Niestety błąd dalej się pojawia i wyskakuje Check Engine :-(
Jakie dalsze kroki podjąć? czyszczenie zaworu overboost? Wężyki widziałem, że są założone nowe (w Pablo Garage)...
Niestety błąd dalej się pojawia i wyskakuje Check Engine :-(
Jakie dalsze kroki podjąć? czyszczenie zaworu overboost? Wężyki widziałem, że są założone nowe (w Pablo Garage)...
A odepnij przepływkę i się przejedz.
turbo do czyszczenia. Przepływka raczej nie ma nic do tego.
Spróbuj wydłużyć sztange zmiennej geometri o 2 obroty srubki kontrującej.
W jakim celu ?. Skoro nie ma żadnych informacji o tym iż turbo jest po regeneracji, albo było cokolwiek przy nim ruszane, to odpada zabawa z regulacją geometrii.
- - - Updated - - -
Zdejmij wężyk z gruszki i przejedz się robiąc logi zobacz jakie doładowanie się generuje tylko musisz jechać do 2500 minimalnie wciskając gaz dopiero później do oporu bo inaczej wywali błąd zbyt niskiego ciśnienia.
W weekend spróbuje...
- - - Updated - - -
Rozmawiałem z poprzednim właścicielem i turbo było regenerowane ze 2 lata temu (ma kwit na to)
W weekend podmienie zawór overboost na 100% sprawny i zobacze jak się będzie zachowywało autko.
Logi będę mógł zrobic dopiero w tygodniu bo bateria w lapku odmówiła posłuszeństwa i czekam na nową![]()
Wydłużenie sztangi spowoduje niższe cisnienie doladowania, zobacz czy na tej śrubce jest oryginalne zabezpieczenie.