Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Nie nakazujesz, ale wyśmiewasz innych nawyki/przyzwyczajenia/gusta... Ty wypożyczasz na miejscu, ja wolę używać sprzętu, który tylko ja używam, a nie przeszedł przez setki innych osób, itp.
    no trochę przesmiewam tylko dlatego, że z drugiej strony też ktoś mi próbuje wmówić, że bez kombi nie da się żyć. Jak można odpowiedzieć na argument, że lepiej kupić samochód za 200 tysięcy pod wózek za 1500zł, niż odwrotnie, jak nie kpiną?

Z wypożyczaniem to głównie wchodzą w gre rowery, a te można spokojnie wozić na dachu w każdej wersji nadwozia.

Ja na przykład nie mogłem się nadziwić, kiedy mój kolega wiózł przez pół Polski grilla. Najpierw szorowanie w domu, później szorowanie na miejscu, i oczywiscie miejsce w bagazniku też zajmuje. Ja idę do kerfura i kupuje grilla za 30 zł, a po użyciu utylizuje, ewentualnie oddaje komuś, bo szkoda mojego czasu dla tych 30zł. To jest oczywiscie wierzchołek góry lodowej, i na podobnej zasadzie odpada mnóstwo bagażu, a przy okazji czasu oraz nerwów spędzonych przy pakowaniu.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Edit
    Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 20-06-2017 o 09:10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Ej ale w ogole po co ta dyskusja ? Niech kazdy kupuje co chce. Jedni potrzebuja SW a innym wystarczy Sedan. Rynek jest tak ogromny, ze kazdy znajdzie cos dla siebie Przeciez nie musi to byc Giulia.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie Alfa Giulia- 2015

Edit
    Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 20-06-2017 o 09:11

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Jak dla mnie wiele samochodów w nadwoziu kombi jest po prostu ładniejszych.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    i jeździć fajnym autem, zamiast wołem roboczym
    Napisałem właśnie do kumpla, który na co dzień jeździ RS6, że kupił sobie woła roboczego zamiast fajnego samochodu Reakcja była bezcenna

Jak można odpowiedzieć na argument, że lepiej kupić samochód za 200 tysięcy pod wózek za 1500zł, niż odwrotnie, jak nie kpiną?
    Może zamiast kpić, najpierw spróbować zrozumieć ten argument? Akurat argument z wózkiem jest bardzo dobry. Dlaczego? Bo to jeden z przykładów, że nie po to wydajesz nie małą sumkę pieniędzy, żeby dostosowywać swoje wymagania do samochodu i ograniczać się, ale po to, żeby kupić samochód spełniający wymagania. Skoro spora ilość osób potrzebuje bądź chce samochód względnie uniwersalny, to po co na siłę komuś udowadniać, że można się zmieścić w sedana?

Równie dobrze mogę zapytać - po co Ci samochód z V8 pod maską? Przy obecnych ograniczeniach prędkości nie wykorzystasz połowy jego możliwości, a wyprzedzanie czy dobre przyśpieszenie to już przecież fanaberia i Twoje widzi mi się. Nie wspominam już o tym, że to również więcej wydatków i kosztów z tym związanych.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    Ej ale w ogole po co ta dyskusja ? Niech kazdy kupuje co chce. Jedni potrzebuja SW a innym wystarczy Sedan. Rynek jest tak ogromny, ze kazdy znajdzie cos dla siebie Przeciez nie musi to byc Giulia.
    wlasnie bardzo bym chcial Giulie (SW), w tym caly problem.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 19-06-2017 o 15:56
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    AR pewnie miała uzasadnienie by nie robić SW. Podjęli taką biznesową decyzję, że robią SUV a nie SW i możemy się tylko zastanawiać czy słuszną (może szykują SW do tego z większego wozu, następcy 166?) To że ktoś woli SW zamiast sedana czy SUV to ma pełne prawo.. i wtedy sobie kupuję passeratti np.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Statyczny Zobacz post
    Jak dla mnie wiele samochodów w nadwoziu kombi jest po prostu ładniejszych.
    moi przyjaciele twierdza ze obecna 159SW jest ladniejsza od poprzedniej 159 berlina. no ja akurat sie z tym nie zgodze, choc 159SW to jedno z nielicznych "kombi" jakie w miare bez marudzenia zaakceptowalem. wizualizacje Giuli SW tez wygladaly calkiem znosnie.

