Nie ma to jak samemu się przekonać.
Pisałem o tym, tu: https://www.facebook.com/notes/alfet...0026480431412/
Nie ma to jak samemu się przekonać.
Pisałem o tym, tu: https://www.facebook.com/notes/alfet...0026480431412/
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Co jedynym pasuje innym nie.
A pomyślałeś o bazach, o nosidełkach i możliwościach mocowania ich w wózkach? Jeśli mam nosidełko i adapter pasujący tylko pod ten wózek, mam wymieniać wszystko? Skoro wcześniej kupiłem najbezpieczniejszy model nosidełka dla dziecka? Skoro mam takie widzimisie, ze musze mieć wozek z dużymi kołami, bo np. lubie sobie spacerować po nieutwardzanych drogach z dzieckiem, to mam kupić taki na małych i się męczyć bo z dużymi do Alfy nie wejdzie? A co z drugim dzieckiem? Gdzie zapakuje np rowerek? Jak?? I do tego rzeczy na np 2 tygodnie wakacji?
Kombi jest wbrew pozorom potrzebne.
Trochę więcej obiektywizmu Panowie.
Pozdrawiam
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jak widać wśród "fanatyków" można rozmawiać tylko na jeden temat, a każdy kto myśli inaczej lub ma inne zdanie jest...
Nie Tomtrz nie poniosła mnie fantazja. Po prostu wyjeżdżam częściej i na dłużej na urlopy niż raz do roku. A skoro mogę mieć własne zdanie, odmienne od Waszego, to chyba mam prawo je wyrazić, prawda? A może mogą się tutaj tylko "sekciarze" Julii wypowiadać?
Mój transporter to blaszak
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
OK, rozumiem Twój punkt widzenia. Dla mnie priorytetowe są układ kierowniczy i skrzynia biegów, dla kogoś innego pojemność silnika i wyłączalne ESP.
Wymienione przez Ciebie Q50 ma grubo ponad 300 KM, a osiągi zbliżone do tego, co oferuje Giulia Veloce. Zgadzam się, że Giulia powinna mieć jeszcze jedną wersję 350KM+, bo Q jest za bardzo hardkorowa na cywilizowane drogi, niemniej Audi S4. Merc C43 oraz Q50 są w zasięgu wersji Veloce.
Po stokroć nie! Jak można porównywać Q50, które jest na rynku kilka lat ze świeżą Giulią? Japończyk (masa części z Merca w sumie, jak już zauważono)? I co z tego? Powiedz to właścicielom Toyot z silnikami Diesla, albo nowych Lexusów z wadliwymi hamulcami i padającymi silnikami 200t. To może Toyota Avensis z dieslem jest bardziej niezawodna od 159? Nie ma większej głupoty, niż kierowanie się stereotypami. Po pierwsze, choroby wieku dziecięcego zdarzają się wszystkim producentom, a po drugie niezawodność bierze się głownie z tego, w jakim stylu użytkowany jest samochód. W Q50 z początku produkcji nagminne były usterki tego sławnego DAS. W USA Q50 zostało wielokrotnie zbesztane przez Consumer Reports za awaryjność.
Minie kilka lat i wtedy będziemy mogli porównać, czy [notranslate]Alfa[/notranslate] odrobiła pracę domową.