Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Temat: Kupno 159 1.9 kilka pytań

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Mito

Domyślnie

159 to tak samo awaryjny samochód jak ford opel peugeot itp. Problem jest taki że za granicą jest on bardziej ceniony niż u nas. Dlatego importowany od handlarza będzie zazwyczaj zajechany. Jak znajdziesz krajowy od 1 właściciela to nie będzie gorszy od opli czy fordów. 16v w cyklu mieszanym bez oszczędzania pali 7,5 l. Bolączka w postaci klap jest demonizowania, w najgorszym razie nowy kolektor kupisz za 750 zł.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Dokładnie, wszystko zależy w jakim stanie kupimy.
    Ja w swojej z awarii to pękła mi sprężyna amora w tylnym kole jak na razie, u mechanika podczas pakietu startowego wyszło że uszczelka silnik/skrzynia jest uszkodzona i olej "poci" się na osłonę silnika - dlatego u sprzedawcy nie było tego widać..

Co do spalania to mogę powiedzieć, że jak moja 8v dostała kilka Cinkowych koni to pali teraz jak ta 16v i tyle, tragedii nie ma bo ja mam lekką nogę więc jak jeżdżę do pracy (ok 20km) to wychodzi mi tak 7,7l w cyklu mieszanym (temp 90C osiągam po ok 1/3trasy). Dzisiaj namierzyłem coś do czyszczenia wtrysków w dieslu "Xeramic preparat do czyszczenia wtryskiwaczy diesla 250ml" ale jak czytam http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ze_diesla.html
    to wychodzi na to że nikt nie doczekał się obiecanych wykresów więc samemu trzeba przetestować, czyli norma..
    Może lepiej będzie odpalać rano na zimnym i mniej palić.
    Ostatnio edytowane przez AlfaOne ; 28-04-2017 o 21:10
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159