- - - Updated - - -

... Chcesz jeździć klockiem na kołach, żeby zabrać 3 pary skarpetek więcej - jeździj Ja tam jestem w stanie poświęcić tą straszną niedogodność w postaci inteligentnego planowania wykorzystania przestrzeni i jeździć fajnym autem, zamiast wołem roboczym Bez problemu mieściłem się w 5 dorosłych osób w sedanie na ponad tydzień, bez żadnych trumien na dachu i gratów w przedziale pasażerskim. Wygodny jestem, nie lubie się pakować, tylko najważniejsze rzeczy są na check-liscie, a resztę się po prostu kupuje na miejscu, ewentualnie wypożycza.
    ale nie mieliscie chocby jednego wozka dzieciecego co? woziles kiedykolwiek jakis wozek w bagazniku? jesli tak to powienienes wiedziec ile sie jeszcze da zmiescic do bagaznikia auta klasy D (tzn niewiele, conajwyzej drobne bagaze), a jesli nie to pozycz od znajomego I wloz dobie do bagaznika, ciekw jestem czy bedziesz dalej prezentowal tak mocna opinie.

inna sprawa ze Ty jezdzisz 166, a tam zapewne bagaznik jest znacznie wiekszy niz w Giuli (I pewnie otwor zaladunkowy ma te potrzebne dodatkowe cm zeby cos wiekszego wlozyc)

- - - Updated - - -

no trochę przesmiewam tylko dlatego, że z drugiej strony też ktoś mi próbuje wmówić, że bez kombi nie da się żyć. Jak można odpowiedzieć na argument, że lepiej kupić samochód za 200 tysięcy pod wózek za 1500zł, niż odwrotnie, jak nie kpiną?

Z wypożyczaniem to głównie wchodzą w gre rowery, a te można spokojnie wozić na dachu w każdej wersji nadwozia.

Ja na przykład nie mogłem się nadziwić, kiedy mój kolega wiózł przez pół Polski grilla. Najpierw szorowanie w domu, później szorowanie na miejscu, i oczywiscie miejsce w bagazniku też zajmuje. Ja idę do kerfura i kupuje grilla za 30 zł, a po użyciu utylizuje, ewentualnie oddaje komuś, bo szkoda mojego czasu dla tych 30zł. To jest oczywiscie wierzchołek góry lodowej, i na podobnej zasadzie odpada mnóstwo bagażu, a przy okazji czasu oraz nerwów spędzonych przy pakowaniu.
    moja przyczepka rowerowa jest akurat jedna z mniejszych na rynku I tylko na 1 dziecko.

grilli ani piwa czy jedzenia nie woze, tylko to co potrzebne - pisalem w poscie, trzeba bylo czytac uwaznie a nie od razu przesmiewac majac obraz swojego kolegi.

dalem argumenty za Giulia SW, bo co chwile czytam tu na forum negacje takiej potrzeby. czyli wszyscy producenci, I polowa klientow aut klasy D w Europie sie musi mylic wg Twoj opini.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

A wiecie, że ta cała jałowa dyskusja o kombi jest tylko i wyłącznie dlatego, że [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo zje... i nie zdążyła/potrafiła/zbadała rynku zrobić tej wersji? Jak widać jest bardzo potrzebna a w ofercie nie ma. Nawet w zapowiedziach. Ja się spokojnie mieszczę w Giulii ale gdybym miał jeszcze obok SW to bym wziął SW bo SUV nie czaję.

btw Jak ktoś ma zjazd do garażu na milimetry to w Stelvio mimo, że się siedzi wyżej to wypukłości maski z lewej i prawej utrudniają ocenę odległości. Gdzie tu wygoda? Co do krawężników tak chętnie przytaczanych przez zwolenników SUV to nie chcecie wiedzieć ile kosztuje nowa opona do Stelvio, że o zimówkach nie wspomnę Have fun.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C