Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Alfa Romeo 147 GTA V6

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto
    Giulietta Quadrifoglio Verde

Domyślnie Alfa Romeo 147 GTA V6

Cześć wszystkim,

Poszukuje Alfy Romeo z silnikiem Busso, ogólnie ciągle byłem nastawiony na GT, jednak teraz wpada mi do głowy co pewien czas 147 (przecież to ten sam 3.2), jednak gdzieś poprzednio na forum przeczytałem, że to nie jest daily car. Samochodem dziennie to robię może 10 kilometrów nie więcej, bo mam blisko do pracy, więc mam pewną wygodę, jednak jeśli dziury i podjechanie na krawężnik byłyby zbyt dużym problemem dla 147 GTA to trochę słabo.

Obecnie są na allegro znajdują się dwa egzemplarze:

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yvG71.html
    (ta jest na allegro chyba z pół roku, cena nie spada i co chwilę jest odnawiane ogłoszenie, dodatkowo ten sam koleś ma 156 GTA)

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yNIgx.html
    (tutaj od razu jestem sceptyczny, bo jest to handlarz i jest to Radom, gdzie sprawdzałem dwie GT V6 Busso i są tragiczne)

Czy ktoś może coś wie na ich temat albo ewentualnie może podjechać? Nie wiem czy jest sens wysyłać kolejny raport na nie, na prawdę za każdą pomoc jestem mega wdzięczny.

Użytkownik Świeżak Avatar Kevio
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Ja wiem tylko tyle, że pomarańczowa była na forum omawiana, auto ponad pół roku albo i więcej buja się po portalach. Cena powoli spada po 500zł na miesiąc może. Ciekawe czy ktoś pomalował całe auto na to "coś" z fanaberii czy chęci ukrycia czegoś.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kevio Zobacz post
    Ja wiem tylko tyle, że pomarańczowa była na forum omawiana, auto ponad pół roku albo i więcej buja się po portalach. Cena powoli spada po 500zł na miesiąc może. Ciekawe czy ktoś pomalował całe auto na to "coś" z fanaberii czy chęci ukrycia czegoś.
    aa ok, czyli rozumiem, że nikt nie znalazł w niej jakiegoś dobitego silnika, błędów, czy innych rzeczy, tylko problem z lakierem? (ja osobiście lubię żarówiaste kolory)

szukałem właśnie po wątkach tej pomarńczowej i nie mogę znaleźć nic, są tylko takie ogólne opisy. Dodatkowo przejrzałem parę stron działu 147 i nie widzę nikogo, kto by miał problemy z tym modelem w V6 (to chyba dobrze wróży)

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Nic nie ma o problemach z tymi autami bo mało kto ma ten model a jeszcze mniej osób Ci się przyzna, że wtopiło masę $$$ w niego bo zamiast myśleć głową, myślało h... sercem.
    Z racji wieku i charakteru auta to nawet najbardziej pancerne konstrukcje mogą być na wykończeniu, więc zakładanie, że ten egzemplarz będzie ok bo u wszystkich jest ok a powodem dla którego się nie sprzedał przez taki szmat czasu to "nie za bardzo doceniany" kolor jest imho naiwnością.
    Co do auta, z tego co kojarzę, to nie było nic o mechanice tylko o blacharce. Jak Ci pasuje kolor to czemu by tego auta nie sprawdzić lepiej.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kevio Zobacz post
    Nic nie ma o problemach z tymi autami bo mało kto ma ten model a jeszcze mniej osób Ci się przyzna, że wtopiło masę $$$ w niego bo zamiast myśleć głową, myślało h... sercem.
    Z racji wieku i charakteru auta to nawet najbardziej pancerne konstrukcje mogą być na wykończeniu, więc zakładanie, że ten egzemplarz będzie ok bo u wszystkich jest ok a powodem dla którego się nie sprzedał przez taki szmat czasu to "nie za bardzo doceniany" kolor jest imho naiwnością.
    Co do auta, z tego co kojarzę, to nie było nic o mechanice tylko o blacharce. Jak Ci pasuje kolor to czemu by tego auta nie sprawdzić lepiej.
    Właśnie jak będę w Warszawie to będziemy musieli sprawdzić, u mnie jest słabo z uwagi na to, że na mechanice to mało się znam, staram się i uczę, ale na razie mało się znam i muszę z mistrzem w tej dziedzinie jeździć czyli z moim tatą

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yJjtT.html
    Namiastka GTA, z tymi spojlerami wygląda obłędnie, jeśli ma progi, podłogę i niezarżnięty silnik, to brać i nie zastanawiać się

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Było mówione o tym aucie i sprzedawcy tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...g_classic.html
    Wnioski niech każdy wyciągnie sam. Poza tym "namiastka" to dobre określenie, nie ma co się bawić w półśrodki.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Pomorskie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yJjtT.html
    Namiastka GTA, z tymi spojlerami wygląda obłędnie, jeśli ma progi, podłogę i niezarżnięty silnik, to brać i nie zastanawiać się
    Szukam 3,2 V6 ale fajna, fajna, mi się też jej wygląd podoba

Użytkownik Rowerzysta Avatar krasusek
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 '98

Domyślnie

To ja opisywałem tego sprzedawce w tamtym temacie. Pamiętam jak ją kupowałem jak sprzedawca mówił, że niewiele wcześniej też sprzedał taką 156 2.5 v6 czerwoną. Chwile później ta co ja kupiłem i już twierdził, że ktoś z Belgii ją weźmie jeśli ja nie kupie, ale sądzę że to był kit. No i po miesiącu pojawiła się następna. Widać myślał, że nagle jest wielki popyt na busso w 156. Ale mi osobiście ta z tym pakietem ala GTA wygląda bardzo słabo

Ale powodzenia w szukaniu 3.2 odpowiedniej! Myślę, że wrażenia muszą być niesamowite z jazdy taką.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia