Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No ale ta firma organizuje szkolenia z jazdy dla klientów, a sportowa Alfa każe się prosić o działający konfigurator.
    Alfa też organizuje - tyle, że za 1.000 EUR:
    http://www.alfaromeo.it/corso-guida-sicura-evoluta

Co do sportowości Alfy - naprawdę mógłbyś się wstrzymać. Wskaż mi inną markę, która po tylu latach nieobecności zrobiła samochód, który jeździ w tej samej lidze co M3. Ifiniti, Lexus, Jaguar czy Audi nie mają nawet startu. Zresztą, w kwestii sportowych sedanów Maserati również.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 09-05-2017 o 13:59
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    Właśnie sie wypowiedziałem powyzej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ok sory nie zauwazylem Super dzieki za info. Szkoda ze tak jest
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Alfa też organizuje - tyle, że za 1.000 EUR:
    http://www.alfaromeo.it/corso-guida-sicura-evoluta

Co do sportowości Alfy - naprawdę mógłbyś się wstrzymać. Wskaż mi inną markę, która po tylu latach nieobecności zrobiła samochód, który jeździ w tej samej lidze co M3. Ifiniti, Lexus, Jaguar czy Audi nie mają nawet startu. Zresztą, w kwestii sportowych sedanów Maserati również.

A kto jej kazał tyle lat być nieobecną przepraszam ? fiato-ople tłuc , kto kazał ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Nie mam pojęcia, z kim utożsamiasz Alfę. Alfa jako marka jest własnością FCA i to Zarząd FCA decyduje, co będą robić - tak samo jak Seat może stawać na głowie, a lepszych samochodów niż VW i tak robić nie będzie mógł.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Azar ma rację, też nie rozumiem tego jarania się sprzedażą.
    Alfa tonie? Zawsze tonęła, niech tonie. Jak nie będzie tonąć to nie będzie Alfą.
    Mnie tam nie ciśnie nic do zakupu, ale jakbym mial w tym segmencie coś kupować to przyglądałbym się Infiniti q50 - 400 koni, 3litry v6 a nie 4 cylindry i 2.0 marne, 5sek do setki mimo sporej masy, prawdziwe rwd które nie potrzebuje lodu żeby machnąć tylkiem na dluzej, Japończyk wiec raczej plyn ze spryskiwaczy nocą nie ucieknie a aku sie nie rozladuje, firma organizuje dla klientów ewenty na torze... A no i raczej nie zmienia programu na slabszy po zakupie. Tak, wiem, wnętrze ekranikowe.. Ale na ulicach jak na lekarstwo. Tak, oferuje suvy, ale przynajmniej bez bzdetów nachalnych o ich "sportowosci".

Sprzedaj wszystkie swoje Alfy, dopiero do nich zatęsknisz. A może to po prostu starość albo pogoda do dupy jak na maj?

Sory, każdy może mieć zły dzień ale takiego p... o alfach nie uświadczysz nawet na forum BMW. Faktycznie idealna grupa anty-docelowa. Chyba nie tylko ja odnoszę wrażenie, jakby większość z piszących miała te samochody za karę.
    Ta marka to nie tylko czysta mechanika i osiągi, to również pewien sposób postrzegania życia albo fascynacji Włochami jako krajem.
    Jeden lubi kiełbasę, ktoś inny surową rybę ale to włoska kuchnia i włoskie krajobrazy czy moda są czymś co warto wspominać.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Na 1200 postów najcelniejsza ocena i diagnoza dla posiadaczy Alf Romeo.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Bo na forum BMW ich nie zaznali.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Chyba nie tylko ja odnoszę wrażenie, jakby większość z piszących miała te samochody za karę.
    Ta marka to nie tylko czysta mechanika i osiągi, to również pewien sposób postrzegania życia albo fascynacji Włochami jako krajem.
    Jeden lubi kiełbasę, ktoś inny surową rybę ale to włoska kuchnia i włoskie krajobrazy czy moda są czymś co warto wspominać.
    Powiem tak. W życiu jeżdżę wyłącznie Alfami co widać w mojej stopce. Znam tę markę od podszewki. U mnie w rodzinie była jedna z pierwszych 145 w Polsce. Uwielbiam te samochody i będę nadal nimi jeździł ale niestety konkurencja jest baaaaardzo do przodu. Te samochody fantastycznie jeżdżą. Są dla kierowcy stworzone. To sama przyjemność. Reszta niestety kuleje i odstaje od konkurencji. Cenyy w konkurencji też są "konkurencyjne" w stosunku do tego co oferuje. Co jest nie tak w Giulii to zapraszam na mój wątek. Miłość jest ślepa i może czasem warto obejrzeć się za ładniejszą koleżanką. Jak mówi klasyk "tylko krowa nie zmienia zdania". "Krytyka" Alf uważam, że właśnie powinna się odbywać na tym forum. Po to ono jest. Inaczej to by było kółko wzajemnej adoracji.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Rzecz w tym, że nie każdy rozumie różnicę pomiedzy krytyką a krytykanctwem.

Dlatego jedni piszą o faktach, poddają je krytyce, zakładają o nich tematy, jak kampania 6118 czy choroby wieku dziecięcego, a inni nieustannie jojczą o niespełnieniu własnych subiektywnych oczekiwań wobec AR, co zazwyczaj interesuje tylko ich samych, a męczy pozostalych i nie wnosi w związku z tym nic wartościowego dla czytających takie wpisy.

Nie chodzi o to, żeby bezkrytycznie gloryfikować AR, nie zauważać jej wad i nie stawiać jej wysokich wymagań - tylko aby kierować je pod właściwe adresy (np. przedstawicieli AR w Polsce) jak czyniło to kilku kolegów, jak Belfer, epsonix .
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Świeżak
    Auto
    alfaromeo159jtd

Domyślnie

Kurde musze stanac w obronie alfy poniewaz nowa topowa giulia jako jedna z nielicznych aut konkuruje z ikona w tej klasie bmw m3-a ten model wsrod milosnikow motoryzacji jest wrez kultowym autem wrecz perfekcyjna emka- Panowie a nie pamietacie jak prowadzila sie alfa 156-przeciez obok bmw to najlepiej prowadzace sie auto w tamtych latach-Bmw i ALFA reszta sie nie liczyla-wiadomo w innych kwestiach bylo juz duzo gorzej ale sportowe prowadzenie to domena tych aut.