Może ktoś podrzucić warsztat w mojej okolicy żebym nie musiał jechać nie wiadomo gdzie Który będzie w stanie ustawić mi pełną geometrię? Może Pablo garage? Chyba jest coś takiego w okolicach Mińska Maz. W moim mieście jest koleś co niby ma dobrą opinię ale jak zajechałem do niego to płakał że się nie da że zapieczone i nie odkręci.
A okrzyczany inny warsztat zabrał się za nastawy z luzami na wahaczach (oczywiście nic nie wiedziałem , wyszło po nastawach)
A no to świetnie. Sam właśnie i ja jej wogole nie kumam. Przeczytałem już kilka tematów i z kilkadziesiąt stron i nie mogę znaleźć jakiś informacji o 4x4 z eibachem. Coś czuję że skończy się kiblem z oponami. Orientuje się ktoś czy 4x4 ma takie same wartości zbieżności i kątów jak przedni napęd?
Lecąc od góry tabeli masz tak
Kąt PK
Kąt WSZ
Zbieżność
Kąt PK
Zbieżność
Mówisz z tej instrukcji co wkleilem tak?
- - - Updated - - -
To według instrukcji tył PK tylko ma mieć 1°3` ?
Ostatnio edytowane przez artek88 ; 04-04-2017 o 09:20
Dla zbieżności wartości minus sa \\// czy //\\?
plus to // \\ minus \\ // Czyli teoretycznie w naszych 159
przód \\ //
tył // \\
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
A słuchajcie, czy jeżeli jest źle ustawiona geometria to auto może się źle zachowywać na dziurach? Najpierw jedni magicy ustawili mi zbieżność dla zwykłej 159, a nie do Ti, ale nie umieli odkręcić śruby z tyłu jakiejś do ustawienia. Auto na dziurach po prostu jedzie gdzie chce... Teraz magicy w ASO niby poprawili, ale też nie odkręcili śruby, więc zostawili to i dalej tak jest. Czy to może być przez to?
Mam wlasnie podobnie, niby zbieznosc w zeszlym roku zrobiona i nie bylo problemow. Teraz po przesiadce na letnie (225/50/17) auto "myszkuje" na nierownosciach/dziurach. W koleinach to norma, ze czasem ucieknie. Dziwne to, ze jadac wolniej to kola napotykajac na przeszkode nie trzymaja sztywno kierownicy, kierownica skreca. Kola OK, zawieszenie - stary tylko lewy wahacz, koncowki drazkow.