Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: porysowany wyświetlacz

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie porysowany wyświetlacz

Witam forumowicze
    Właśnie odebrałem auto z ASO (malowali maskę, wymienili zderzak, malowali pół błotnika po zdarzeniu drogowym... a dokładnie po najechaniu Pana na moje autko na parkingu), ale przejdźmy do sedna sprawy. Otóż przy odbiorze nie zwróciłem uwagi ale na wyświetlaczu (chodzi o wyświetlacz pomiędzy zegarami) pojawiły się magicznie rysy... Będę w wtorek w ASO i zwrócę na to uwagę ale niestety spodziewam się, że nikt do niczego się nie przyzna... a mówiąc szczerze w słoneczny dzień (szczególnie wtedy widać rysy gdy na wyświetlacz padają promienie słoneczne) to mnie drażni...

I teraz pytanie macie jakieś pomysły jak można by się pozbyć tych rys małym kosztem? Wiadomo najlepiej to wymienić ale szkoda wymieniać sprawny element...

Kiedyś słyszałem, że pasta do zębów usuwa mikro rysy np z wyświetlacza telefonów ale tutaj jest chyba inna powłoka ochronna wyświetlacza... Może jakąś pastą polerską?

Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Ja u siebie też mam porysowany dwie rysy prze całą długość, ale nie odważył bym się tego polerować ze względu na fakt iż jest to wyświetlacz matowy i może ulec zniszczeniu
    "Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson

Pomogłem? Dodaj punkt reputacji (gwiazdka pod postem)

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v, Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, Alfa Romeo 159 TI 1.9 JTDm16v

Domyślnie

A gdyby tak nakleić folię ochronna jak na telefon? Może dzięki takiemu zabiegowi rysy były by niewidoczne...

Użytkownik Rowerzysta Avatar AlfaOne
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 8v 156km/332Nm

Domyślnie

Cytat Napisał Mati_17 Zobacz post
    A gdyby tak nakleić folię ochronna jak na telefon? Może dzięki takiemu zabiegowi rysy były by niewidoczne...
    +1 to chyba najmadrzejszy pomysl chociaz jest taki srodek na telefon taka folia ochronna w płynie, allegro ok 45zl działa na zasadzie powłoki permanentnej. Moze ten płyn uzupełni te rysy ale powłoka wyświetlacza przestanie być matowa...

tu masz na ali
    https://pl.aliexpress.com/item/DISPL...b-d5375e848fc7

zobacz na ytube jak ten displex działa
    https://www.youtube.com/watch?v=zvKmnYP9ivg
    Ostatnio edytowane przez AlfaOne ; 15-06-2017 o 22:37
    Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
    Alfa Romeo 159