Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    owszem, mam. Rozmowy, z kilkunastoma osobami, które ujeżdzają tamte marki.
    czyli jednak istnieje ten klient docelowy, skoro z nim rozmawiałeś. można?
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Jeździłem autem z wypożyczalni i było jak nowe. Niczego nie można zarzucić. Przebieg 10.000 km.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
    10k km to nic. Potrzeba przebiegu 100k żeby cos powiedzieć o niezawodności.

Inna kwestia to przy zakupie nowego samochodu kwestia niezawodności to rzecz drugorzędna. Większość i tak zostanie sprzedana z przebiegiem 100k bądź mniejszym bo skończy sie leasing.
    Pozostaje kwestia sympatii do marki.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    czyli jednak istnieje ten klient docelowy, skoro z nim rozmawiałeś. można?
    masz jakiś problem ze sobą? najwyraźniej masz a szkoda. W innych wątkach pisujesz sensownie. Ci z ktorymi rozmawiałem, nie są klientami docelowymi, bo alfy nie kupią. Jeśli to ich własnie firma uznała za klientów docelowych, to marne szanse na zwiększanie wolumenów sprzedaży.Nie odpowiedziałeś też na pytania z posta #12566.
    Oczekuję, że odpowiesz, ze masz coś więcej w głowie i do powiedzenia, niż tylko bełkot i szyderstwa.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 20-04-2017 o 12:19

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Czy pozwalają na takie miksy, to nie wiem, bo to jednak trochę wiochą trąci, ale nie widzę żadnych przeszkód technicznych dla fabryki. To tylko kolor.
    wypraszam sobie! zastanow sie raczej czym jest napisac komus posrednio ze ma wiesniacki gust i to publicznie...

z ciekawosci zapytam,twierdzisz ze wiocha czerwone tapicerki czy tylko z granatowym i niebieskim? tylko dlatego ze nie ma takiej opcji w standardzie w katalogu? czarnego nie chce bo nuda i juz 2 alfy mialem z czarnym wnetrzem. braz tez nie bardzo mi podchodzi, szczególnie do niebieskiego. czerwone tapicerki to styl ktory w alfie przechodzi i nie jest wiochą (tradycja, "sportowe" auto, takie alfa robi od zawsze i juz), ale gdybys wsadzil czerwien do passata albo mazdy6 (niezaleznie od koloru lakieru)to tu jak uwazam ze cos nie halo.

jakos maserati nie ma problemu z laczeniem czerwonych tapicerek z granatowym lakierem. widzialem fotki takich zestawien, wygladalo naprawde dobrze i dodaje pazura. to tez wlosi i o stylu wiedza niemniej niz ci z ar.

mysle ze takiego polaczenia nie ma oficjalnie nie ze wzgledu na niby wioche, tylko stwierdzili ze malo takich kombinacji się sprzeda, bo generalnie niebieski (a szczegolnie granatowy) to maly procent sprzedazy ( białe i czarne nadwozia to 70% sprzedazy, potem grafity, srebrne, czerwienie itp, a granat to pewnie <1% do tego z czrwona tapicerkavto juz promil potencjalnej sprzedazy)

moim zdaniem zle polaczenie w giuli to np lakier czerwony a brazowe tapicerki, wyglada to zdecydowanie niekompatybilnie a nawet brzydko.mam tez mieszane uczucia co do czerwonego lakieru i czerwonych tapicerek, sa takie 2 alfy na stoku w polsce i imho za duzo czerwieni naraz (a do tego maja chromowane ramki ktore do sportowej czerwieni pasuja jak piesc do nosa). moze bez tych chromowych ramek i z ciemnymi felgami jeszcze by jakos akurat te przeszly, ake oni dali 18 luxury srebrne, ktore nie pasuja do koloru kolazacego sie ze sportowym autem

