Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: ALFA ROMEO 159 JTDm ^SPORTWAGON^ Gostynin

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Szukam

Domyślnie ALFA ROMEO 159 JTDm ^SPORTWAGON^ Gostynin

Witam Panowie co myślicie o tej Alfie ? Warta zachodu ? Muszę jechać 200km aby ją obejrzeć może rozwiejecie moje wątpliwośći. Nie ukrywam, że troszkę obawiam się kupna alfy stereotypy mówią drogie naprawy, zawieszenie za niskie na polskie drogi, psują się jak nic innego itp.

//allegro.pl/show_item.php?item=6789998996#117763a8ff[/url]

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Przebieg: po zdjęciach wnętrza obstawiam, że co najmniej 100 tys. jest jeszcze w pamięci.
    Była jakaś przygoda z przodu. Szczelina między maską, a błotnikiem z prawej strony auta jest mniejsza niż z lewej. Na jednym zdjęciu widać jak fatalnie pomalowany jest przedni zderzak. Przedni pas coś mi się nie podoba. Jeden zaczep od chłodnicy zdaje się, że trzyma się tam na słowo honoru. Plastik na prawej lampie jest połamany. Tyle widzę po wyretuszowanych zdjęciach. Na żywo może być gorzej.

Niestety za tą cenę nie ma co oczekiwać ideału. Trzeba sprawdzić, czy przód jest fachowo naprawiony i czy nie ma jeszcze jakiś uszkodzeń. Wracając do przebiegu, nie ma co wierzyć, że 10 letni diesel sprowadzony z zachodu będzie miał poniżej 200tys. przebiegu.

Odnośnie pytań ogólnych: zawieszenie w 159 jest dosyć trwałe, oryginalne nie rzadko wytrzymuje nawet ponad 200 tys. km. Niestety jest też pieruńsko drogie, a zamienniki nawet renomowanych producentów nie zawsze wytrzymują długo. Najciekawszą opcją moim zdaniem pozostaje regeneracja.
    Co do niskiego zawieszenia w 159, to prawda. Należałoby te kółka zamienić na dedykowane 17-19" i wtedy można jeździć.
    Co do stereotypu usterkowości, to jest to już żałosne... Ale niestety najwięcej zależy od konkretnego egzemplarza. 159 staje się coraz popularniejsze i często przez handlarzy sprowadzane są padła z zachodu. Wystarczy spojrzeć na ceny tych samochodów w Polsce i na zachodzie.

Auto
    Szukam

Domyślnie

Czyli odradzasz tą wersję ? Czy może jakieś dobre negocjacje plus włożenie pieniążków na start, ASO wystarczy ?

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Ja Ci napisałem tylko co widzę po ogłoszeniu, nie widziałem tego auta na żywo. Jeśli ten przód jest w miarę dobrze zrobiony (chociaż nie wydaje mi się), to po negocjacjach nie skreślałbym tego samochodu. Ciekawe jaki jest rzeczywisty przebieg, jak mocno było strzelone i w jakim stanie jest reszta samochodu. Ale jeśli masz 200km do niej, to raczej bym sobie odpuścił. Chyba, że umówisz niedaleko oględziny innego samochodu, a tą obejrzysz przy okazji.

Auto
    Szukam

Domyślnie

Ten Gostynin jest po drodze do tej miejscowości i tej alfy ona również mi się podoba co myślisz o tej
    allegro.pl/show_item.php?item=6789380645#e3eeb0b14f

Wielce Dziękuję za pomoc ogólnie!

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Z tym kręceniem liczników to już przesadzają... Sprawdź sobie stan fotela i kierownicy w ogłoszeniu z tematu niżej przy 212 tys. przebiegu: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-zadbanyatrakcyjny-wygladoplacony-ID6yMUqn.html#756842c8e7
    i porównaj z tym, co jest w ogłoszeniu, które wkleiłeś. Nie wyobrażam sobie, żeby ten samochód miał przebieg 123 tys. Ciekawe z którego roku jest książka serwisowa. Znowu pieczątka niby ASO, a bez numeru telefonu.
    Przez retusz na zdjęciach ciężko cokolwiek wychwycić. Na pewno przedni zderzak malowany (granatowy lakier za scudetto zamiast czarnego matu). Brak emblematów na przednich błotnikach może sugerować, że coś tam się już działo.