Witam wszystkich małe pytanie czy ktoś robił kiedy korektę przebiegu wiem że w górę można zrobić a w dół nie można,proszę o pomoc
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich małe pytanie czy ktoś robił kiedy korektę przebiegu wiem że w górę można zrobić a w dół nie można,proszę o pomoc
O co chodzi dokładnie?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Magil jak to o co ?
O pomoc bo pewnie kolega musiał nieszczęśliwie licznik wymienić, a dostępny był tylko taki z większym przebiegiem![]()
Ale nie rozumie was ja to robię do siebie auto nie idzie na chandel więc proszę tylko o pomoc ale spoko jak uważacie
Kolego można bez żadnego problemu. Znajdziesz na stronach aukcyjnych specjalistów. Samemu tez można ale potrzebny program i specjalne kablejeżeli zrobisz korektę dla siebie a wcześniej przed badaniem miałeś większą bo (zmieniłeś licznik na polifta)
to jeżeli przy sprzedaży ktoś będzie chciał sprawdzić to wejdzie i będzie wiedział . A czy ktoś kupił sobie auto z korekta zatajniona to myślę że 50% użytkowników nie wie napewno o tym czy ma faktyczny stan
wiec niech kolega robi w swoim aucie co tylko mu się podoba .
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Nigdy nie wiesz, co będziesz robił w przyszłości z autem, więc nie widzę sensu kręcenia licznikiem, chyba że - jak już wyżej zasugerowano - wymieniłeś licznik.
Od 2014 roku, po każdym obowiązkowym przeglądzie technicznym, diagnosta wpisuje liczbę przebiegu km, co jest wpisywane na stronach gov.pl
Jeśli zmienisz dane, zmienią się one również po następnej wizycie na stronach rządowych.
Twoje więc działanie nie pozostanie bez zewnętrznego śladu.
Ale jeśli na starych zegarach miał dajmy 150kkm a kupił nowe, które mają 220kkm i skręci je na 150kkm żeby pokazywały przebieg zgodny z innymi licznikami przebiegu w samochodzie (których jest kilka), to na następnym badaniu w systemie znajdzie się poprawny przebieg ("faktyczny"). Jeśli natomiast założy te zegary, pokazujące 220kkm i na nich zrobi badanie, to nagle w systemie znajdzie się mylna informacja, jakoby w rok nakulał 70kkm...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Oszustwem jest niepoinformowanie przy sprzedaży, że coś było grzebane z licznikiem. Czasem trzeba kręcić w przód, żeby się zgadzało. Kolega wymieniał angielski licznik w milach na kilometrowy i jechał wiertarką![]()