Zawsze trzeba wymieniać komplet z wysprzeglikiem!!!
Zawsze trzeba wymieniać komplet z wysprzeglikiem!!!
Witaj. Moim zdaniem mechanik zalozyl odwrotnie tarcze. Na tarczy jest oznaczenie ktora strona do srodka.
- - - Updated - - -
co do skrzyni M32 najgorsze gowno jakie opel wymyslil
ale jest na nia sposob!!!
min oleju 2,8l!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak szura 3 sztuki LM pasty i bedzie ok
- - - Updated - - -
Nie trzeba wymieniac wysprzeglika ktory jest na zewnatrz przy wymienie sprzegla
wewnetrzny mus.............
Im szybciej pójdziesz do dobrego fachowca od tych konkretnych skrzyń tym łatwiej unikniesz „dodatkowych kosztów”Polecam sprawdzić asbim.pl, dość tanio się tym zajmują, a bardzo solidnie!
Czy ktoś może się podzielić doświadczeniami ze współpracy z reklamowana post wyżej firma? Mam na myśli asbim.pl
Chyba, że macie sprawdzone inne solidne firmy, którym można zaufac że zrobią to solidnie i na lata ?
Marek
Ostatnio edytowane przez Marek_Olsztyn ; 18-12-2017 o 15:45 Powód: Literówka
Reklamuje się u nas na stronie gość od skrzyń i ma pozytywne opinie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Mam następujący problem. Zaznaczę na początku, że dzieję się to tylko na drugim biegu. Przy puszczeniu gazu skrzynia wydaję z siebie straszne jęki, lecz gdy wcisne gaz lub sprzęgło ten głos ustaje. W najbliższym czasie zamierzam oddać samochód na naprawę skrzyni, ponieważ łożyska strasznie szumią a do tego wystepuje w czasie jazdy dziwny odglos "brzęczenia" jakby jakiś wirnik się kręcił. Mam nadzieję, ze naprawa usunie również te straszne jęki.
Korzystając z okazji możecie polecić jakiegoś fachowca od skrzyń w lubelskim (Biała Podlaska) lub mazowieckim (Siedlce) ??
Panowie a jak to wyglada kosztowo? Bo dostałem informację od innego warsztatu, z info co z moją skrzynią:
Cena za kompleksową naprawę skrzyni m32 w mito + zestaw z kevlarem = sprzęgła + dwumas wychodzi w okolicach 7500 PLN.Skrzynia 5 i 6 bieg trup przesuwka trup dyfer luzy na satelitach.
Był jeden litr mazutu zamiast trzech litrów oleju. Dość.mocno dojechana jest.
Siłownik sprzęgła kaput sprzęgło słabe i poprzypalane.
Czy to czasem nie przesadnie drogo?
Obecnie w samochodzie slychac dzwieki w rodzaju- ocierajace klocki o tarcze(ciche swiszczenie,ocieranie delikatne).Dzwieki te slychac tylko gdy auto jest w ruchu,dzwieki te nasilaja sie przy zwiekszaniu predkosci.Dzwieki te wystepuja caly czas tzn. gdy auto jedzie na biegu(kazdym),gdy auto jedzie i wcisniete jest sprzeglo,gdy auto jedzie i wrzucony jest bieg jalowy i takze gdy podczas jazdy wciskane i puszczane jest sprzeglo oraz lewarek zmiany biegow jest przechylany w lewo,prawo,oraz przy wcisnietym sprzegle podczas jazdy gdy zapinane są rozne biegi.Dzwiek jest ciagle ten dam,nie zmienia sie jego charakterystyka,czestotliwosc a tylko cichnie w miare wytracania predkosci lub odwrotnie.
Czy to sa dzwieki,ktore pasuja do jakiejs usterki skrzyni biegow czy zurzyta skrzynia i jej łożyska,tryby,wydają dzwieki tylko wtedy gdy ma zapiety bieg?Ogladalem jakis czas temu samochod z taka dolegliwoscia.Wszystko ladnie pracowalo,biegi wchodza lekko plynnie,Skrzynia nawet byla regenerowana(ma przejechane okolo 50tys km) a jednak od dlugiego czasu slychac w aucie wlasnie takie delikatne tarcie.
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Sprawdź łożysko podpory półosi.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10