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    masz jakiś problem ze sobą? najwyraźniej masz a szkoda. W innych wątkach pisujesz sensownie. Ci z ktorymi rozmawiałem, nie są klientami docelowymi, bo alfy nie kupią. Jeśli to ich własnie firma uznała za klientów docelowych, to marne szanse na zwiększanie wolumenów sprzedaży.Nie odpowiedziałeś też na pytania z posta #12566.
    Oczekuję, że odpowiesz, ze masz coś więcej w głowie i do powiedzenia, niż tylko bełkot i szyderstwa.
    No ale skoro jednak nie są klientami docelowymi, to kogo obchodzi ich opinia? Przecież to klient docelowy się liczy
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    wypraszam sobie! zastanow sie raczej czym jest napisac komus posrednio ze ma wiesniacki gust i to publicznie...
    Nie oburzaj się, bo nie ma do tego powodu. Nie zamierzałem Cię obrażać, a jedynie pokazać jaki jest "potoczny" odbiór takiego zestawienia kolorów (niebieski z czerwonym). Chyba lepiej, że napisał to ktoś obcy na forum, zanim jeszcze zamówiłeś auto, niż miałbyś to usłyszeć od swojego znajomego po jego zakupie. Żaden dealer nie powie Ci tego wprost i nawet może starać się zaspokoić Twój gust, bo nie będzie chciał urazić swojego klienta. Zwróć uwagę, że na wszystkich zdjęciach granatowa i niebieska Giulia mają żółte zaciski hamulcowe, a nie czerwone? Jak sądzisz, dlaczego? W końcu cały czas to jest to samo "sportowe" auto i nie ma w konfiguratorze żadnych ograniczeń w wyborze koloru zacisków. Po prostu niebieski z czerwonym "się gryzą", ale zamówisz takie jakie Ty chcesz, bo mnie nic do tego.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Paniowie, niektórym osobom to chyba weszło w krew aby drzeć łacha z Andersona. Ale ja muszę Jemu przyznać rację. Znam osoby, które jeżdżą niemieckimi premium. Podoba im się Giulia, ale nie palnują i nawet nie rozważają aby przesiąść się do Alfy Romeo. Nie tak łatwo jest odbić konkurencji klienta premium, a produkt premium to nie tylko auto, ale cała obsługa posprzedażna ... i tu FCA ma sporo do nadrobienia.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Nie oburzaj się, bo nie ma do tego powodu. Nie zamierzałem Cię obrażać, a jedynie pokazać jaki jest "potoczny" odbiór takiego zestawienia kolorów (niebieski z czerwonym). Chyba lepiej, że napisał to ktoś obcy na forum, zanim jeszcze zamówiłeś auto, niż miałbyś to usłyszeć od swojego znajomego po jego zakupie. Żaden dealer nie powie Ci tego wprost i nawet może starać się zaspokoić Twój gust, bo nie będzie chciał urazić swojego klienta. Zwróć uwagę, że na wszystkich zdjęciach granatowa i niebieska Giulia mają żółte zaciski hamulcowe, a nie czerwone? Jak sądzisz, dlaczego? W końcu cały czas to jest to samo "sportowe" auto i nie ma w konfiguratorze żadnych ograniczeń w wyborze koloru zacisków. Po prostu niebieski z czerwonym "się gryzą", ale zamówisz takie jakie Ty chcesz, bo mnie nic do tego.
    akurat niebieskich nadwozi z czerwonymi zaciskami nie brakuje na rynku i to w roznych markach.
    to ze jakas jedna w polsce na stoku miala zolte(tez fajnie wygladaja) a inna czarne (OK, ale sie gubia), nic nie znaczy. tu masz fotki czerwonych zaciskow na montecarlo blue:
    Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio.jpg

zle?

idac Twoim tokiem rozumowania czerwone tylne lampy tez wygladaja wiesniacko na niebieskim? wlasnie nie, wygladaja super, lepiej niz na wielu innych kolarach

a tu zdjecia Maserati granatowego z czerwonym wnetrzem:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ghibli_blue_with_red_interior.jpg
Wyświetleń:	35
Rozmiar:	49.5 KB
ID:	226660ghibli_blue_with_red_interior2.jpg

w przypadku Maserati mamy czerwona gore deski, co moze troche razic - w giuli za to jest tylko czesc dolu deski I boczkow czerwona, I wyglada to lepiej.

Idealem w giuli dla mnie bylyby siedzenia z czarna alcantara w glownej czesci, a tylko jakies wstawki czerwone, typu lamelka albo jakies drobne akcenty jak przeszycia - moze cos jak siedzenia s quadrifoglio bo tam sa drobne czerwone akcenty (tylko bez carbonu, bo nie lubie), a reszta laczona czarno-czerwona deska/boczki, cos jak tu:
    auto-show-photos.jpg

za obciachowe to mozna uznac takie wnetrze, ale to juz niezaleznie od koloru lakieru:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wiocha.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	116.1 KB
ID:	226662

A tak w ogole to niebardzo interesuje mnie czy komus obcemu podoba sie moj styl, samochod, buty czy fryzura, bo decyzja o takim a nie innym jest tylko na podstawie tego co mi sie podoba, a nie co moze podobac sie Krzysztofowi z forum czy sasiadowi.

PS, co do zdjec, cos forum szwankuje? u mnie na kompie wszystko dobrze sie laduje, a w watku miniature brak do niektorych I bledy przy wyswietlaniu - dziwne, pierwszy raz cos takiego z ladowaniem jpgow mam
    Attached Images Attached Images
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 20-04-2017 o 15:40
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał .Andrzej. Zobacz post
    Znam osoby, które jeżdżą niemieckimi premium. Podoba im się Giulia, ale nie palnują i nawet nie rozważają aby przesiąść się do Alfy Romeo.
    Tyle, że w tym stwierdzeniu nie ma nic zaskakującego, ani odkrywczego.

Każdy pewnie zna kogoś, kto jest przywiązany z takich czy innych względów do danej marki, np. niemieckiej; i bez względu na różne czynniki, np. taki czy inny leasing pozostanie przy niej bo ma swoje powody - np. ma wolność wyboru, stać go i lubi powiedzmy MB - i kropka. I o ile dana marka nie zrazi czymś do siebie takiego klienta to raczej przy niej pozostanie na dłużej.

produkt premium to nie tylko auto, ale cała obsługa posprzedażna ... i tu FCA ma sporo do nadrobienia.
    Zdecydowanie tak.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Paniowie, niektórym osobom to chyba weszło w krew aby drzeć łacha z Andersona. Ale ja muszę Jemu przyznać rację. Znam osoby, które jeżdżą niemieckimi premium. Podoba im się Giulia, ale nie palnują i nawet nie rozważają aby przesiąść się do Alfy Romeo. Nie tak łatwo jest odbić konkurencji klienta premium, a produkt premium to nie tylko auto, ale cała obsługa posprzedażna ... i tu FCA ma sporo do nadrobienia.
    Potwierdzam BMW jest lata świetlne przed fca w temacie obsługi klienta, po prostu w fca nie ma na to kasy.