Strona 15 z 21 PierwszyPierwszy ... 56789101112131415161718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 201

Temat: Podłączenie rejestratora trasy

Użytkownik Ogier Avatar MarcinDGR
    Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ok dobra sprawa już zamówiłem jeszcze tylko bypass muszę też zamówić bo na tej stronie nie mają

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Może i dobra sprawa ale akurat mój wideo rejestrator ma tak że jak połączę przez usb to działa jak pamięć zewnętrzna czyli mogę na kompie przeglądać pliki zgrywać i mam menu odpowiednie do tego. Może w innych jest inaczej ale w moim jest tak jak piszę. tylko przez ładowarkę nagrywa ,może to mieć związek z pinami w micro usb w kamerce.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Z reguły większość wideorejestratorów tak ma. Dlatego często w zestawie są 2 kable, jeden do zasilania, który na wtyczkach ma podłączone tylko piny z zasilaniem i drugi normalny do transferu danych.
    Ten adapter co wrzuciłem na pewno nie powoduje właczenia trybu transferu.

Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

To dobrze bo już myślałem że będe musiał odsyłać...Ja chce mieć u siebie na stałe podłączoną kamerkę ale rozumiem że jeśli będę chciał ją wyłączyć w jeździe to nie będzie problemu? Kupiłem G1WH

Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Mi przyszedł G1WH Viofo,ma ktoś? jest lepszy czy gorszy w nocy?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar mariuszpewex
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 s-wagon SportPlus 2.0 136KM up to 170KM by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Zamiast dokładać kolejne gniazdo zapalniczki lepiej wykorzystać taki adapter http://www.wideorejestratory24.pl/ad...b-do-samochodu
    Witam,
    jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać ... https://orllo.pl/adapter-zasilania-w...estratora.html...
    taki właśnie kupiłem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Montował ktoś z Was taki rejestrator
    https://pl.aliexpress.com/item/E-ACE...04ef403d&tpp=1

Zasilanie gdzieś po słupku z deski z bezpiecznikami lub z zapalniczki, a ustawianie przez wifi z aplikacji gejfona czyli nie ma potrzeby podpinania do 2din kombajnu, do tego jest sprytnie rozwiązany i nie powinien rzucać się w oczy.
    Nagrywanie ma chyba zapętlane tylko nie widzę tego przycisku z wykrzyknikiem aby zabezpieczyć nagrywany plik.
    Inne rozwiązania nie wchodzą w grę, chciałbym tylko zobaczyć jak to nagrywa.
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Może i dobra sprawa ale akurat mój wideo rejestrator ma tak że jak połączę przez usb to działa jak pamięć zewnętrzna czyli mogę na kompie przeglądać pliki zgrywać i mam menu odpowiednie do tego. Może w innych jest inaczej ale w moim jest tak jak piszę. tylko przez ładowarkę nagrywa ,może to mieć związek z pinami w micro usb w kamerce.
    Kolego tu nie chodzi o piny tylko o amperaż i jakość kabla usb. Są kable pod które podłaczysz zasilanie nawet 3A ale kabel sam w sobie nie przepuszcza i daje malutkie napięcie i co bys nie zrobił to zawsze pokaże się jako pamięć wewnętrzna. Druga sprawa to ładowarka czy port usb, jak masz za mały prąd i amperaż słaby to też pokaże Ci się jako pamięć wewnętrzna.
    Tak samo masz po podłączeniu do kompa, jest 5v, ale bardzo słaby amperaż, dlatego przechodzi ci w pamięć wewnętrzną.

Cytat Napisał AlfaOne Zobacz post
    chciałbym tylko zobaczyć jak to nagrywa.
    Na pewno nie będzie nagrywać korzystnie... W dzień jak tako, gorzej z odczytem tablic, w nocy na pewno lipa a tyl kamera nieporozumienie to będzie. Nie ma podanego ani chipsetu ani optyki, cena tez niewygórowana. To nie będzie dobry wybór...
    Ostatnio edytowane przez Marcino20 ; 07-05-2017 o 16:38
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Daltego ciekaw jestem jak to nagrywa.
    Najbardziej przemawia do mnie ta konstrukcja -jest chyba najbardziej ergonomiczna jaką do tej pory widziałem. Chciałbym uniknąć czegoś do przyklejania na przyzsawke itp.
    Jeśli chodzi o chipset to czego dokładnie mam szukać w opisie??
    Nie chciałbym za kamerę wydać więcej jak 200zl

Mówimy tylko o kamerze na przód.
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

W tych pieniądzach nie masz za dużego manewru, najrozsądniejsze w tym pułapoe:
    A118C-B40C Registrator Car DVR Camera Full HD 1080P Lens Screen Safe Capacitor Dash Cam Recorder Novatek 96650 Mini Car Dashcam
    http://s.aliexpress.com/nmYnyiiY
    Albo cos podobnego do tego co pokazywales ale z dobrą jakością nagrań:
    Car DVR Camera Video Recorder Wireless WiFi APP Manipulation Full HD 1080p Novatek 96655 IMX 322 Dash Cam Registrator Black Box
    http://s.aliexpress.com/UBB3u6vi
    W tej kasie szukaj czegis na Novateku 96650 lub podobnym, do tego matryca Sony IMX 322 lub AR0330 i będziesz mieć przyzwoitą jakość nagrań.
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v