Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Co do tego, że dobry samochód nie stoi długo, to bym nie przesadzał. Bywa naprawdę różnie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ALFA

Domyślnie

Panowie w jakiej cenie szukac AR 159 jtdm 120/150km? roczniki 2006-2008\09

Użytkownik Rowerzysta Avatar grosii
    Mieszka w
    TLW
    Auto
    AR33 1.5, AR33 1.7, 146 1.7 16v, 156 1.6TS, AR 166 2.4, 166 FL 2.4 jest 159 2.4 TI, Giulietta QV

Domyślnie

w takiej na jaką Cie stać jak idziesz do sklepu to też pytasz za ile papier masz kupić?

Auto
    159

Domyślnie

Specjalnie się zarejestrowałem aby napisać post.
    Nie jestem miłośnikiem alfy romeo, ale za głowę się łapie jak widzę opisywane samochody za około 27 tyś zł w średnim i kombinowanym stanie.
    Trafiłem na forum bo szukałem info o alfie romeo 159, a teraz bardzo ważna informacja dla tych co szukają takiego samochodu.
    Kupiłem ostatnio w Niemczech taki samochód aby sprzedać go z zyskiem w Polsce. Nie sadziłem że za ładną alfe ludzie potrafią tyle zapłacić
    Moja Alfa Romeo to 159 czarne kombi, na dobrym wypasie, z tego co widzę to brakuje tylko navi, największe plusy to:
    -oryginalny przebieg 128 tyś km
    - samochód w środku jest prawie jak nowy
    - bezwypadkowy, z tego co pamiętam tylko jeden element malowany
    - siedzenia w czarnych skórach
    -1.9 jtd 150 km
    Wiem że to nieodpowiedni dział, ale chciałem pomóc tym co chcą wydać prawie 30 tyś za niepewny samochód. Mój samochód nie jest nigdzie wystawiony, planuje go wystawić po drobnych zabiegach kosmetycznych za około 7 dni, jestem ze Śląska.
    Jeśli ktoś z forum chce chociaż zobaczyć, uważam patrząc na to co w tym dziale piszecie ładny samochód bez ukrywania mankamentów to prosze o kontakt telefoniczny na 503479483
    Do samochodu jak dziś się dowiedziałem mam oryginalne koła 18', z nowymi oponami michelin continental sport contact chyba 3 albo 5 (te same felgi na allegro, same felgi sa za 4300 zł), do tego mam zimówki w super stanie na oryginalnych 17'

Przepraszam za ten post, ale nie pisałem go aby sprzedać samochód, tylko podzielić się z wami tym że jestem w szoku że chcecie wydawać po 27 tyś zł za alfe romeo 159, nie mówiąc już o wątpliwym stanie. Mam nadzieje że nie dostane bana

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar czarnooch
    Auto
    Alffa

Domyślnie

Koledzy, co myślicie o poniższym ogłoszeniu?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtd-giugiaro-design-navigacja-ksenon-skora-ID6yS1UH.html#xtor=SEC-8

Cena bardzo niska, wyposażenie dość bogate. Z tego co udało mi się ustalić z właścicielem to praktycznie wszystkie drzwi do poprawy blacharskiej, na zdjęciu widać, że klapa bagażnika nie leży tak jak powinna.
    Według właściciela do wymiany dwumasa i na dziurach odzywa się zawieszenie z przodu.

W tej cenie nie oczekuję zadbanego samochodu, ale jeśli remont zamknąłby się w 5 tys to chyba i tak warta swojej ceny?

Marka: Alfa Romeo
    Model: 159
    Rok produkcji: 2006
    Przebieg: 189 000 km
    Pojemność skokowa: 2 387 cm3
    VIN: ZAR93900007028581

Użytkownik Świeżak Avatar Rejuvenate
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 AT 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Ogłoszenie już chyba nieaktualne.

4 elementy do malowania ale może się okazać, że jest coś więcej więc sam lakiernik to pewnie 2 000zł minimum, zawieszenie i dwumas to też kilka tysięcy... do tego wszystkiego pakiet startowy z klapami itp.

10 000 zł trzeba mieć na dołożenie do tego auta by się nie rozczarować i nie przeliczyć

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał chudini3 Zobacz post
    specjalnie się zarejestrowałem aby napisać post.
    Nie jestem miłośnikiem alfy romeo, ale za głowę się łapie jak widzę opisywane samochody za około 27 tyś zł w średnim i kombinowanym stanie.
    Trafiłem na forum bo szukałem info o alfie romeo 159, a teraz bardzo ważna informacja dla tych co szukają takiego samochodu.
    Kupiłem ostatnio w niemczech taki samochód aby sprzedać go z zyskiem w polsce. Nie sadziłem że za ładną alfe ludzie potrafią tyle zapłacić
    moja alfa romeo to 159 czarne kombi, na dobrym wypasie, z tego co widzę to brakuje tylko navi, największe plusy to:
    -oryginalny przebieg 128 tyś km
    - samochód w środku jest prawie jak nowy
    - bezwypadkowy, z tego co pamiętam tylko jeden element malowany
    - siedzenia w czarnych skórach
    -1.9 jtd 150 km
    wiem że to nieodpowiedni dział, ale chciałem pomóc tym co chcą wydać prawie 30 tyś za niepewny samochód. Mój samochód nie jest nigdzie wystawiony, planuje go wystawić po drobnych zabiegach kosmetycznych za około 7 dni, jestem ze śląska.
    Jeśli ktoś z forum chce chociaż zobaczyć, uważam patrząc na to co w tym dziale piszecie ładny samochód bez ukrywania mankamentów to prosze o kontakt telefoniczny na 503479483
    do samochodu jak dziś się dowiedziałem mam oryginalne koła 18', z nowymi oponami michelin continental sport contact chyba 3 albo 5 (te same felgi na allegro, same felgi sa za 4300 zł), do tego mam zimówki w super stanie na oryginalnych 17'

przepraszam za ten post, ale nie pisałem go aby sprzedać samochód, tylko podzielić się z wami tym że jestem w szoku że chcecie wydawać po 27 tyś zł za alfe romeo 159, nie mówiąc już o wątpliwym stanie. Mam nadzieje że nie dostane bana
    lloll

Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał szymonjot Zobacz post
    lloll
    Sensowna odpowiedź...

Użytkownik Rowerzysta Avatar dkramps
    Auto
    sprawdzenie auta pod kazdym względem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

I tak to będzie z Giuliami. Bo 4C za mało sprzedano, żeby pojawił się rynek rozbitków. Ale Giulii (nie tylko Q) jednak sprzedają to i będą dzwony. I części zamienne. I tegoroczne Giulie Q za 200k zamiast 400k