowanego w RP, dotyczą wyłącznie przepisy określone w Polsce i nie mam zamiaru, żeby się zastanawiać, jak one wyglądają na Świecie, bo mnie one nie dotyczą - w jaki, bardziej zrozumiały sposób mam Ci to wytłumaczyć.

Nie będę zaśmiecał wątku fotkami, podaj e-maila, to Ci wyślę - jeśli uznasz, że warto je tu umieścić, to, to zrobisz - masz na to moją zgodę.

Poczytaj sobie wcześniejsze wpisy, gdzie koledzy pisali o tym, że takie rozwiązanie, tzn. dzienne w drogowych, było alternatywnym rozwiązanie fabrycznym w BMW i grupie VAG - jak tzw. opcja "nordycka", czy, jak kto woli, "skandynawska".
    Ostatnio edytowane przez makarov ; 01-04-2017 o 08:00